Waarom een reisverzekering?

Waarom een reisverzekering?
Waarom een reisverzekering?
Leestijd: 2 minuten

Als er een vakantie wordt geboekt of wanneer er een kort tripje naar het buitenland moet worden gemaakt zijn er een hoop zaken die geregeld moeten worden. Vliegtickets of treinkaartjes, of als u met de auto gaat een extra grote beurt. En uiteraard moet er voor een overnachtingsplek worden gezorgd. Dat betekent een hotel, appartement of camping boeken. Vervolgens moet er nog gekeken worden welke spullen u mee wilt nemen om uw (korte) vakantie tot een succes te maken. De voorbereiding van een reis levert kortom een hoop gedoe op.

Vaak zijn die voorbereidingen leuk, als onderdeel van de voorpret. Soms levert het stress op, want u moet er natuurlijk wel voor zorgen dat u geen belangrijke zaken zijn die u vergeet. Een belangrijke tip met betrekking tot de voorbereidingen is het afsluiten van een reisverzekering. Nu denkt u misschien dat een reisverzekering niet per se noodzakelijk is, maar daarin vergist u zich. Het niet afsluiten van een goede reisverzekering kan een vergissing zijn die u tot in lengte van dagen betreurt.

Waarom is een reisverzekering zo belangrijk?

Wie op reis gaat hoopt nieuwe dingen te ontdekken of juist op één plek te kunnen ontspannen. In elk geval hoopt elke reiziger dat de reis vlekkeloos verloopt. Vaak is dat ook het geval. Maar zeker niet altijd. Regelmatig komen er nieuwsberichten voorbij van vakantiegangers die de meest vreselijke ervaringen hebben opgedaan. U kunt natuurlijk op reis gaan met het idee dat ongelukken of berovingen u niet zullen overkomen; maar bedenk wel dat al die mensen die op een vervelende manier het nieuws hebben gehaald ook op reis gingen met het idee dat ze een prettige vakantie zouden hebben.

De Uitdrukking: een ongeluk zit in een klein hoekje is misschien een dooddoener, er schuilt een grote kern van waarheid in. Om de schade in het geval van een uit de hand gelopen reis niet nodeloos groot te maken is het afsluiten van een reisverzekering daarom een voorzorgsmaatregel die elke verstandige reiziger zou moeten nemen.

Welke nare zaken voorkomt (of verzacht) een reisverzekering?

Het antwoord op de vraag waarom u een reisverzekering af zou sluiten is het best te illustreren aan de hand van een aantal voorbeelden. Sommige van deze voorbeelden had u waarschijnlijk zelf al bedacht, maar misschien andere nog niet. Het kan dus best zijn dat een omstandigheid waar u zelf nog niet aan had gedacht precies het argument is om een reisverzekering af te sluiten. En dat is precies de reden dat we even de voorbeelden langs gaan.

Stel bijvoorbeeld dat u gaat skiën: in de meeste gevallen geniet u van de sneeuw, maar een skiongeluk kan zomaar gebeuren. Een ziekenhuisopname, een gipsvlucht; een eerdere – of juist latere – vertrekdatum is het gevolg. Deze kosten worden gedekt door een goede reisverzekering. Uiteraard geldt dat ook wanneer u in zomerse omstandigheden met een ongeval te maken krijgt. Er zijn ook situaties die iets minder ernstig (maar toch vervelend) zijn. Denk hierbij aan eigendommen die u verliest of die op vakantie gestolen worden; deze worden onder voorwaarden gedekt door de verzekering. Autopechhulp, rechtsbijstand of vervangend vervoer zijn andere zaken waarbij de juiste reisverzekering voor een oplossing zorgt. Let er wel op dat er nogal veel verschillende reisverzekeringen op de markt zijn: kies de juiste!

2.3/57 ratings
Gerelateerde artikelen
Meer in Verzekeren
FOCWA in de clinch met Verbond van Verzekeraars
FOCWA in de clinch met Verbond van Verzekeraars

Leestijd: 2 minuten Hebt u weleens te maken gehad met schade aan uw auto? Dan is de kans groot dat...

Sluiten