Oldtimerverzekering Vergelijken

Verzeker je Oldtimer

Oldtimerverzekering vergelijken? Start hier. Auto’s die vroeger heel gewoon en normaal waren op de Nederlandse wegen worden langzaam aan alsmaar zeldzamer. Wanneer een auto ouder is dan 30 jaar dan wordt soms zelfs al gesproken van een oldtimer. Maar daar is de belastingdienst het niet helemaal mee eens en die heeft dan ook een volledige vrijstelling voor wegenbelasting ingesteld voor auto’s die ouder zijn dan 40 jaar.

Onder een verzekering kom je al helemaal niet uit, maar dat is ook wel logisch want je wilt je oude voertuig goed verzekerd hebben. Er is er immers maar één van, en die heb jij in je bezit. Je oldtimer goed verzekeren is heel belangrijk en het loont de moeite om, voordat je zomaar een verzekeringen afsluit eerst goed oldtimerverzekering vergelijken.

Oldtimerverzekering vergelijken, de details

Het vergelijken van oldtimer verzekeringen is verstandig als je auto voor de speciaal lage tarieven van deze vorm van verzekeren in aanmerking kan komen. Het is wel goed om te weten dat verzekeringsmaatschappijen niet meer zo scheutig zijn met het afgeven van deze verzekeringsvormen. Dat komt voor het grootste deel door het feit dat het verouderde wagenpark in Nederland sterk groeit. Waren het vroeger echt heel oude auto’s die als hobby werden gehouden en als zodanig werden behandeld. Nu komt het steeds vaker voor dat auto’s die voorheen als dagelijks gebruikte auto verzekerd was ineens als oldtimer wordt opgegeven omdat ze bijvoorbeeld 30 jaar oud zijn.

Premie van oldtimerverzekering lager dan reguliere verzekering

Een oldtimerverzekering vergelijken is verstandig als je een oud voertuig hebt waar je niet dagelijks mee rijdt. Deze oude auto, of motor, is niet bedoeld voor dagelijks vervoer en gebruik op de weg. Verzekeringsmaatschappijen hebben speciaal voor deze oude auto’s een aangepast tarief opgesteld waardoor je op jaarbasis veel minder geld kwijt bent dan wanneer je een gewone verzekering zou nemen. De reden dat de premie lager uitvalt komt doordat de oldtimer niet dagelijks op de weg is waardoor er veel minder risico op ongevallen bestaat. Er zijn ruim 20 verzekeraars die oldtimers verzekeren dus het kan de moeite lonen eens goed verschillende oldtimerverzekeringen te vergelijken.

Oldtimerverzekering alleen mogelijk als tweede auto

Als je aan het rondkijken bent voor een oldtimer verzekering dan is de kans groot dat de verzekeraar aan je vraagt of je nog een auto in bezit hebt. Een oldtimerverzekering vergelijken heeft namelijk alleen maar nut als het oude voertuig niet je hoofd auto is maar een tweede auto die niet elke dag wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het doen van de dagelijkse boodschappen. De oldtimer moet echt een hobby auto zijn. Ben je oldtimerverzekering vergelijken maar je hebt geen andere auto dan is het in de meeste gevallen een verloren moeite. Er zal bijna geen verzekeringsmaatschappij zijn die jouw oude auto als oldtimer wilt verzekeren als jij geen ander voertuig hebt.

Maximaal aantal kilometers op jaarbasis

Oldtimerverzekering vergelijkenIn sommige gevallen is het mogelijk dat een verzekeringsmaatschappij toch je oude auto als oldtimer wilt verzekeren als je geen andere auto in bezit hebt. Deze verzekeraars hebben echter wel andere eisen en voorwaarden waar je aan zult moeten voldoen.

