Wat betekent Sim Only en hoe werkt het?

Wat betekent Sim Only en hoe werkt het?
Wat betekent Sim Only en hoe werkt het?

Het lijkt zo eenvoudig. Omdat er nu eenmaal gebeld moet worden zoek je een telefoon met bijpassend abonnement uit. Wie zich langer dan vijf minuten in deze materie verdiept weet echter al snel dat het niet zo gemakkelijk is. Het aanbod van verschillende aanbieders met ook nog eens verschillende abonnementen is zo groot dat het overzicht ver te zoeken is. Om toch een goede keuze te kunnen maken is het daarom goed om bij het begin te beginnen. En dat is door antwoord te geven op de vraag of jij bij je nieuwe telefoonabonnement ook een nieuw toestel wilt ontvangen. Is het antwoord nee? Dan is een sim only-abonnement waarschijnlijk echt iets voor jou. Maar wat betekent sim only? En hoe werkt het?

Wat betekent Sim Only?

Om duidelijk te krijgen wat een sim only-abonnement nu precies inhoudt is het handig om eerst even te kijken wat Sim Only nu eigenlijk betekent. Eigenlijk is het vrij simpel. Het betekent niets anders dan dat een consument bij het afsluiten van een telefoonabonnement een simkaart krijgt opgestuurd die hij (of zij) in de eigen mobiele telefoon moet stoppen. Een simlock-vrije telefoon dus, die de consument zelf al in zijn bezit heeft. Bijvoorbeeld doordat een abonnement waarvan de telefoon origineel deel uitmaakte inmiddels verlopen is.

Hoe werkt Sim Only?

In feite werkt een sim only-abonnement niet veel anders dan een ‘regulier’ abonnement voor de mobiele telefoon. Dat betekent dus dat je met een sim only-abonnement in principe gebruik kunt maken van alle mogelijkheden die je smartphone (als je die hebt) je te bieden heeft. Met een Sim Only-abonnement kan je dus gewoon internetten of video’s streamen via je telefoon. Een sim only-abonnement is vaak wel een stukje goedkoper dan een ‘gewoon’ abonnement. Logisch ook: de kosten van de telefoon zelf – die bij een gewoon abonnement zijn inbegrepen – spelen bij een sim only-abonnement natuurlijk geen rol.

Is er wat te kiezen bij Sim Only?

Omdat veel mensen het idee hebben dat sim only iets totaal anders is dan een ander type telefoonabonnement zijn de mogelijkheden bij een sim only-abonnement vaak ook behoorlijk onbekend. Juist die onbekendheid is voor veel consumenten een reden om niet te kiezen voor sim only. Die overweging is misschien wel begrijpelijk, maar niet terecht. Bij een sim only-abonnement hebt u grotendeels dezelfde keuzemogelijkheden als bij welk ander abonnement dan ook. Dat betekent dus dat u bij een sim only-abonnement gewoon kunt kiezen hoeveel belminuten, sms’jes of Mb’s u per maand wilt kunnen gebruiken in een bundel.

Bij sommige sim only-abonnementen hebt u zelfs beduidend meer vrijheid dan bij een gewoon abonnement. Bij sommige sim only-aanbieders is het namelijk mogelijk maandelijks op te zeggen. In de wereld van de mobiele telefonie is dat zeker niet gebruikelijk. Ook is het bij een aantal sim only-aanbieders mogelijk om de bel/internetbundel maandelijks aan de eigen behoefte aan te passen.

Wat betekent Sim Only en hoe werkt het?
4.5 (90%) 2 stemmen
Gerelateerde artikelen
Meer in Geldzaken
Nederlandse bedrijven steeds vaker onderdeel van overnamestrijd
Nederlandse bedrijven zijn steeds vaker onderdeel van overnamestrijd

De kans dat er in de komende periode interessante overnames plaatsvinden waarbij Nederlandse ondernemingen betrokken zijn is vrij groot. Nederlandse...

Sluiten