Zakelijke creditcards vergelijken

Zakelijke Creditcard Vergelijken via Geld24.nl

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een creditcard voor privéuitgaven. Deze manier van betalen brengt een aantal voordelen met zich mee, met name als we het hebben over online betalingen of betalingen in het buitenland. Uiteraard is een creditcard niet alleen gemakkelijk voor privégebruik, ook als ondernemer kan het veel voordelen opleveren om gebruik te maken van een creditcard en daarom is het niet onverstandig om zakelijke creditcards te vergelijken.

Zakelijke CreditcardsKredietlimiet (Vanaf)Kosten / Jaar 
Visa World Card Business
* 1 jaar gratis boekhouden van E-boekhouden
* Meest gekozen
€ 2.500€ 35Aanvragen >
MasterCard Business
* 1e jaar gratis
€ 2.500€ 35Aanvragen >
American Express BusinessGeen€ 85Aanvragen >
Extra Visa World Card Business Gold€ 5.000€ 154Aanvragen >
American Express Business GoldGeen€ 225Aanvragen >
ABN Amro Creditcard Zakelijk€ 10.000€ 27.50Niet aangesloten
Meer info
Rabobank Zakelijke Creditcard€ 5.000 € 30Niet aangesloten
Meer info
ING BusinesscardAfhankelijk bedrijf€ 37.50Niet aangesloten
Meer info
MasterCard Corporate€ 2.500€ 39Aanvragen >
Visa Greencard CorporateAfhankelijk bedrijf€ 49Niet aangesloten
Meer info
Zakelijke creditcards vergelijken
4.3 (86.67%) 9 stemmen

Waarom een zakelijke creditcard?

Zowel voor de ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf als voor de eigenaar van een grote onderneming is het aanschaffen van één of meerdere creditcards zeker het overwegen waard. De kleinere ondernemer kan met een zakelijke creditcard zijn privéuitgaven gemakkelijker scheiden van de zakelijke uitgaven. Hierdoor blijft de financiële situatie van de onderneming een stuk overzichtelijker. Grotere bedrijven zullen hun administratieve afdelingen in kunnen krimpen als er gebruik gaat worden gemaakt van een zakelijke creditcard. Aanbieders van creditcards bieden namelijk maatwerk aan de grote onderneming en fungeren als centraal aanspreekpunt met betrekking tot financiële vraagstukken.

Zakelijke creditcards vergelijken voor eenmanszaken

Zakelijke creditcards vergelijken via Geld24.nlAls je zakelijke creditcards gaat vergelijken is het ten eerste belangrijk dat jij je realiseert welk type ondernemer je bent. Een eigenaar van een groot bedrijf heeft namelijk andere wensen dan een ZZP’er. Als ondernemer krijg je in elk geval hoe dan ook te maken met het terugvorderen van btw. Dat is iets wat meestal geheel of voor een gedeelte mogelijk is en dus de nodige kostenbesparing oplevert. Met name bij buitenlandse betalingen is dit het geval en de meeste zakelijke creditcards bieden een service die dit mogelijk maakt.

Wanneer je een ondernemer in een eenmanszaak bent moet je er natuurlijk rekening mee houden dat de kosten van je zakelijke creditcard zo laag mogelijk blijven. De winstmarges waarmee je werkt zijn immers meestal niet al te hoog dus is het onzinnig om te veel geld aan een creditcard uit te geven. Omdat het er bij een zakelijke creditcard voor een eenmanszaak meestal vooral om gaat dat je zakelijke en privéuitgaven goed gescheiden blijven is het meestal niet nodig dat er allerlei extra services bij de creditcard zijn inbegrepen. In het geval van een eenmanszaak is “less” vaak “more”. Uiteraard is het wel handig dat je bij je zakelijke creditcard een goede verzekering krijgt zodat je (zakelijke) aankopen een tijdje verzekerd zijn tegen verlies, diefstal of beschadiging.

Zakelijke creditcards vergelijken voor het midden- en kleinbedrijf

Bij het vergelijken van een zakelijke creditcard let je als eigenaar van een onderneming in het midden- en kleinbedrijf natuurlijk op andere zaken dan de ZZP’er of de eigenaar van een eenmanszaak. Vaak ben je als verantwoordelijke van je onderneming niet de enige die zakelijke uitgaven doet. Het is dan wel zo prettig als je als eigenaar inzicht hebt in de uitgaven die jouw medewerkers doen, zo kom je later niet voor vervelende financiële verrassingen te staan. Wanneer je de mogelijkheid wilt hebben om inzicht in alle uitgaven te hebben (dus de uitgaven van elke medewerker uit je onderneming) moet je bij het vergelijken van een zakelijke creditcard goed opletten dat de creditcard van je keuze deze mogelijkheid ook biedt.

Tip: Op zoek naar krediet als ondernemer? Misschien is een zakelijke lening interessant.

Zakelijke creditcards voor grote ondernemingen

Wie de (financiële) verantwoordelijkheid heeft voor een grote onderneming, die vaak ook nog internationaal actief is, weet als geen ander dat het overzicht bewaren soms lastig is. Dit geldt zeker voor alle transacties die door u, maar ook door tientallen van uw werknemers worden gedaan. Om het overzicht te verbeteren is een zakelijke creditcard dan vaak een perfecte oplossing. Je kunt meerdere creditcards bestellen en bij een aantal aanbieders is het zelfs mogelijk om een onbeperkt aantal kaarten af te nemen. Daarnaast is het meestal mogelijk om per creditcard een aantal zaken in te stellen, je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan de kredietlimiet die voor elke werknemer weer anders kan zijn. Ook is het meestal mogelijk om de gegevens van de creditcards direct te koppelen aan de financiële administratie.