Ohra Autoverzekering

De Autoverzekering van Ohra

Lees hier alles over de Ohra autoverzekering. Een autoverzekering afsluiten bij Ohra is een fluitje van een cent als we deze verzekeraar mogen geloven. Op hun website wordt geclaimd dat het mogelijk is om binnen vijf minuten een autoverzekering af te sluiten. Dat mag zo zijn, om ook daadwerkelijk de verzekering af te sluiten die het best bij u en bij uw auto past moet er wel een keuze gemaakt worden uit de mogelijkheden die Ohra aanbiedt. Gelukkig zijn die opties bij Ohra vrij overzichtelijk. Er zijn drie verschillende autoverzekeringen en daarnaast is het mogelijk om een aanvullend pakket af te sluiten mocht u daar behoefte aan hebben.

Autoverzekeringen vergelijken? Start hier

De Ohra autoverzekering

Ohra AutoverzekeringOhra is een allround verzekeraar die een groot aantal verschillende schadeverzekeringen verstrekt. Misschien is Ohra wel het meest bekend van de zorgverzekeringen die deze verzekeringsmaatschappij in het assortiment heeft. Het gaat hier echter niet om zorgverzekeringen, maar wel om de Ohra autoverzekering.

En wanneer u de eigenaar bent van een auto is een verzekering een essentiële zaak die geregeld moet worden voordat u de weg opgaat. Niet alleen omdat dit ervoor zorgt dat u minder financiële risico’s loopt, maar zeker ook omdat (minimaal) een WA-verzekering wettelijk verplicht is. Uiteraard kunt u ook kiezen voor WA+ of voor allrisk, maar dat heeft alles te maken met de leeftijd van uw auto.

Ohra WA-verzekering

Voor een autoverzekering moet vanzelfsprekend premie worden betaald, dus u moet wel het idee hebben dat de hoogte van de premie opweegt tegen de waarde van uw auto. Wanneer uw auto een lage dagwaarde heeft omdat de auto al oud is (bijvoorbeeld ouder dan 15 jaar) is een allriskverzekering zonde van het geld. Dat geldt eigenlijk ook voor de WA+-verzekering. Een oude auto kan perfect verzekerd worden door middel van een gewone WA-verzekering. U voldoet dan aan de wettelijke vereisten en bent een relatief gering bedrag aan premie per maand kwijt. Wanneer u een Ohra autoverzekering afsluit verzekerd u uzelf ervan dat schade die u in het verkeer aan een ander toebrengt door de verzekering wordt gedekt.

Ohra WA+-verzekering

De automobilist die een enkele WA-verzekering niet voldoende vindt om zijn voertuig mee te verzekeren hoeft met de Ohra autoverzekering niet te wanhopen. Voor de auto’s met een leeftijd tussen de 10 en 15 jaar is de WA+-verzekering waarschijnlijk de beste optie. Deze verzekering staat ook wel bekend als de WA-verzekering met beperkt casco. Dat beperkte casco houdt in dat er bepaalde schade aan de eigen auto wordt vergoed.

Bij een WA+ Ohra autoverzekering houdt dit in dat schade die veroorzaakt wordt door brand of door bepaalde weersomstandigheden zoals hagel, storm of een overstroming worden gedekt. Ohra vermeldt expliciet ook de term “natuur” op hun website. Hiermee wordt bedoeld dat schade veroorzaakt door een aanrijding met loslopende dieren ook wordt vergoed. Naast de genoemde schadeoorzaken wordt met een WA+-verzekering ook schade door diefstal van de auto en schade door een gebarsten of gebroken ruit vergoed.

Ohra autoverzekering allrisk

Hebt u een auto die (vrij) nieuw is, en daardoor ook een behoorlijke waarde vertegenwoordigt? Wie een nieuwe wagen in de prak rijdt heeft meestal een schadelast die enorm op kan lopen. Al was het maar om dat de dagwaarde van een nieuwe auto vanzelfsprekend erg hoog is. Genoeg reden om geen risico’s te nemen en de auto heel goed te verzekeren. Bij Ohra is dat geen enkel probleem, want voor auto’s jonger dan vijf jaar adviseert Ohra een allriskverzekering.

Bij een allriskverzekering van Ohra profiteert u van alle dekkingen die onder de WA- en WA+-verzekering vallen, maar bovendien verzekert u uw auto met deze variant ook tegen schade door een aanrijding en ook wanneer een vandaal het nodig vindt om uw auto te beschadigen is de schade met een allriskverzekering gedekt. Wilt u gebruikmaken van de nieuwwaarde regeling van Ohra? Dat kan, maar dan moet u wel een aanvullend pakket bij Ohra afsluiten.

4/516 ratings