Finom zakelijke rekening

Finom zakelijke rekening

Het afsluiten van een Finom zakelijke rekening betekent dat je kiest voor een iets andere rekening dan je mogelijks gewend bent. Dat is onder meer te wijten aan het feit dat Finom niet zozeer een traditionele financiële instelling is, maar wel een fintechbedrijf. Ze richt zich in het bijzonder op zakelijke rekeningen voor ondernemers en het MKB.

Door klant te worden bij Finom is het als bedrijf mogelijk om een keuze te maken tussen vijf verschillende zakelijke rekeningen of betaalpakketten. Elk pakket beschikt over diens eigen mogelijkheden en voordelen evenals kosten.

Wil jij ook graag een Finom zakelijke rekening openen, maar ben je nog op zoek naar wat extra informatie? Verdiep je dan zeker even grondig in de inhoud van deze pagina!

Wil je graag een Finom zakelijke rekening openen? Dan zal je vast kunnen stellen dat je hiervoor een keuze kan maken tussen maar liefst vijf verschillende soorten rekeningen. Voor welke van deze verschillende zakelijke rekeningen jij uiteindelijk zal kiezen zal worden bepaald door de eisen of noden van jouw specifieke onderneming. We stellen de verschillende zakelijke rekeningen uit het aanbod van Finom hieronder in ieder geval alvast graag even aan je voor. 

Finom Solo rekening voor freelancers

In eerste instantie is er de Finom Solo zakelijke rekening. Het betreft hier een rekening voor freelancers die voldoende hebben aan uitsluitend essentiële functies. Je dient er rekening mee te houden dat er slechts één gebruiker van deze rekening gebruik kan maken. Bovendien is er geen sprake van een bepaalde cashback en is er ook geen sprake van boekhoudertoegang. Hou verder rekening met de onderstaande kosten:

  • 2 euro SEPA-transactievergoeding;
  • 3 euro maandelijkse vergoeding voor een fysieke kaart;
  • 5 euro vergoeding bij in- en uitgaande internationale betalingen; 
  • 2% extra kost bij uitgaande, internationale betalingen;

Ondanks het feit dat er dus geen vaste, maandelijkse kosten worden aangerekend voor de Solo zakelijke rekening is ze dus niet helemaal gratis te noemen, integendeel. Bovendien ontbreekt door de cashback ook een belangrijk stukje extra financieel rendement waar je bij één van de andere zakelijke rekeningen wel op kan rekenen. Hou ook hier dus zeker rekening mee. 

Finom Start, voor groeiende bedrijven 

Bedrijven die mooi aan het groeien zijn kunnen er goed aan doen om te kiezen voor de Start zakelijke rekening. Het betreft hier een geschikte zakelijke rekening voor elk bedrijf dat behoeften heeft aan meer geavanceerde functies. In vergelijking met de Solo rekening is het bijvoorbeeld zo dat je kan rekenen op heel wat extra voordelen, zoals:

  • Er kan sprake zijn van 2 gebruikers in plaats van 1; 
  • Je kan rekenen op een cashback van 2 procent;
  • Er is wel degelijk sprake van boekhouder toegang;
  • Er wordt geen SEPA-transactievergoeding aangerekend;

Naast bovenstaande zal je ook vast kunnen stellen dat er in vergelijking met de Solo zakelijke rekening van Finom geen sprake is van een maandelijkse bijdrage voor de fysieke betaalkaart. Wel is het zo dat je rekening moet houden met een vaste kost van 5 euro voor zowel inkomende als uitgaande internationale betalingen. Het percentage voor uitgaande internationale betalingen ligt met 0,9 procent wel lager in vergelijking met de 2 procent bij de Solo rekening.

Finom Premium, voor bedrijven die hun activiteiten willen opschalen

De Finom Start zakelijke rekening legt eigenlijk de basis voor alle andere exemplaren die naast de Solo nog worden aangeboden. Dit betekent dat de andere rekeningen inhoudelijk zo goed als hetzelfde zijn, maar wel telkens tal van extra voordelen weten aan te bieden. Specifiek voor deze Finom Premium zakelijke rekening is het dan ook bijvoorbeeld zo dat je kan rekenen op:

  • 5 gebruikers in plaats van 2; 
  • Een cashback van 3% in plaats van 2%; 
  • Een percentage van 0,8% in plaats van 0,9% bij uitgaande internationale betalingen;

Maakt jouw bedrijf een niet onaanzienlijke groei door welke ervoor zorgt dat de behoeften aan (extra) opschalen is toegenomen? Dan kan deze zakelijke rekening mogelijks een goede keuze zijn.

Finom Corporate, geavanceerde functies en hogere limieten

Grotere bedrijven die behoeften hebben aan (extra) geavanceerde functies en die bovendien aanspraak willen kunnen maken op hoger gelegen limieten komen wellicht al snel uit bij Corporate. Voor deze zakelijke rekening geldt dat ze kan worden afgesloten voor in totaal 10 gebruikers. Daarbij is het mogelijk om te genieten van een onbeperkte cashback van 0,5%. 

Buiten de standaard maandelijkse kost die in rekening wordt gebracht voor deze zakelijke rekening geldt dat er eigenlijk maar weinig andere kosten zijn waar je rekening mee zal moeten houden. Op dit vlak dient eigenlijk uitsluitend nog te worden gedacht aan: 

  • 5 euro kosten voor inkomende & uitgaande internationale betalingen; 
  • Een procentuele vergoeding van 0,5% bij uitgaande internationale betalingen;

Verder is het zo dat je kan rekenen op boekhoudertoegang, slimme facturering, herkenning van facturen en bonnen en nog zoveel meer. Ook ingeplande en bulkbetalingen zijn mogelijk zodat je op de meest optimale wijze de financiën van jouw bedrijf kan gaan voeren. 

