Ohra Verzekering

Alle verzekeringen van Ohra

OHRA is in 1925 opgericht als Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van hoogere Rijksambtenaren. We kennen OHRA vandaag als onderdeel van Delta Lloyd N.V. Het is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij waar je naast de reguliere schadeverzekeringen zoals een autoverzekering en brandverzekering voor thuis tevens kan sparen. Dit kan voor de oude dag middels een lijfrente of gewoon op een internet spaarrekening.

Daarnaast is het mogelijk om bij OHRA te gaan beleggen op eigen initiatief. Hiervoor zijn verschillende beleggingsproducten beschikbaar die onderverdeeld zijn in fondsen. De website van de verzekeraar is overzichtelijk samengesteld zodat het zeer makkelijk navigeren is naar de producten die jij zoekt.

Aansprakelijkheid afdekken

Ohra VerzekeringenDe kans bestaat altijd dat je een ongeluk of schade veroorzaakt bij iemand anders waardoor jij verantwoordelijk kan worden gehouden voor de kosten die daar als gevolg bij komen. Om dit financiële risico af te dekken kan je bij OHRA een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze verzekering is handig omdat je zo niet onverhoopt voor kosten komt te staan die je niet verwacht had. Het kan namelijk voorkomen dat bijvoorbeeld je kind, of je huisdier een waardevol stuk antiek bij een vriend of familielid omstoot en die vervolgens stuk valt. De aansprakelijkheidsverzekering biedt hier uitkomst en zal zorgen dat de schade wordt vergoed.

Juridische hulp bij conflicten met de rechtsbijstandverzekering

Niemand is dol op conflicten maar we kunnen die niet altijd vermijden. Er kan bijvoorbeeld een geschil met je werkgever ontstaan over een situatie op het werk. Als dit conflict serieuze vormen aan dreigt te nemen is het fijn als je een rechtsbijstandverzekering hebt die hier de belangen voor jou kan behartigen. Met deze verzekering heb je recht op juridische hulp, en deze hulp kan flink in de kosten lopen.

Er zijn verschillende vormen van rechtsbijstand beschikbaar zoals, module inkomen, module consument en wonen, en de module verkeer. Iedere variant heeft zo zijn eigen voorwaarden en specificaties maar hebben met elkaar gemeen dat je juridische hulp ontvangt. Je komt zo niet voor hoge kosten te staan en wordt professioneel bijgestaan.

Verschillende modules in pakket woonverzekeringen

We verzamelen in ons leven wat af en voor je het weet heb je een scala aan waardevolle spullen in huis. Het is dan ook prettig te weten als die bezittingen goed verzekerd zijn in geval van verlies, diefstal of bijvoorbeeld brand. De woon verzekeringen van OHRA bieden voor alles in en om het huis de passende verzekering die er voor zullen zorgen dat in geval van bijvoorbeeld een inbraak de waarde van je spullen voor een groot deel kunnen worden vergoed. Onderdeel van deze woonverzekeringen van OHRA zijn onder meer de Inboedelverzekering, Kostnaarhedenverzekering, Opstalverzekering en Glasverzekering. Je kan zelf kiezen welke modules je in je woonverzekeringenpakket wilt hebben.

Zelf je autoverzekering afsluiten bij OHRA

Het bezit van een motorvoertuig gaat gepaard met het afnemen van een passende verzekering. In Nederland is het verplicht om een autoverzekering te hebben. Je kunt bij deze verzekeraar kiezen welke autoverzekering het beste past bij jouw situatie en auto. Afhankelijk van het type voertuig en de waarde en leeftijd er van kan je besluiten om ofwel een WA verzekering af te sluiten of bijvoorbeeld een Allrisk.

Bij OHRA kan je deze verzekering zelf eenvoudig online aanvragen en afsluiten. De premie kan je vooraf berekenen met de handige rekentool die dit bedrijf online heeft gezet. Hiervoor heb je alleen het kenteken van je auto nodig en je persoonlijke gegevens. Ook de eventuele opgebouwde no claim ofwel bonus malus, kan je meenemen naar OHRA waardoor je een lagere premie zult gaan betalen voor je autoverzekering.

Doorlopende reisverzekering voordeliger bij meerdere trips per jaar

Als je regelmatig een tripje maakt of je gaat graag meerdere malen per jaar op vakantie dan kan het een idee zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten bij OHRA. Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je geen omkijken hebt naar een reisverzekering als je besluit op vakantie te gaan. Vergeleken met een losse reisverzekering die je afsluit als je een reis geboekt hebt is de doorlopende reisverzekering stukken voordeliger.

Je kan bij deze verzekeraar zelf kiezen welke modules je in deze verzekeringen wenst op te nemen. Denk hierbij aan het meeverzekeren van contact geld, geneeskundige kosten in het buitenland, hulpverlening voor de auto en motor. Daarnaast kan je een annuleringsverzekering inbouwen.

