Rabobank komt met variant op Apple Pay

Rabobank komt met variant op Apple Pay
Rabobank komt met variant op Apple Pay

Apple komt vaak met innovatieve ideeën, en goed voorbeeld doet goed volgen. Zoiets moeten ze bij Rabobank ook gedacht hebben, want de bank maakt het sinds kort voor klanten mogelijk om te betalen met een smartphone. Deze mogelijkheid lijkt behoorlijk op Apple Pay, de techniek die Apple enige tijd geleden ontwikkelde met hetzelfde doel. Rabobank gaf bij het Amerikaanse bedrijf al aan interesse te hebben in deze techniek, maar in Nederland is het nog niet mogelijk om met Apple Pay te betalen.

Geen iPhone

Saillant detail is dat het systeem van Rabobank, dat Rabo Wallet heet, nu juist niet werkt op een iPhone, aangezien deze Apple-producten het betaalsysteem van Rabo niet ondersteunen. Of dit later wel het geval zal zijn is op dit moment nog niet bekend. Wie in Nederland gebruik wil maken van de Rabo Wallet moet de beschikking hebben over een Samsung Galaxy S4 of een Note 3. Aangezien dit systeem nog vrij nieuwe is moet je daarnaast nog eens het geluk hebben dat je in de buurt bent van een betaalpunt, maar met een totaal van 60.000 betaalpunten in Nederland is die kans zeker aanwezig.

Rabo Wallet is niet nieuw

Hoewel Rabo het graag presenteert als een revolutionaire vernieuwing op het gebied van betalen is de techniek helemaal niet zo nieuw. Zoals eerder gezegd heeft Apple een dergelijk systeem al eerder ontwikkeld en ook andere Nederlandse banken, bijvoorbeeld ING bieden hun klanten al langer de mogelijkheid tot het contactloos afrekenen van kleine aankopen. Wat wel een verschil tussen Rabo en ING is op dit punt heeft te maken met de telefoon. Contactloos betalen bij ING werkt namelijk door gebruik te maken van een pas, dat is bij de Rabobank-methode dus niet het geval omdat hiervoor de smartphone wordt gebruikt.

Klantenkaarten inscannen

Voor liefhebbers van kortingscodes en klantenkaarten is de app voor contactloos betalen van de Rabobank die te downloaden is via Google Play zeker interessant. Klantenkaarten en kortingsacties kunnen namelijk worden ingescand met de Rabo Wallet. Afhankelijk van waar je bent krijg je op die manier aanbiedingen doorgestuurd en loop je nooit meer korting mis.

Alleen kleine bedragen

Wie de Rabo Wallet wil gebruiken om een nieuwe auto aan te schaffen zal teleurgesteld worden. Tenminste als je deze methode handig vindt omdat je geen pincode meer zou moeten onthouden. Alleen bij aankopen onder de 25 euro hoeft er namelijk geen code te worden ingetoetst, kom je boven de 25 euro dan wordt er gewoon een persoonlijke code verwacht. Maar dat is natuurlijk ook wel zo veilig.

Rabobank komt met variant op Apple Pay
4.4 (88%) 5 stemmen
Gerelateerde artikelen
Meer in Geldzaken
Belastingaangifte wordt minder ingewikkeld

Blauw is een prachtige kleur als het over een heldere lucht gaat, maar wanneer er een blauwe envelop in de...

Sluiten