Hoeveel is een Nederlandse reisverzekering waard?

Leestijd: 2 minuten

Het is niet gek dat er steeds meer mensen zijn die de vakantie in Nederland vieren. Ook in de afgelopen vakantieperiode was dit weer duidelijk te zien. Toch valt op dat de gemiddelde reiziger niet goed op de hoogte is van hoe dit dan precies met de verzekering zit. De reisverzekering die zij hebben is bijvoorbeeld soms helemaal niet toereikend.

Aan de andere kant is het juist zo dat bijvoorbeeld de doorlopende reisverzekering juist wel perfect is. Het is goed om hier dieper op in te gaan. Dit geeft meer duidelijkheid.

Weinig kosten bij afsluiten

De doorlopende reisverzekering biedt dus gewoon goede dekking in Nederland. Dit maakt het dus eigenlijk ook allemaal veel goedkoper. Het is namelijk niet nodig om dan nog een extra reisverzekering af te sluiten. Toch is nog altijd vaak te zien dat er specifiek voor de binnenlandse vakantie een kortlopende andere verzekering bij wordt afgesloten. Wie dit beter uitzoekt, kan daar dus heel gemakkelijk veel meer voordeel uit halen. Kijk daarbij dan ook wel goed naar de voorwaarden van je huidige verzekering. Dit kan namelijk al het verschil maken tussen wel en niet een verzekering hoeven afsluiten.

Ook voor korte vakanties

Een ontwikkeling die parallel loopt aan de opkomst van de binnenlandse vakantie, is die van de korte vakantie. Het is dan ook niet gek dat je daar een ander soort reisverzekering bij nodig hebt. Je kijkt niet alleen naar schade en diefstal. Je kijkt ook naar andere zaken die van waarde zijn. Daarbij komt dat je in Nederland blijft, waardoor je sommige zaken dus ook door andere verzekeringen kan laten opvangen. De meeste consumenten zijn hier niet bekend mee. Een verzekering als de inboedelverzekering kan bijvoorbeeld al veel voor je doen.

Blijf je ook slapen?

De doorlopende reisverzekering kent natuurlijk ook zo zijn eigen voorwaarden. Dat is voor een vakantie in Nederland niet anders. Je kan hem namelijk alleen maar gebruiken als er ook echt sprake is van een vakantie. Dat betekent dus dat je tenminste een nacht moet blijven slapen. Is dit niet het geval? Dan is het dus volgens de definitie ook geen vakantie. Dan dekt de reisverzekering eventuele problemen ook niet. Dit is natuurlijk wel een verschil met het buitenland, waar je ook zonder overnachting gewoon goed gedekt bent. Dit speelt dus mogelijk wel mee voor jou.

Kan je nog annuleren?

Het is vaak ook zo dat reizigers naast de reisverzekering ook nog eens een annuleringsverzekering erbij nemen. Sterker nog, ruim 60 procent van de reizigers doet dit. Het is echter juist vaak zo dat het in de reisverzekering is opgenomen. Daarom is het ook goed om te weten of je er wel of niet al één hebt. Ook wil je kijken wanneer je wel en niet kan annuleren. Vallen bijvoorbeeld coronagerelateerde maatregelen daaronder? Zeker op vakanties binnen eigen land is dit wel heel belangrijk om te weten. Zoek dus wel alles goed uit. Zo kan je zonder hoge kosten goed verzekerd op reis gaan.