Hond of kat gedekt met de dierenverzekering

Een huisdier zoals een kat en een hond kunnen onverwachts voor kosten zorgen waar je even niet op had gerekend. Bij OHRA kan je deze kosten voor de dierenarts verzekeren middels de huisdieren verzekering. De verzekering dekt de kosten die je moet maken voor de dierenarts als je huisdier ziek wordt of een ongeluk krijgt.

OHRA biedt een standaard pakket aan voor de kosten bij de dierenarts maar kan je uitbreiden met modules zoals, crematie, op reis, vaccinaties, gebit en sterilisatie en castratie. OHRA maakt geen onderscheid tussen kruisingen of rassen, alle huisdieren zijn te verzekeren met de OHRA huisdieren verzekering.

Spaargeld langer vastzetten op een deposito

OHRA is niet alleen een verzekeringsmaatschappij maar biedt ook verschillende spaarvormen aan. Als je een vermogen hebt dat je veilig voor een langere periode wilt stallen dan kan je bij OHRA kiezen voor een deposito rekening. Deze spaarvorm is alleen geschikt als je echt je geld een langere tijd niet nodig zult hebben.

OHRA geeft je de mogelijkheid om te kiezen voor looptijden van de deposito zoals een vaste periode van tien jaar. De rente op een deposito is doorgaans hoger dan de rente op een reguliere spaarrekening. Het is echter wel zo dat momenteel de rentes niet zo hoog zijn. Ook op een deposito krijg je op dit ogenblik dus niet zo veel rente. Als je 2% rente krijgt is dat al ruim.

Overal en altijd toegang tot spaargeld met Internet Spaarrekening van OHRA

Bij OHRA is het heel makkelijk om een internetspaarrekening te openen. Dat is in enkele minuten gebeurd en kan je zelf online doen. De OHRA Internet Spaarrekening is namelijk een online spaarvorm die je dagelijks kan gebruiken. Het geld staat er nooit vast en is dus direct opneembaar.

De rente op de OHRA Internet Spaarrekening is in deze tijd minder hoog dan dat die vroeger was. Dat komt omdat de rente in het algemeen zeer laag staat. Je kan de online spaarvorm dan ook meer zien als een stalplaats voor het geld dat je even niet op je betaalrekening wilt hebben. Groeien zal je geld niet met de rente die nog geen 1 % bedraagt. Dat komt omdat we jaarlijks met inflatie te maken hebben die hoger ligt dan de actuele rentes op spaarrekeningen in Europa.

Lange termijn geld laten groeien met fondsbeleggen

Omdat in Europa de rentes op spaargeld historisch laag zijn kiezen steeds meer mensen voor een alternatief om hun geld de kans te geven te groeien. OHRA biedt hiervoor de optie om te gaan beleggen in fondsen. Met deze vorm van beleggen geef je als het ware je geld aan de fondsbeheerder van OHRA die jouw geld en dat van vele anderen in een pot doet en daar op een zeer secure en verantwoordelijke wijze mee gaat beleggen.

Vooraf laat je de fondsbeheerder weten welk risicoprofiel jij hebt waardoor hij of zij weet waar je wel en waar je absoluut niet in wilt gaan beleggen. Met fondsbeleggen kies je dus vooraf wat je wilt en laat je het werk verder over aan de fondsbeheerder van OHRA. Deze vorm van rendement genereren is iets voor de langere termijn.

OHRA Visa card voor online shoppen of wereldwijd betalen

Net als bij banken kan je bij OHRA een credit card aanvragen. Met een OHRA credit card ga je in principe een krediet aan. Je kan de card online aanvragen en zal tijdens de aanvraag dan ook direct getoetst worden bij het BKR in Tiel. Als deze check okay bevonden wordt is de aanvraag voor je credit card gehonoreerd en zal OHRA je de details sturen die benodigd zijn om de card in je bezit te krijgen.

Met de OHRA credit card kan je vervolgens wereldwijd betalen en ook online shoppen. De jaarlijkse bijdrage voor de OHRA credit card is 17,50. Je kan tevens een partner card aanvragen. Die kost 12,50 per jaar extra. OHRA werkt hier samen met VISA waardoor je het symbool van VISA card om je OHRA credit card zal zien staan.

OHRA Zorgverzekering

De zorg wordt alsmaar duurder en ieder zien we dan ook de premie van onze zorgverzekeringen omhoog gaan. Bij wet is het zo geregeld dat iedere verzekeraar verplicht is om een basisverzekering aan te bieden. De kenmerken van de basisverzekering is overal eender. De premie echter kan nogal verschillen.

OHRA biedt een zorgverzekering die en scherpe premie heeft. Je kunt hierop zelf kiezen welke aanvullende dekkingen je wilt laten opnemen. Dat gaat in de vorm van het kiezen van modules die je eenvoudig koppelt aan de basisverzekering. Het is ook mogelijk mee te doen in een collectieve variant. Het is dan wel zo dat je werkgever deze optie moet afsluiten bij OHRA. Dat kan jou een korting op je premie opleveren.

3.1/59 ratings