Weten wanneer een nieuwe telefoon nodig is

Of je nu een sim only hebt of met een vast abonnement werkt, het is juist ook belangrijk om te weten wanneer je telefoon aan vernieuwing toe is. Het is goed om te weten wat het moment is waarop een toestel eigenlijk niet meer voldoet. Het is namelijk zo dat dit vaak op een ander moment is dan je zelf denkt. Het gaat namelijk niet om toestellen die zichtbaar tot op de draad versleten zijn. Het gaat juist om de binnenkant van de telefoon. De software bepaalt of je hem nog kan gebruiken.

Abonnement op basis van telefoon

Wie een nieuwe telefoon wil, kan dat vaak het best doen aan de hand van een nieuw abonnement. Het is wel zo dat steeds vaker voor sim only wordt gekozen, bleek eerder al uit onderzoek. Wat daarbij vooral opvalt, is dat meer dan 50 procent van de Nederlanders een iPhone gebruikt die al vier jaar of ouder is. Er zijn geen cijfers over Android gebruikers bekend. Een algemeen onderzoek wees uit dat 2 op de 3 gebruikers heel lang met een telefoon doet. Dat betekent dat zij minimaal drie jaar hetzelfde toestel blijven gebruiken.

Het gevaar van oude telefoons

Het is over het algemeen zo dat de abonnementen van de providers ook gewoon goed blijven werken wanneer de telefoons wat ouder worden. Het is bijvoorbeeld zo dat de kaartjes van de sim gewoon goed blijven. Het probleem zit echter wel bij de telefoons zelf. De software van de besturingssystemen wordt voortdurend ontwikkeld en geüpdatet. Dit kan lange tijd goed gaan, maar op enige moment kan de basissoftware in een telefoon een nieuwe update niet meer aan. In dat geval is een nieuw toestel dus eigenlijk ook al nodig. Je wordt als gebruiker kwetsbaar erdoor.

In de gaten houden

Het is mogelijk om zelf in de gaten te houden wat de mogelijkheden met jouw toestel zijn. Je kan bijvoorbeeld eens bekijken of jouw telefoon nog altijd software bevat die ondersteund wordt. Vaak is het zo dat toestellen wel enkele jaren vooruit kunnen. Toestellen die al vijf jaar of langer geleden op de markt zijn gebracht, krijgen het echter onderhand wel wat lastiger. Dit kan dus gevaren opleveren, zoals dat hiervoor al benoemd werd. Dit moet je als gebruiker goed in de gaten houden. Tijdig ingrijpen is dus wel een belangrijke stap.

Hoe een nieuwe telefoon krijgen?

Wat is nu de beste manier om een nieuwe telefoon in handen te krijgen. Voor een deel van de consumenten is dat het afsluiten van een sim only abonnement. Zij kopen met regelmaat zelf een nieuwe telefoon. Dit kan dan een geheel nieuw exemplaar zijn, of een refurbished telefoon die nog van een recente datum is. In alle gevallen kunnen deze dan weer enkele jaren mee. Ook het abonnement met telefoon bestaat nog altijd. Het is ook op die manier mogelijk om aan een toestel te komen dat goed aansluit op wat op dit moment gevraagd wordt van telefoons.

Over DE SCHRIJVER

Joris is een ervaren financiële schrijver met een scherp inzicht in de wereld van financiën en economie. Hij heeft een passie voor het vertalen van complexe financiële concepten naar begrijpelijke taal.