Waar Investeren in 2024: Voorbij de AI-Hype

Leestijd: 2 minuten

In 2023 zagen we een ongekende opkomst van AI-technologieën, maar wat brengt 2024? Laten we eens kijken naar enkele veelbelovende industrieën en bedrijven voor investeerders.

Terugblik op 2023: De AI-Revolutie

AI was het buzzwoord in 2023, met doorbraken in diverse sectoren. Nu AI steeds meer gemeengoed wordt, zoeken beleggers naar de ‘next big thing'.

NL GIF 970X250

Veelbelovende Industrieën en Bedrijven voor 2024

Hier volgen enkele sectoren en specifieke bedrijven die in 2024 het investeren waard kunnen zijn:

  1. Energieopslag en Batterijtechnologie: Met de verschuiving naar duurzame energie komen bedrijven als Tesla en QuantumScape in beeld. Deze bedrijven zijn pioniers in batterijopslag, essentieel voor zonne- en windenergie.
  2. Gezondheidstechnologie en Telezorg: De vraag naar telezorg en medische technologie is enorm gegroeid. Bedrijven zoals Teladoc Health en Philips, die innovatieve oplossingen bieden voor zorg op afstand en gezondheidsmonitoring, zijn interessant om in de gaten te houden.
  3. Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR): Technologieën zoals AR en VR worden steeds geavanceerder. Apple, dat werkt aan een AR-headset, en Meta Platforms (voorheen Facebook), die inzetten op de metaverse, kunnen interessante investeringen zijn.
  4. Cyberbeveiliging: De toenemende digitalisering vraagt om betere cyberbeveiliging. Kijk naar bedrijven als CrowdStrike en Palo Alto Networks, die oplossingen bieden voor data- en systeembeveiliging.
  5. Voedseltechnologie: Er is een groeiende interesse in duurzaamheid en gezonde voeding. Bedrijven die werken aan plantaardige eiwitten en kweekvlees, zoals Beyond Meat en Mosa Meat, kunnen grote spelers worden.

Op zoek naar een goede broker om te investeren gebaseerd op bovenstaande ideeën? Freedom24 heeft een uitgebreid aanbod aan producten. Klik hier om een gratis Freedom24 account te openen.

Conclusie

2024 belooft een jaar vol spannende investeringskansen te worden. Van energieopslag tot AR en gezondheidstechnologie, de toekomst biedt volop kansen voor investeerders die openstaan voor nieuwe en opkomende industrieën.