DELA Uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering van Dela

Waarom een DELA uitvaartverzekering? Het idee van een verzekering is dat u risico’s die u loopt afdekt zodat (mocht er ooit schade optreden) u financieel gecompenseerd zal worden. Wat dat betreft is de uitvaartverzekering een beetje een vreemde eend in de verzekeringsbijt. Een uitvaart (uw eigen uitvaart!) is namelijk moeilijk als een risico te classificeren. In die zin dat het een gebeurtenis is die hoe dan ook plaats gaat vinden. Al weet u natuurlijk nog niet precies wanneer.

Start hier met het vergelijken van uitvaartverzekeringenBekijk hier het aanbod van Dela

Hoe dan ook; een uitvaart is dermate persoonlijk en vaak ook dermate kostbaar dat er alle reden is om eens goed te gaan zitten voor het voorbereiden van die dag die eens zal komen. Het financiële plaatje dat een uitvaart met zich meebrengt is misschien niet echt een leuk onderwerp, maar u kunt het maar beter goed geregeld hebben. Het afsluiten van een uitvaartverzekering past daar prima bij. Een van de bekendere uitvaartverzekeraars van ons land is DELA. Bent u op zoek naar een uitvaartverzekering dan moet u beslist even kijken naar de mogelijkheden die de DELA uitvaartverzekering u biedt.

DELA: grootste uitvaartverzekeraar van Nederland

DELA UitvaartverzekeringGroot hoeft natuurlijk niet altijd goed te zijn, maar dat DELA uitvaartverzekeringen de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland (en België) is zegt natuurlijk wel wat over de populariteit van deze aanbieder. DELA is een van coöperatie die oorspronkelijk is opgericht in Eindhoven.

Achter de naam DELA gaat een afkorting schuil (Draagt Elkanders Lasten) die doet terugdenken aan de periode van voor de Tweede Wereldoorlog. En dat klopt ook, want DELA werd al opgericht in 1937. Tegenwoordig houdt DELA zich naast het aanbieden van verzekeringen ook bezig met het daadwerkelijk verzorgen van uitvaarten. Wie klant wordt bij DELA uitvaartverzekeringen kan dus gebruikmaken van het ‘totaalpakket’ (uitvaart en verzekering).

De DELA uitvaartverzekering

Vanzelfsprekend wilt u een uitvaartverzekering afsluiten die goed bij u en uw persoonlijke wensen past. Wat dat betreft is er bij DELA wat te kiezen. Wanneer u het bijvoorbeeld een prettig idee vindt dat uw nabestaanden worden geholpen bij het regelen van de uitvaart dan is de zogenaamde Dienstenverzekering van DELA een aantrekkelijke optie. Sommige zaken die bijzonder gebruikelijk zijn bij een uitvaart zitten dan al standaard in het pakket.

Wilt u liever dat uw nabestaanden volledig de vrije hand hebben bij het regelen van de uitvaart dan is de zogenaamde Geldverzekering meer voor de hand liggend. Er wordt dan een bedrag uitgekeerd dat naar eigen wens aan de uitvaart besteed kan worden. Ook wanneer u zelf specifieke wensen (bijvoorbeeld een uitvaart in het buitenland) hebt is de Geldverzekering van DELA een goede optie.

Opties voor senioren

Hoewel de meeste consumenten die overwegen een uitvaartverzekering af te sluiten nog niet ouder zijn dan 75 jaar kan het uiteraard zo zijn dat u iemand bent die deze leeftijd al wel hebt bereikt. Bij de meeste verzekeraars betekent dit dat u niet meer in aanmerking komt voor een uitvaartverzekering. Bij DELA zijn er echter wel mogelijkheden voor mensen van 75 jaar of ouder.

Bent u al wat ouder dan kunt u bijvoorbeeld een depositofonds of een uitvaartkoopsompolis afsluiten bij de DELA uitvaartverzekering. De uitvaartkoopsompolis is een iets andere oplossing voor het financieren van uw uitvaart dan gebruikelijk is bij een ‘klassieke’ uitvaartverzekering, maar desalniettemin kunt u profiteren van een winstdelingsregeling waardoor het bedrag dat uw nabestaanden ten behoeve van uw uitvaart ontvangen hoger is dan het bedrag dat u bij afsluiten hebt gestort.

Nazorg voor nabestaanden

Een laatste punt dat maakt dat het afsluiten van een DELA uitvaartverzekering een geruststellend effect op u en uw nabestaanden kan hebben is de speciale nazorg die aan nabestaanden wordt geboden. Denk hierbij aan hulp bij juridische, financiële of administratieve zaken die na een uitvaart geregeld moeten worden. Dat is voor nabestaanden vaak al ingewikkeld genoeg. Tel daarbij het verdriet en gemis dat in die periode vaak nog een overheersende rol speelt en u begrijpt dat dit soort hulp vaak van harte welkom is.

4.3/59 ratings