Een veel gehanteerde voorwaarde is het maximale aantal kilometers die je op jaarbasis met de oldtimer mag rijden. Je kunt dan ook het beste oldtimerverzekering vergelijken met maatschappijen die deze voorwaarden hanteren als je geen andere auto hebt. Ga je toch meer kilometers rijden dan in de verzekeringen voorwaarden is aangegeven dan kan de verzekeraar besluiten niet uit te keren als er sprake is van schade.

Niet te jong en niet te oud om te mogen verzekeren

Voordat je gaat beginnen met het oldtimerverzekering vergelijken is het goed te weten wat de verschillende voorwaarden van de vele maatschappijen zijn. Er zal namelijk worden gekeken naar je leeftijd. Een verzekeringspremie wordt onder berekent op basis van geboortedatum. En speciaal voor verzekeringen voor oldtimers worden de geboortedata van verzekeringsnemers aan banden gelegd. Vaak moet je binnen een minimum en een maximum leeftijd vallen. Jonge mensen zijn volgens verzekeraars een te groot risico en te oude bestuurders vallen helaas in diezelfde groep. Houd hier met het oldtimerverzekering vergelijken rekening mee om teleurstellingen te voorkomen.

Stallen in garage of box

Omdat het aantal aanvragen voor oldtimerverzekeringen de laatste jaren zo enorm aan het stijgen zijn stellen de verzekeraars steeds meer eisen aan de oude auto die je wilt verzekeren en de situatie er om heen. Zo kan je met het oldtimerverzekering vergelijken alvast rekening houden met de eis van veel maatschappijen dat de klassieker in een garage of box gestald dient te worden. Als jij de oude auto gewoon voor de deur hebt staan dan zal de maatschappij jouw bejaarde auto niet als een oldtimer willen bestempelen en dus ook niet als zodanig willen verzekeren.

Klassieke auto’s op LPG en diesel duurder in premie

Een belangrijk aspect om in de gaten te houden als je oldtimerverzekeringen aan het vergelijken bent is dat verzekeringsmaatschappijen hun eisen met betrekking tot de gebruikte brandstof van de auto aan scherpen. Als jij een oude auto hebt die diesel of LPG verbruikt dan is de kans zeer groot dat de verzekeraar de klassieke bolide niet als een oldtimer wilt verzekeren maar dat je alleen een gewone verzekering kunt krijgen. Daarnaast zijn bij verschillende verzekeraars de premies voor bepaalde merken en typen al omhoog gegaan. Het is een punt om goed inde gaten te houden als je oldtimerverzekeringen vergelijken.

Met de hobbymatige oldtimerverzekering fors lagere premie

Heb je echte een heel oude auto, ouder dan 40 jaar, en het is een klassieker die je keurig stalt en maar heel af en toe gebruikt op de openbare weg, dan is de kans aanwezig dat je in aanmerking kan komen voor de veel goedkopere premie voor de autoverzekering die bedoeld is voor klassieke wagens. Bij het oldtimerverzekering vergelijken is het aan te raden om alle details met betrekking tot bouwjaar en brandstof verbruik goed in beeld te hebben. Als de verzekeraar akkoord gaat heb je de echte hobbymatige oldtimerverzekering en betaal je een fors lagere premie dan elke andere autobezitter.

Tussenoplossing met semi oldtimerverzekering

Als je niet in aanmerking kan komen voor de oldtimerverzekering dan is er nog een mogelijkheid. Sommige verzekeraars bieden namelijk een tussenoplossing aan in de vorm van een semi klassieker verzekering. Afhankelijk van met welke verzekeraar je te maken hebt kan de naam anders zijn. Bij het oldtimerverzekering vergelijken kom je deze vorm niet altijd tegen. Soms kan het helpen even rechtstreeks contact te maken met de verzekeraar om te checken of je voor deze vorm in aanmerking komt. Je betaalt dan meer premie dan in het geval van de hobbymatige oldtimer verzekering maar de premie is ieder geval nog een stuk lager dan de gewone autoverzekering.

5/53 ratings