Creditcard aanvragen met een BKR-registratie

BKR-Registratie en toch een Creditcard? Kies dan voor een prepaid creditcard. Klik hier

Een creditcard is een handig betalingshulpmiddel dat je met name goed kunt gebruiken als je in het buitenland aankopen doet, bijvoorbeeld tijdens je vakantie. Het grote voordeel is dat je achteraf betaalt en dus geen vreemde valuta uit de muur moet trekken. Toch is het gegeven dat er achteraf betaalt wordt soms ook een probleem. Met een creditcard bouw je op deze manier namelijk standaard een tijdelijke schuld op.

Dat is in principe niet erg, maar je kunt te maken krijgen met een instelling die het jouw onmogelijk probeert te maken om een creditcard aan te vragen. Deze instelling baseert zich hierbij op de schulden die iemand heeft gemaakt en de eventuele betalingsachterstanden van de persoon in kwestie. De organisatie waar je mee te maken kunt krijgen is het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Het BKR

Creditcard aanvragen met BKR-registratieHet Bureau Krediet Registratie is een instelling die zijn hoofdkantoor heeft in Tiel. Hier worden alle gegevens verzameld van consumenten die op de één of andere manier een krediet zijn aangegaan. Dit kan een hypotheek zijn, maar ook een creditcard. Als iemand om wat voor reden dan ook zijn betalingsverplichtingen niet nakomt volgt er een registratie door het BKR.

Aan de hand van een negatieve registratie kan een kredietverstrekker (bijvoorbeeld de partij die een creditcard verstrekt) besluiten om een creditcard niet toe te kennen aan de aanvrager. Wil je een creditcard aanvragen terwijl je een negatieve BKR-registratie hebt dan kan dit dus een probleem opleveren.

Een negatieve BKR-registratie en toch een creditcard

Zoals al gezegd, kan het lastig zijn om een creditcard aan te vragen wanneer het Bureau Krediet Registratie in Tiel je een negatieve aantekening heeft gegeven. Betekent dit dat je op geen enkele manier een creditcard aan kunt vragen? Gelukkig niet! Er zijn een aantal mogelijkheden om, ook met een negatieve BKR-registratie, een creditcard te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen kan je kiezen uit drie opties.

Optie 1: de prepaid creditcard

Er is een creditcard waarbij totaal geen rekening gehouden wordt met een BKR-registratie. Dat is de prepaid creditcard. Bij de aanvraag van dit type creditcard wordt door de verstrekker in geen enkel geval informatie ingewonnen over de kredietwaardigheid van de aanvrager.

Hoe je er financieel ook voorstaat, er is dus nooit een belemmering om een prepaid creditcard aan te vragen. Dit heeft te maken met het feit dat een prepaid creditcard in feite een debit card is. Op deze kaart stort je geld van jezelf en hierover krijg je rente. In die zin is de prepaid creditcard dus te vergelijken met een bankrekening. Tegelijkertijd heeft de prepaid creditcard echter ook de voordelen van een ‘gewone’ creditcard. Dat betekent dus dat je met deze kaart in het buitenland kan betalen of reserveringen af kunt sluiten.

Klik hier om Prepaid Creditcards te Vergelijken

Optie 2: probeer de negatieve BKR-registratie ongedaan te laten maken

Een negatieve BKR-registratie kan grote gevolgen hebben, in dit geval voor het aanvragen van een creditcard. Je kunt daarom altijd proberen om de BKR-registratie ongedaan te laten maken. In eerste instantie moet je daarvoor inzicht krijgen in de reden van de negatieve BKR-registratie.

Dit kan je doen door bij een bank een inzage in je BKR-gegevens aan te vragen. De bank verstrekt je dit overzicht en zo kan je precies zien welke schulden er staan genoteerd en ook welke schuld de oorzaak is van de negatieve BKR-registratie.

Het kan voorkomen dat een BKR-registratie onterecht is. In dat geval kan je contact opnemen met de aanmelder die de fout vervolgens kan herstellen. Wanneer je een terechte notering te pakken hebt probeer dan een deal te sluiten met het bedrijf door bijvoorbeeld de schuld (in termijnen) af te lossen. Ten slotte zijn er bedrijven die zich bezig houden met het verwijderen van BKR-registraties. Het aantal bedrijven die meer belooft dan ze kunnen waarmaken is echter relatief groot.

Optie 3: een creditcard zonder BKR-toetsing

Er zijn een aantal verstrekkers van creditcards die er bewust voor kiezen om geen BKR-check uit te voeren. Dit heeft als voordeel dat je op deze manier ondanks je BKR-registratie toch een ‘gewone’ creditcard aan kunt vragen. Het nadeel bij dit soort bedrijven is echter dat de rente en de vaste lasten die bij de creditcard komen kijken hoger zijn dan bij een kredietverstrekker die wel een BKR-check uitvoert.

Vergelijk alle Creditcards met elkaar

Het is altijd verstandig om na te gaan of je wel een creditcard nodig hebt wanneer je geregistreerd bent bij het BKR, een Prepaid Creditcard kan vaak een goede optie zijn in dit geval.

5/521 ratings