Nuvema Uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering van Nuvema

Weinig verzekeringen zijn zo persoonlijk en gevoelig als een uitvaartverzekering. Want het is voor de meeste consumenten niet echt heel prettig om tijd uit te trekken om de (financiële) voorbereidingen van de eigen uitvaart eens grondig door te gaan nemen. Toch is het bijzonder verstandig (misschien zelfs noodzakelijk) om het afsluiten van een Nuvema uitvaartverzekering op z’n minst te overwegen. Een uitvaart komt er namelijk hoe dan ook ooit van. En een uitvaart is bovendien een vrij prijzige aangelegenheid. Alle reden dus om eens naar de mogelijkheden te kijken die de verschillende uitvaartverzekeraars u bieden. Zoals de verzekeringen van Nuvema bijvoorbeeld.

Uitvaartverzekering vergelijken? Klik hier

Woonplaats is leidend voor de prijs

Nuvema uitvaartverzekeringVoordat er specifiek wordt ingegaan op de mogelijkheden die een Nuvema uitvaartverzekering biedt is het goed om even stil te staan bij het ‘unique selling point’ van deze uitvaartverzekeraar. Er wordt door Nuvema namelijk geen standaardprijs gerekend voor de kosten van een uitvaart. In plaats daarvan wordt er gekeken naar de prijzen die gebruikelijk zijn in uw regio.

Vervolgens wordt daar de premie van de uitvaartverzekering op aangepast. Op die manier komt er een premiebedrag naar voren dat precies passend is. Dit lijkt heel gebruikelijk, maar bij veel uitvaartverzekeraars wordt er geen rekening gehouden met prijsverschillen per stad of dorp. Eigenlijk is dat gek, want een begrafenis of crematie in Terneuzen heeft nu eenmaal een heel ander kostenplaatje dan een begrafenis of crematie in Amsterdam.

De Nuvema uitvaartverzekering

Omdat elke uitvaart -maar ook elke persoon- anders is worden er door de meeste uitvaartverzekeraars meerdere vormen van de uitvaartverzekering aangeboden. Nuvema is daarop geen uitzondering. Wel is het zo dat elke uitvaartverzekering van Nuvema een variant is op de natura-verzekering. Wie per se een kapitaal uitvaartverzekering af wil sluiten zal dus op zoek moeten naar een andere uitvaartverzekering. Qua invulling van de natura Nuvema uitvaartverzekering is er bij Nuvema gelukkig wel het één en ander te kiezen.

Sterker nog: Nuvema stelt op basis van uw wensen en de te verwachten kosten een verzekering op maat aan u voor. Dat kan een verzekering (met daarbij behorende premie) zijn waarin alle wensen van uw uitvaart al vastliggen. Maar wanneer u nog niet precies weet wat u te zijner tijd precies geregeld wilt zien is het ook mogelijk om bij een Nuvema uitvaartverzekering een vrij te besteden bedrag in de verzekering op te laten nemen. Dat is prettig om wensen die u later in het leven bedenkt alsnog zonder extra kosten te kunnen financieren.

Zelf een uitvaartverzorger kiezen

Wie een Nuvema uitvaartverzekering afsluit heeft altijd volledige vrijheid bij het uitkiezen van de uitvaartverzorger. Dit is zonder meer een pluspunt. Voor u is het prettig te weten dat een uitvaartverzorger die u vertrouwd de uitvaart regelt. Voor de nabestaanden geldt natuurlijk hetzelfde: een uitvaartverzorger die op de hoogte is van de wensen van de overledene en de nabestaanden en bovendien op de hoogte is van de gebruiken en gewoonten in uw woonomgeving is een absolute meerwaarde op een gedenkwaardige -maar meestal ook verdrietige- dag van een uitvaart.

Hoeveel kost een uitvaarverzekering van Nuvema mij?

Voordat u definitief besluit tot het afsluiten van een Nuvema uitvaartverzekering wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent. Concreet: hoeveel premie gaat u betalen? Bij Nuvema uitvaartverzekering is dat online eigenlijk vrij eenvoudig te achterhalen. Op basis van uw geboortedatum en postcode krijgt u een behoorlijk nauwkeurige schatting van de kosten van een uitvaart. Aangezien begraven een stuk duurder is dan cremeren (en die keuze dus een grote invloed heeft op de totaalprijs) wordt voor een goede schatting gevraagd om uw voorkeur op dat punt aan te vinken. Wanneer u echt van plan bent om de verzekering af te sluiten is het natuurlijk goed om een afspraak te maken om uw wensen tot in de puntjes te bespreken.

3.3/519 ratings