Zakelijke creditcards vergelijken

Zakelijk en privé gescheiden houden op het gebied van creditcardbetalingen doe je met behulp van zakelijke creditcards. Vergelijk hier de mogelijkheden.

>> Bekijk hier de meest gekozen zakelijke creditcard van 2024 <<

  Kenmerken Beoordeling  
Veel gekozenVisa World Card Business Visa World Card Business
 • Jaarlijkse bijdrage: € 35
 • Bestedingslimiet: € 2.500
+ Bekijk World Card Business
MasterCard Business MasterCard Business
 • Jaarlijkse bijdrage: € 35
 • Bestedingslimiet: € 2.500
+ Bekijk MasterCard Business
PopulairAmerican Express Business American Express Business
 • Jaarlijkse bijdrage: € 50
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk
+ Bekijk American Express Business
Visa World Card Business Gold Visa World Card Business Gold
 • Jaarlijkse bijdrage: € 154
 • Bestedingslimiet: € 5.000
+ Bekijk Visa World Card Business Gold
American Express Business Gold American Express Business Gold
 • Jaarlijkse bijdrage: € 225
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk
+ American Express Business Gold
MasterCard Corporate MasterCard Corporate
 • Jaarlijkse bijdrage: € 39
 • Bestedingslimiet: € 2.500
+ MasterCard Corporate

Tip: Op zoek naar krediet als ondernemer? Misschien is een zakelijke lening interessant.

Voordelen van een zakelijke creditcard

Je privé uitgaven scheiden van zakelijke uitgaven is het uitgangspunt voor het aanschaffen van een zakelijke creditcard. Je kunt de financiële situatie van je onderneming overzichtelijk in kaart brengen. Of het gaat om MBK of een grote ondernemingen, wordt door de creditcardverstrekkers maatwerk geboden voor zakelijke geldzaken en heb je een centraal aanspreekpunt voor al je financiële vragen.

Zakelijke creditcards vergelijken per bedrijfsvorm

Onze tip: realiseer je welk type onderneming je hebt. Een groot bedrijf heeft andere wensen dan een ZZP’er. Een universeel onderdeel is het terugvorderen van btw. Doorgaans geheel of gedeeltelijk mogelijk, waardoor je kosten kunt besparen. Het grote voordeel bij de business creditcard zijn de buitenlandse betalingen, waarover je btw kunt terugvorderen. Informeer goed of de creditcardverstrekker, die je op het oog hebt, deze service biedt.

Voor de eenmanszaak

De kosten voor een zakelijke creditcard moeten voor eenmanszaken zo laag mogelijk zijn. Dit heeft met het verschil van winstmarges te maken, ten opzichte van grote ondernemingen. Less-is-more is een credo wat je in je achterhoofd kunt houden wanneer je zakelijke creditcards vergelijkt voor je eenmanszaak, dus zo min mogelijk aanvullende opties. Aankoopverzekering is echter wel een optie die belangrijk kan zijn.

Creditcard voor het MKB

Het midden- en kleinbedrijf heeft deels andere interesses. Bij deze bedrijfsvorm is er vaak slechts één persoon die gaat over de financiën. Het is raadzaam om een centraal overzicht te hebben over de uitgaven van alle medewerkers. Let goed op wanneer je zakelijke creditcards gaat vergelijken; niet elke verstrekker biedt namelijk deze optie.

Creditcard pakketten voor grote ondernemingen

Zakelijke creditcard

Net als bij het MKB hebben grote ondernemingen te maken met één of enkele medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de financiën. Hierbij is het essentieel om alle transacties van alle medewerkers in één overzicht te hebben.

Bij het vergelijken van zakelijke creditcard pakketten voor grote ondernemingen kun je veel extra’s kiezen. Denk hierbij aan de hoeveelheid kaarten die je kunt afnemen, dit kan feitelijk onbeperkt.

Hiernaast kun je voor alle zakelijke creditcards, per medewerker dus, de kredietlimiet instellen. Deze kan immers per doelstelling en medewerkersfunctie verschillen.

En tot slot: de gegevens van je zakelijke creditcards direct kunnen koppelen aan je algemene administratie. Stem te allen tijde, bij het vergelijken, de wensen en behoeften van je onderneming goed af met de geboden opties.

Veelgestelde vragen

Is een zakelijke rekening een creditcard?

Nee, een zakelijke rekening en een creditcard zijn twee verschillende financiële producten. Een zakelijke rekening is een bankrekening speciaal bedoeld voor zakelijke transacties, terwijl een zakelijke creditcard een betaalkaart is die bedrijven gebruiken voor aankopen en uitgaven.

Kan je een zakelijke creditcard aanvragen?

Ja, bedrijven en ondernemers kunnen een zakelijke creditcard aanvragen. De aanvraagprocedure kan variëren per aanbieder, en meestal is een bewijs van zakelijke activiteiten vereist, zoals een geldige KvK-inschrijving.

Wat kost een zakelijke creditcard?

De kosten van een zakelijke creditcard variëren per aanbieder en kunnen bestaan uit jaarlijkse kosten, transactiekosten, en mogelijk kosten voor extra diensten. Het is belangrijk om de voorwaarden en tarieven te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Hoe werkt een zakelijke creditcard?

Een zakelijke creditcard werkt vergelijkbaar met een persoonlijke creditcard. Het stelt bedrijven in staat om aankopen te doen op krediet, waarbij de uitgaven maandelijks worden gefactureerd. Veel kaarten bieden ook extra voordelen zoals verzekeringen, bonussen of cashback op zakelijke aankopen.

Waarom een zakelijke creditcard?

Een zakelijke creditcard biedt gemak en flexibiliteit bij zakelijke transacties. Het helpt bij het scheiden van persoonlijke en zakelijke uitgaven, vereenvoudigt boekhouding, en kan nuttig zijn voor cashflowbeheer. Bovendien bieden sommige kaarten extra voordelen zoals kortingen of beloningen.

Kan je een zakelijke creditcard privé gebruiken?

Het wordt over het algemeen afgeraden om een zakelijke creditcard voor persoonlijke uitgaven te gebruiken. Dit kan leiden tot boekhoudkundige complicaties en fiscale implicaties. Het is belangrijk om zakelijke en persoonlijke financiën gescheiden te houden.

Zakelijke creditcards zijn een essentieel financieel hulpmiddel voor moderne bedrijven en ondernemers. Ze bieden niet alleen het gemak van snelle en efficiënte betalingen, maar helpen ook bij het effectief beheren van bedrijfsuitgaven.

Door gebruik te maken van een zakelijke creditcard kunnen bedrijven hun cashflow verbeteren en uitgaven gemakkelijker monitoren en categoriseren, wat cruciaal is voor nauwkeurige boekhouding en budgetbeheer.

Een belangrijk voordeel van zakelijke creditcards is de mogelijkheid om persoonlijke en zakelijke uitgaven gescheiden te houden. Dit is niet alleen handig bij het bijhouden van zakelijke kosten, maar ook belangrijk voor fiscale doeleinden.

Bovendien bieden veel zakelijke creditcards extra voordelen zoals beloningsprogramma's, reisverzekeringen, en kortingen op zakelijke diensten, wat extra waarde kan toevoegen voor bedrijven.