Prepaid Creditcard

Alles over Prepaid Creditcards

Voor wie wel wil kunnen genieten van de voordelen van een creditcard, maar om de één of andere reden geen “standaard” creditcard wil aanschaffen is de prepaid creditcard ideaal. Op deze website kan je namelijk allerlei soorten creditcards vergelijken. Inderdaad, ook voor het vergelijken van prepaid creditcards is dit de plek waar je moet zijn. Een prepaid creditcard is voor veel mensen een uitkomst ten opzichte van een gewone creditcard: waarom dat zo is leggen we graag aan je uit.

 Prepaid CreditcardJaarlijkse bijdrageKosten Geldopname 
Viabuy MasterCard
* Eerste 3 jaar geen jaarlijkse bijdrage
* Uitgifte kaart €89,70
* Meest gekozen
€ 0 ( jaar 1 t/m 3 )
€ 29,90 ( vanaf jaar 4 )
€ 5Meer Informatie
Money2Go Mastercard€ 9.95 ( jaar 1)
€19.95 ( jaar 2>)
€ 3.50Meer Informatie
Prepaid MasterCard Classic
€ 14.95€ 1.50Meer Informatie
Paysafecard MasterCard€ 9.90Niet mogelijkMeer Informatie
DB Card MasterCard€ 30€ 2.50Niet aangesloten
Meer info
Neteller Mastercard€ 0€ 4
Skrill Prepaid Creditcard€ 10€ 1.80
3V Visa Card€ 10€ 1
MyWire Mastercard€ 24.90€ 4.50
MoneyPass MasterCard€ 30€ 2.50
Prepaid Creditcard
4.3 (86.89%) 61 stemmen

Een Prepaid Creditcard van Mastercard

Een speciale variant van de prepaid creditcard is het Cash Passport van MasterCard. In feite is deze kaart te vergelijken met de goeie ouwe travellers cheques van vroeger. Voordat je naar het buitenland vertrekt zet je een bepaald bedrag op deze kaart en geld opnemen in de valuta van het land waar je verblijft wordt een eitje. Je trekt het gewoon uit de dichtstbijzijnde geldautomaat. Zie je ergens het logo van MasterCard dan kan je hier met het Cash Passport contant geld pinnen. Reis je binnen Europa dan kies je voor het Cash Passport met de euro als valuta, voor Groot-Brittannië kies je voor het Britse Pond en, geloof het of niet, in de Verenigde Staten heb je natuurlijk de dollar-variant bij je.

Een BKR-registratie maakt het aanvragen van een creditcard bijna onmogelijk

Prepaid Creditcard Aanvragen via Geld24.nlHeb je wel eens gehoord van het BKR? Nee? Grote kans dat ze jou wel kennen. De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Alle kredieten die in Nederland worden verstrekt worden hier geregistreerd. Dat geldt voor hypotheken, leningen, maar ook voor bijvoorbeeld telefoonabonnementen. Mensen die een betaalachterstand hebben opgelopen krijgen van het BKR een negatieve aantekening. Dit kan het geval zijn als je bijvoorbeeld door de crisis niet meer in staat bent om je hypotheeklasten te betalen. Het hoeft echter helemaal niet iets groots te zijn waardoor je van het BKR een aantekening krijgt. Ben je een keer vergeten om je telefoonrekening op tijd te betalen dan ga je bij BKR al de boeken in.

Je hoeft je overigens niet heel bezwaard te voelen als je bij het BKR bekend bent: je bent in het gezelschap van letterlijk miljoenen Nederlanders. Lastig is het soms wel, bijvoorbeeld wanneer je een creditcard aan wilt vragen. Een aantekening bij het BKR is voor de meeste creditcardverstrekkers een reden om de aanvraag te weigeren. Dit is ook de reden dat ze al die gegevens van je willen hebben op het moment dat je een aanvraag doet. Kan je dan helemaal geen creditcard aanvragen? Natuurlijk wel! Een prepaid creditcard is de ideale oplossing. Doordat je zelf geld op zo’n kaart stort ontstaan er geen schulden bij de verstrekker en daarom hebben zij bij het verstrekken van een prepaid creditcard ook helemaal geen interesse voor een kredietwaardigheidscheck bij het BKR. Begin dus direct met het vergelijken van prepaid creditcards!

Een andere reden om een prepaid creditcard aan te vragen: je kan niet goed met geld omgaan

Misschien ben jij wel iemand die het lastig vindt om zijn financiële zaakjes helemaal tot in de puntjes te regelen. Je kent het wel, aan het eind van je geld heb je nog een stukje maand over. Dat is helemaal geen schande, maar lastig is het wel. Als je van jezelf weet dat financiële zaken niet jouw sterkste punt zijn dan is het verstandig om een prepaid creditcard aan te schaffen. Op die manier weet je zeker dat je geen schulden opbouwt terwijl je wel het gemak ervaart van een creditcard. Doordat je het krediet dat je op de kaart zet al hebt. En dus niet leent, geef je nooit geld uit dat je in feite niet hebt. Dat betekent dus geen gedoe achteraf, en al helemaal geen bezoek van deurwaarders of schuldeisers, want geef toe: daar zit nou echt niemand op te wachten.

Reden nummer drie voor de prepaid creditcard: je hebt er een hekel aan om schulden te maken

Sommige mensen noemen je ouderwets, jij noemt het liever gewoon degelijk en verantwoordelijk. Schulden maken dat is iets wat je het liefst zo min mogelijk doet. Op zich heel verstandig, maar toch is het in veel gevallen wel makkelijk om de beschikking te hebben over een creditcard. Ook dan is een prepaid creditcard voor jou ideaal. Als je de prepaid creditcards hier gaat vergelijken kom je er al snel achter welke creditcard het beste bij jou past. Met de prepaid creditcard kan je gewoon betalen in het buitenland en ook online betalingen gaan bij een prepaid creditcard net zo gemakkelijk als bij een gewone creditcard.

Een aantal cards uit deze vergelijking: DB CardPaysafecardMoney2goViabuy

Natuurlijk zijn er ook wel wat zaken waarbij een prepaid creditcard wat schril afsteekt ten opzichte van een normale creditcard. Houdt daar rekening mee als je prepaid creditcards gaat vergelijken. Zo krijg je bij een prepaid creditcard geen verzekeringen wanneer je een product koopt. Zorg er dus voor dat de boel niet beschadigt, niet wordt gestolen en ook niet vermist raakt.