FBTO Verzekering

Alle FBTO Verzekeringen

Van alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen was FBTO de eerste die tussenpersonen wegliet en hierdoor de weg vrijmaakt om rechtstreeks zaken met de verzekeraar te doen. Deze wijze van direct zelf je verzekeringen afsluiten kan nog altijd. FBTO heeft de website hier speciaal voor ingericht. Hierdoor is de drempel voor aspirant klanten zo laag mogelijk gelegd en kunnen bestaande klanten zeer eenvoudig in hun beveiligde klantomgeving hun actuele verzekeringen terug vinden en inzien. Je kunt er ook voor kiezen om online klant te worden. Je hoeft dus niet naar een kantoor of een intermediair te gaan om klant te worden van FBTO.

Zelf je modules kiezen voor een op maat verzekering

FBTO VerzekeringFBTO biedt verzekeringen aan voor particulieren. Zakelijke klanten kent de verzekeraar niet. Je doet de verzekeringszaken zelf en stelt dus ook zelf je verzekering samen. FBTO heeft alle noodzakelijke en relevante informatie online gezet om je goed te kunnen oriënteren waardoor je een goede voorbereiding kunt treffen. Je begint met het kiezen van een basis en daar bovenop kan je een aanvullende dekking plaatsen. Deze aanvullende modules kun je volledig op maat samenstellen. Alle details die jij nodig hebt om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen kun je online vinden. Je kiest de module die bij jou past.

Onderdeel van Achmea

FBTO is geen zelfstandige verzekeraar maar een onderdeel van het grote Achmea, de grootste verzekeringsmaatschappij van Nederland. FBTO is gericht op de particuliere markt en biedt een breed scala aan schadeverzekeringen en gerelateerde producten aan die worden ondergebracht bij Achmea. Alle klanten van FBTO hebben een eigen digitaal account waarin zelf de verzekeringszaken geregeld kunnen worden. Het online platform van de verzekeraar is verder zeer overzichtelijk ontworpen waardoor je snel kan navigeren en in enkel klikken altijd komt waar je wilt zijn. De thuisbasis van FBTO is Leeuwarden waar ongeveer 450 mensen werken.

Klanten stemmen over beslissingen

Opmerkelijk bij FBTO is dat zij een site hebben gecreëerd waar klanten kunnen stemmen op beslissingen die de verzekeraar neemt of wilt gaan nemen. Het gaat veelal over claims of situaties waarin FBTO de mening van haar klanten vraagt. Iedereen mag hier aan meedoen. De meeste stemmen gelden. Het kan dus voorkomen dat FBTO zelf vindt dat iemand geen uitkering zou moeten krijgen op basis van een claim maar dat de meerderheid van de stemmen van mening is dat er wel degelijk uitgekeerd zou moeten worden. Deze website heet Onderling. De verzekeraar wil van zo veel mogelijk mensen horen wat zij belangrijk vinden. Hierdoor kunnen aanpassingen en verbeteringen binnen de organisatie worden gedaan.

Premies berekenen met online premie calculator

Bij FBTO kan je de meest gangbare en belangrijke verzekeringen afsluiten. Hierbij heb je geen adviseur nodig. Je doet alles zelf online. Dat past in een veranderende markt en tijd waar mensen graag zaken zelf regelen en waar diezelfde zaken het liefst zo snel mogelijk worden afgehandeld. Vertraging is vervelend en niet nodig. Op de site van FBTO kan je dan ook alle handelingen met een paar klikken regelen. Dat geldt ook voor het bereken van premies. Voor iedere verzekering die wordt aangeboden is een zogeheten premie calculator beschikbaar die jou meteen kan vertellen welke premie bij een verzekering hoort.

Basis inboedelverzekering uitbreiden met gewenste modules

Het assortiment verzekeringen is breed. Iedereen kan er de verzekering vinden die noodzakelijk is voor zijn of haar situatie. Zo biedt FBTO een inboedelverzekering aan die je naar wens kan uitbreiden. De basis inboedel verzekering dekt bijvoorbeeld tot 150.000 euro. Hierin zijn zaken als huisraad en persoonlijke eigendommen inbegrepen. De verzekering dekt tevens de kosten die eventueel gemaakt moeten worden om de boel op te ruimen en schoon te maken. Als je deze basis dekking onvoldoende vind dan kan je daar modules aan koppelen zoals, een glasverzekering en een Buitenshuisverzekering. Deze modules kun je tijdens de looptijd deactiveren en weer activeren.

