Bijenkorf Card

De Creditcard van de Bijenkorf

U kunt natuurlijk gewoon een standaard Visa card aanschaffen wanneer u op zoek bent naar een creditcard, maar er zijn ook nog een aantal bijzondere mogelijkheden die interessant voor u kunnen zijn zoals de Bijenkorf Card. Diverse organisaties en ondernemingen geven namelijk hun eigen creditcards uit.

Creditcards die precies zo werken als de standaard creditcards, maar waarmee u als consument tegelijkertijd gebruik kunt maken van leuke en voordelige extraatjes die direct gelieerd zijn aan de onderneming die de card uitgeeft. Neem bijvoorbeeld de creditcard van de Bijenkorf, die niet heel verrassend de naam “de Bijenkorf Card” heeft meegekregen.
Vergelijk de Bijenkorf Creditcards met andere cards

Soorten Bijenkorf Cards

Bijenkorf cardWie ervoor kiest een Bijenkorf Card aan te schaffen moet in eerste instantie een keuze maken uit een aantal verschillende soorten kaarten; drie om precies te zijn. alle drie de creditcards van Bijenkorf worden uitgegeven door MasterCard. Het enige waar de kaarten van de Bijenkorf uiterlijk in verschillen met een reguliere MasterCard is dat er “Bijenkorf Card” op geprint is.

De drie kaartniveaus zijn namelijk prima vergelijkbaar met de kaartniveaus van andere aanbieders. Dat houdt in dat u kunt kiezen tussen een Silver Card, een Diamond Card en een Black Diamond Card. De Silver Card is qua mogelijkheden de meest beperkte.

Dat klinkt alsof u met deze Silver Bijenkorf Card niet zo veel kunt, maar niets is minder waar. Met de Silver Bijenkorf Card zijn onder andere alle aankopen 180 dagen verzekerd, hebt u recht op aflevergarantie en ook zit er een reisverzekering bij de services van de Silver Card inbegrepen.

Over al deze zaken krijgt u ook de beschikking bij een Diamond Card. De Black Diamond Card wijkt iets af van de twee eerder genoemde kaarten omdat het met de Black Diamond Bijenkorf Card tevens mogelijk is om contactloos te betalen. Dat is met de Silver en de Diamond Card niet mogelijk. De kosten van alle drie de kaarten bedragen 16,50 euro per jaar. Wilt u een extra kaart aanschaffen dan kost dat nog eens 9 euro per jaar.

Spaarpunten met de Bijenkorf Card

Als de Silver Card, de Diamond Card én de Black Diamond Card van de Bijenkorf vrijwel dezelfde voorwaarden hanteren en ook nog eens dezelfde servicegraad aan de houder van de kaart bieden, waarom is er bij de Bijenkorf dan sprake van drie kaartniveaus? Dat heeft nu net te maken met de extraatjes die voor veel consumenten de reden zijn om de Bijenkorf Card aan te schaffen.

Een van die extraatjes is het spaarpuntensysteem dat door de Bijenkorf gehanteerd wordt. U spaart namelijk “Bijenkorf punten” wanneer u een aankoop doet die u afrekent met de Bijenkorf Card. Hoe hoger uw kaartniveau, hoe hoger het aantal punten dat u per aankoop(bedrag) op uw account gestort krijgt.

Je zou zeggen dat het in dat geval logisch is om de Black Diamond Card aan te schaffen: daar is het aantal punten per aankoop namelijk het hoogst. Zo werkt het bij de Bijenkorf echter niet. Voor een hoger kaartniveau moet u uitgenodigd worden door de Bijenkorf zelf. De winkel hanteert voor de toelating bepaalde voorwaarden. Een Silver Card aanvragen is wel altijd mogelijk (uiteraard binnen de regels die ook andere creditcardmaatschappijen stellen).

Spaarpunten bij de Bijenkorf Card

Om nog even terug te komen op het spaarpuntensysteem: bent u een Silver Card-houder dan spaart u 1 punt per 1 euro die u in de Bijenkorf uitgeeft. Voor uitgaven met de Card buiten de Bijenkorf ontvangt u 1 punt per 5 euro die u uitgeeft. Een Diamond Card-houder ontvangt 1,4 punten per 1 euro die in de Bijenkorf wordt besteed. Buiten de Bijenkorf levert een besteding van 5 euro 1 spaarpunt op.

De Black Diamond Card-houder tenslotte: twee spaarpunten per bestede euro in de Bijenkorf en evenals de andere kaarthouders 1 punt per 5 uitgegeven euro’s buiten de Bijenkorf. Alleen bestedingen binnen de Bijenkorf leveren qua spaarpunten dus meer op wanneer u in een hoger kaartniveau valt. Dat is niet voor niets, en best een slimme manier van werken, van de Bijenkorf. De reden dat men zo te werk gaat leggen we hieronder graag uit onder het kopje “Hoger kaartniveau”.

Hoger kaartniveau

Om in een hoger kaartniveau opgenomen te worden wordt er gekeken naar de bestedingen die u met uw kaart doet. Zoals gezegd komt in principe iedereen in aanmerking voor de Silver Bijenkorf Card.

Geeft u met uw kaart echter 2500 euro of meer per jaar uit binnen de Bijenkorf, of geeft u met de Bijenkorf Card minimaal 7500 euro uit (dus ook buiten de Bijenkorf) dan krijgt u een uitnodiging voor de Diamond Card. Geeft u nog meer uit, namelijk 10.000 euro of meer in de Bijenkorf (per jaar) of 30.000 in totaal (dus ook buiten de Bijenkorf) dan krijgt u een uitnodiging voor de Black Diamond Card. Zoals u zal begrijpen is dit een win-winsituatie. U bent met een hoger kaartniveau in staat om sneller punten te sparen terwijl de Bijenkorf profiteert omdat u relatief veel aankopen doet.

9/51 rating