Zakelijk en privé gescheiden houden op het gebied van creditcardbetalingen doe je met behulp van zakelijke creditcards. Vergelijk hier de mogelijkheden.

>> Bekijk hier de meest gekozen zakelijke card van 2022 <<
 KenmerkenBeoordeling 
Veel gekozenVisa World Card BusinessVisa World Card Business
 • Jaarlijkse bijdrage: € 35
 • Bestedingslimiet: € 2.500
+ Bekijk World Card Business
MasterCard BusinessMasterCard Business
 • Jaarlijkse bijdrage: € 35
 • Bestedingslimiet: € 2.500
+ Bekijk MasterCard Business
PopulairAmerican Express BusinessAmerican Express Business
 • Jaarlijkse bijdrage: € 50
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk
+ Bekijk American Express Business
Visa World Card Business GoldVisa World Card Business Gold
 • Jaarlijkse bijdrage: € 154
 • Bestedingslimiet: € 5.000
+ Bekijk Visa World Card Business Gold
American Express Business GoldAmerican Express Business Gold
 • Jaarlijkse bijdrage: € 225
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk
+ American Express Business Gold
MasterCard CorporateMasterCard Corporate
 • Jaarlijkse bijdrage: € 39
 • Bestedingslimiet: € 2.500
+ MasterCard Corporate

Tip: Op zoek naar krediet als ondernemer? Misschien is een zakelijke lening interessant.

Voordelen van een zakelijke creditcard

Je privé uitgaven scheiden van zakelijke uitgaven is het uitgangspunt voor het aanschaffen van een zakelijke creditcard. Je kunt de financiële situatie van je onderneming overzichtelijk in kaart brengen. Of het gaat om MBK of een grote ondernemingen, wordt door de creditcardverstrekkers maatwerk geboden voor zakelijke geldzaken en heb je een centraal aanspreekpunt voor al je financiële vragen.

Zakelijke creditcards vergelijken per bedrijfsvorm

Onze tip: realiseer je welk type onderneming je hebt. Een groot bedrijf heeft andere wensen dan een ZZP’er. Een universeel onderdeel is het terugvorderen van btw. Doorgaans geheel of gedeeltelijk mogelijk, waardoor je kosten kunt besparen. Het grote voordeel bij de business creditcard zijn de buitenlandse betalingen, waarover je btw kunt terugvorderen. Informeer goed of de creditcardverstrekker, die je op het oog hebt, deze service biedt.

Voor de eenmanszaak

De kosten voor een zakelijke creditcard moeten voor eenmanszaken zo laag mogelijk zijn. Dit heeft met het verschil van winstmarges te maken, ten opzichte van grote ondernemingen. Less-is-more is een credo wat je in je achterhoofd kunt houden wanneer je zakelijke creditcards vergelijkt voor je eenmanszaak, dus zo min mogelijk aanvullende opties. Aankoopverzekering is echter wel een optie die belangrijk kan zijn.

Creditcard voor het MKB

Het midden- en kleinbedrijf heeft deels andere interesses. Bij deze bedrijfsvorm is er vaak slechts één persoon die gaat over de financiën. Het is raadzaam om een centraal overzicht te hebben over de uitgaven van alle medewerkers. Let goed op wanneer je zakelijke creditcards gaat vergelijken; niet elke verstrekker biedt namelijk deze optie.

Creditcard pakketten voor grote ondernemingen

Zakelijke creditcardNet als bij het MKB hebben grote ondernemingen te maken met één of enkele medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de financiën. Hierbij is het essentieel om alle transacties van alle medewerkers in één overzicht te hebben. Bij het vergelijken van zakelijke creditcard pakketten voor grote ondernemingen kun je veel extra’s kiezen. Denk hierbij aan de hoeveelheid kaarten die je kunt afnemen, dit kan feitelijk onbeperkt. Hiernaast kun je voor alle zakelijke creditcards, per medewerker dus, de kredietlimiet instellen. Deze kan immers per doelstelling en medewerkersfunctie verschillen.

En tot slot: de gegevens van je zakelijke creditcards direct kunnen koppelen aan je algemene administratie. Stem te allen tijde, bij het vergelijken, de wensen en behoeften van je onderneming goed af met de geboden opties.

Geen keuze kunnen maken?

73% van onze bezoekers kiest uiteindelijk voor de Visa World Card Business.
Klik hier om de Visa World Card Business te bekijken >

×