Basis zorgverzekering met modules die bij jou passen

In Nederland ben je sinds 2006 verplicht je te verzekeren voor zorg. De tandarts, dokter en het ziekenhuis worden alsmaar duurder en daardoor worden ook de zorgverzekeringen elk jaar weer opnieuw prijziger. Bij FBTO zit je doorgaans goed en ben je niet te duur uit voor een basis zorgverzekering. De dekking van de basis is hetzelfde bij alle verzekeringsmaatschappijen. Dat is zo geregeld bij wet. De aanvullingen die jij wilt stel je wel zelf samen. Bij FBTO noemen ze dit modules. In plaats van een aanvullend pakket stel jij zelf je modules samen en voegt die toe aan de basis verzekering.

Snel en efficiënt declareren met de declaratie app van FBTO

Een rekening declareren is eenvoudig bij deze verzekeraar. In plaats van vele fysieke handelingen te verrichten kan je de declaratie app gebruiken. Deze app is voor iedereen te downloaden en te gebruiken. Je logt in met je persoonlijke FBTO inlog gegevens en kan binnen enkele seconden de declaratie toevoegen aan jou online omgeving en die aanbieden. Je maakt hiervoor een foto van de betreffende rekening met je mobiel. Ga naar Nota Declareren en klik op Nota Toevoegen. Hierna ben je klaar en is de declaratie bij FBTO gearriveerd. De betaling duur bij dit bedrijf nooit lang, in de meeste gevallen heb je het geld binnen 7 dagen op je rekening staan.

Stappen in geval van een aanrijding

Schade krijgen aan je auto of motor is nooit fijn. Bij FBTO weten ze dat lang wachten alleen voor meer stress zorgt. Daarom kan je de schade zeer snel online doorgeven. Dat kan in je eigen beveiligde omgeving of via WhatsApp. FBTO geeft per situatie aan welke stappen er genomen moeten worden in geval van een noodsituatie of schade. Bij een aanrijding is het bijvoorbeeld van belang dat je meteen de politie belt. Schrijf dan het nummer van het kenteken van de andere partij op. Maak foto’s. Boven alles moet je natuurlijk zorgen dat jij en eventuele andere passagiers in veiligheid zijn. Vul met de andere partij het Europees schadeformulier in. Zorg dat van beide partijen de handtekening is gezet.

Klik hier voor meer informatie over de FBTO autoverzekering >

Veilig op reis met de doorlopende reisverzekering

Fervente reizigers kunnen bij deze verzekeraar kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Net als alle andere verzekeringen die de verzekeraar aanbiedt kan je hier ook kiezen of je de basis verzekering aanvult met modules die bij jou passen. Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je nooit omkijken hebt naar een reisverzekering. Je kan gaan en staan waar je wilt want je bent altijd verzekerd. Het is dan wel zaak dat je goed in de gaten houdt wat de dekking is voor het geval je bijvoorbeeld op wintersport gaat. De 8 aanvullende modules die je aan de basis variant kan toevoegen variëren van Voertuigenhulp tot extra wereld dekking.

Geld lenen voor noodsituaties met een doorlopend krediet

Naast verzekeren kan je bij FBTO tevens kiezen voor een lening. Dat is handig als je tijdelijk even omhoog zit en geld nodig hebt om een gat te vullen. FBTO biedt hiervoor een doorlopend krediet aan. De rente van het doorlopende krediet is doorgaans laag al moet je niet vergeten dat de rente van een dergelijke vorm van consumptieve krediet niet fiscaal aftrekbaar is. Het doorlopende krediet van FBTO wordt beheerd door FREO, een onderdeel van de Lage Landen Financiering, wat op zich weer een onderdeel is van de Rabobank groep.

FBTO gestopt met sparen, beleggen en hypotheken

FBTO had naast het aanbieden van schadeverzekeringen nog meer producten in haar programma. Maar sinds kort heeft de verwerkbaar deze niet meer beschikbaar. Als je klant bent dan blijven die producten zoals, een hypotheek, spaarrekening, beleggersrekening, of uitvaartverzekering, gewoon doorlopen. Alle klanten van deze verzekeraarzijn op de hoogte gesteld van het verdwijnen van deze producten uit het assortiment en dat andere instanties de zaken over hebben genomen. Uiteraard kan je altijd rechtsreeks bij deze verzekeraar terecht als je met vragen zit over een product dat jij hebt maar niet meer bij FBTO onder de paraplu hangt.

3.6/512 ratings