Finom Enterprise 

Het Enterprise pakket is de meest uitgebreide zakelijke rekening die je af kan sluiten bij Finom. Bij deze rekening is het zo dat er sprake mag zijn van 15 gebruikers. Daarnaast is het tevens zo dat je kan genieten van een onbeperkte cashback tot 1 procent. Bijkomend is ook dat je bij de keuze voor deze zakelijke rekening de beschikking krijgt over een eigen accountmanager. Op deze manier kan je rekenen op een nog persoonlijkere en bijgevolg nog betere service. Ook beschikt dit pakket over de laagste, procentuele vergoeding bij uitgaande internationale betalingen. De vergoeding bedraagt hierbij dan ook slechts 0,3 procent.  

Ook zakelijke rekeningen op maat zijn mogelijk bij Finom bank

Ondanks het feit dat het aanbod met zakelijke rekeningen bij deze bank dus bestaat uit zomaar even vijf verschillende exemplaren is het best mogelijk dat jouw bedrijf behoeften heeft aan wat (meer) personalisatiemogelijkheden. Ook dat is geen enkel probleem. Finom biedt jouw bedrijf op dit vlak dan ook de mogelijkheid om te kiezen voor bijvoorbeeld: 

  • Het instellen van persoonlijke limieten;
  • Het aanpassen van internationale betalingen; 
  • Aanspraak maken op de hoogste cashbacktarieven;

Heb je dus met andere woorden behoeften aan een zakelijke rekening die nog net dat tikkeltje meer weet te bieden? Ook in dat geval kan je zomaar bij Finom aan het juiste adres zijn! 

30 dagen proef bij betalende zakelijke rekeningen

Ben je toch nog niet helemaal overtuigd van de zakelijke rekeningen die door dit bedrijf worden aangeboden? Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk welk type rekening nu het meest geschikt is voor jouw bedrijf? Dat is geen enkel probleem! Finom biedt naar nieuwe klanten namelijk een 30 dagen proefperiode aan op alle betalende, zakelijke rekeningen. Tijdens deze periode kan je dus geheel vrijblijvend voor jezelf bepalen of de rekening van jouw keuze voldoet aan jouw verwachtingen of niet. Indien niet kan je nog altijd overstappen naar een ander exemplaar of kan je er gewoon voor kiezen om toch geen klant te worden bij Finom bank.

Voordelen van een Finom zakelijke rekening 

Het afsluiten van een Finom zakelijke rekening zorgt ervoor dat je kan rekenen op een aantal niet onbelangrijke voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we hieronder op een rijtje gezet:

  • Je kan een keuze maken tussen in totaal 5 verschillende zakelijke rekeningen;
  • Alle betalende zakelijke rekeningen zijn 30 dagen gratis uit te proberen; 
  • Bij de meeste zakelijke rekeningen kan je aanspraak maken op een leuke cashback;
  • Elke zakelijke rekening brengt diverse boekhouding & facturering opties met zich mee;

Naast bovenstaande is het tevens zo dat je bij het afsluiten van een Finom zakelijke rekening bijvoorbeeld gebruik kan maken van geplande betalingen. Zo kan je op vaste tijdstippen aan jouw betalingen werken zonder dat alle gelden meteen van je bankrekening worden afgeboekt. Ook het uitvoeren van bulkbetalingen behoort bij Finom uiteraard tot de mogelijkheden.  

20% korting bij jaarlijkse betaling 

Als zakelijke klant van Finom heb je de mogelijkheid om de verschuldigde kostprijs voor jouw zakelijke rekening op twee verschillende manieren te betalen. Zo kan je ervoor kiezen om ze maandelijks af te rekenen, maar kan je ook kiezen voor een jaarlijkse betaling. Kies je voor deze laatste optie? Dan levert dat je (op moment van schrijven) een korting op van zomaar even 20 procent. Het is onnodig om te zeggen dat dit jou behoorlijk wat extra voordeel op kan leveren! 

Nadelen van een Finom zakelijke rekening 

Zijn er ook nadelen verbonden aan een Finom zakelijke rekening openen? Het belangrijkste nadeel is terug te vinden in het feit dat Finom een fintechbedrijf is. Dit betekent dat je helaas geen aanspraak kan maken op het Nederlandse depositogarantiestelsel in geval van faillissement van Finom. Indien je ervoor kiest om een zakelijke rekening af te sluiten bij een traditionele financiële instelling is het zo dat je wel kan rekenen op deze dekking. Zakelijke tegoeden tot een waarde van 100.000 euro zijn in dat geval per bank ingedekt. Dat is een niet onbelangrijk nadeel waar je als potentiële klant van Finom zeker rekening mee zal willen houden.

Conclusie, een interessante zakelijke rekening met gratis proefperiode

Kiezen voor een Finom zakelijke rekening betekent dat je de beschikking krijgt over een uitermate interessante rekening op maat van de wensen en noden van jouw bedrijf. Als freelancer heb je zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor een zakelijke rekening zonder vaste, maandelijkse kosten. Het feit dat je bij elke betalende rekening ook nog eens kan kiezen voor een gratis proefperiode van 30 dagen is uiteraard ook alleen maar mooi meegenomen. Alleen het ontbreken van een dekking door het Nederlandse depositogarantiestelsel kan worden bestempeld als een niet onbelangrijk nadeel voor zakelijke klanten van Finom bank.

Meer aanbieders van zakelijke rekeningen

Laatst bijgewerkt op 14 juli 2025 door Joris van Leeuwen.