Monuta Uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering van Monuta

Waarom kiezen voor een Monuta uitvaartverzekering? Een van de grootste uitvaartondernemingen in Nederland is Monuta. Deze van oorsprong Apeldoornse uitvaartverzorger biedt naast het verzorgen van begrafenissen en crematies ook verschillende uitvaartverzekeringen aan.

Klik hier om uitvaartverzekeringen te vergelijken

Inmiddels maken bijna 1,5 miljoen Nederlanders gebruik van de zekerheid die een uitvaartverzekering van Monuta biedt. Op zich niet zo vreemd: een uitvaartverzekering garandeert u dat uw uitvaart te zijner tijd volgens uw wensen zal verlopen zonder dat het uw nabestaanden op onverwachte kosten zal jagen. Of een uitvaartverzekering van Monuta het best bij u past is natuurlijk de vraag. Maar het zou heel goed kunnen dat dit het geval is.

Waarom een uitvaartverzekering?

Monuta UitvaartverzekeringEr is natuurlijk een reden dat alleen al bij Monuta zo’n 1,4 miljoen mensen een uitvaartverzekering hebben lopen. Een uitvaart -of dit nu een crematie of een begrafenis betreft- is gewoon ontzettend duur. Tegelijkertijd is een uitvaart ook geen gebeurtenis waar u op wilt beknibbelen. Begraven of cremeren is afscheid nemen. Heel persoonlijk. En dan mogen financiële obstakels eigenlijk geen rol spelen. Met een Monuta uitvaartverzekering maakt u de door u gewenste uitvaart mogelijk.

De Monuta uitvaartverzekering, verschillende opties

Een reden om eens te kijken naar de Monuta uitvaartverzekering is het feit dat u bij deze organisatie kunt kiezen uit vijf verschillende uitvaartverzekeringen. Dat is prettig, want een verzekering moet goed passen; zeker een verzekering waar u hoe dan ook gebruik van gaat maken. En dat is een uitvaartverzekering natuurlijk aangezien een uitvaart het leven nu eenmaal afsluit. Bij Monuta kunt u kiezen uit de volgende uitvaartverzekeringen: de “Uitvaart Basis”, de “Uitvaart Plus”, de “Uitvaart Top”, de “Uitvaart Flexibel” en de “Uitvaart Geld”. De benamingen die Monuta zijn verzekeringen heeft meegegeven zeggen natuurlijk nog niet al te veel, dus leggen we ze even kort uit.

Uitvaart Basis Monuta

De verschillende pakketten van Monuta uitvaartverzekering vertegenwoordigen allemaal een ‘totale waarde’ van de uitvaart. Dat wil zeggen het bedrag dat door de betreffende uitvaartverzekering wordt gedekt. In het geval van het Uitvaart Basis-pakket bedraagt het totale bedrag 7000 euro. Hiervan kunt u 2500 euro vrij besteden. Of beter gezegd: door uw nabestaanden laten besteden. De overige 4500 euro wordt gevormd door een dienstenpakket van Monuta waar onder meer dragers, opbaring en een volgauto zijn inbegrepen. De begrafenis of crematie wordt verzorgd door Monuta.

Uitvaart Plus Monuta

De Uitvaart Plus-verzekering is onder de bestaande klanten van Monuta de meest gekozen uitvaartverzekering. Het totale pakket van deze Monuta uitvaartverzekering vertegenwoordigd een waarde van 8500 euro. Hiervan is (net als bij de Uitvaart Basis) 4500 euro onderdeel van het dienstenpakket dat wordt aangeboden door Monuta. Het verschil met de Uitvaart Basis-verzekering zit hem dan ook met name in het vrij te besteden bedrag. Bij de Uitvaart Plus-verzekering is dit namelijk 4000 euro.

Uitvaart Top Monuta

Wilt u voor uw uitvaart een hoger bedrag vrij te besteden hebben dan mogelijk is bij de hierboven genoemde uitvaartverzekeringen? Dan is de Uitvaart Top-verzekering van Monuta uitvaartverzekering mogelijk een passende verzekeringsvorm. Bij deze verzekering is het vrij te besteden bedrag namelijk 5500 euro. Daarnaast valt ook het (standaard) dienstenpakket van Monuta onder deze verzekering zodat het totale bedrag dat aan de uitvaart besteed kan worden uitkomt op 10.000 euro.

Uitvaart Flexibel Monuta

Alsof alle bovenstaande mogelijkheden nog niet voldoende zijn biedt Monuta ook een “Uitvaart Flexibel-pakket” aan. En deze verzekering is inderdaad erg flexibel. Naast het gebruikelijke Monuta dienstenpakket van 4500 euro bepaalt u zelf hoe hoog het bedrag is dat u vrij kunt (laten) besteden.

Uitvaart Geld Monuta

Wanneer u in overleg met uw nabestaanden de volledige regie over uw uitvaart wilt behouden kan het goed zijn dat u een Monuta uitvaartverzekering niet echt een toegevoegde waarde vindt hebben. In dat geval kunt u het best kiezen voor een kapitaalverzekering. Monuta biedt dit type uitvaartverzekering aan onder de naam “Uitvaart Geld”. Hierbij geeft u zelf aan hoe hoog het bedrag is dat u wilt verzekeren. Bij de uitvaart is vervolgens het complete verzekerde bedrag vrij te besteden door de nabestaanden die de uitvaart regelen.

4.5/513 ratings