FBTO Autoverzekering

De Autoverzekering van FBTO

FBTO is een verzekeraar die het gemak voor de klant hoog in het vaandel heeft staan. Maar bovenal gaan ze er bij FBTO vanuit dat er niemand beter in staat is om de meest passende verzekering te kiezen dan de klant zelf. Dat geldt voor alle soorten verzekeringen die FBTO aanbiedt, dus ook voor de FBTO autoverzekering.

Autoverzekering vergelijken? Klik hierBekijk het aanbod van FBTO verzekeringen

Soms is het wat ingewikkeld om een definitieve keuze te maken voor wat betreft een autoverzekering, maar laten we eerlijk zijn: het is toch ook weer geen rocket science. Wie weet hoe oud zijn auto is (en wie weet dat nu niet) komt al een heel eind. Bij FBTO kiest u uit drie verschillende basisverzekeringen. Mocht u graag wat extra risico uitsluiten dan kan dat vervolgens ook. De FBTO autoverzekering heeft namelijk bovenop de basisverzekering ook nog een aantal ‘extra’ modules om specifieke situaties (en vooral de schade die daaruit kan voortvloeien) te verzekeren.

De FBTO autoverzekering

FBTO Autoverzekering

Of u een FBTO autoverzekering af wilt sluiten moet u uiteraard zelf beslissen nadat u deze verzekeraar hebt vergeleken met een aantal concurrenten. Dát u een autoverzekering af moet sluiten, daar ontkomt u gewoonweg niet aan. Al was het maar omdat een (WA-)verzekering nu eenmaal wettelijk verplicht is gesteld.

Overigens is dat maar goed ook: stel dat u onverzekerd een ongeval veroorzaakt waarbij auto’s beschadigd raken en personen verwondingen oplopen dan zou dat in de meeste gevallen betekenen dat u de rest van uw leven bezig bent om schadevergoedingen te betalen. Vooral personenschade gaat gepaard met enorm hoge bedragen.

FBTO WA-verzekering

Zoals elke autoverzekeraar heeft ook FBTO vanzelfsprekend een WA-verzekering die door klanten kan worden afgesloten. Bij een WA-verzekering wordt slechts de schade gedekt die u in het verkeer toebrengt aan anderen. WA staat dan ook voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA-verzekering bij FBTO dekt dus nooit schade aan uw eigen auto. Dat klinkt misschien als een slechte deal, maar op zich valt dat enorm mee.

Een WA-verzekering is namelijk met name geschikt voor wat oudere auto’s. FBTO hanteert bijvoorbeeld een leeftijdsadvies van 10 jaar. Wanneer een auto namelijk 10 jaar of ouder is dan is de dagwaarde (het maximumbedrag dat bij een allriskverzekering zou worden gedekt) heel laag. En die lage dagwaarde weegt normaalgesproken niet op tegen de hogere premie die voor een uitgebreide verzekering moet worden betaald.

FBTO WA+-verzekering

Wanneer de dagwaarde van uw auto nog steeds een redelijk mooi bedrag is ligt het voor de hand dat u schade die aan uw eigen auto ontstaat in elk geval gedeeltelijk wilt laten vergoeden. Tegelijkertijd is de auto misschien niet meer zo nieuw dat u echt de volle mep aan premie wilt betalen. De FBTO autoverzekering biedt in dat geval een mooie tussenoplossing. De WA+-verzekering.

Uiteraard dekt deze autoverzekering de schade die u (ongewild) toebrengt aan anderen, maar ook bepaalde schadeposten aan uw eigen voertuig vallen onder de dekking. De WA-verzekering met beperkt casco zoals de WA+-verzekering officieel heet dekt bijvoorbeeld ruitschade, schade door diefstal en inbraak en schade die ontstaat als gevolg van brand of storm. FBTO vermeldt op hun website specifiek dat deze verzekeringsvorm ook schade als gevolg van neerstortende vliegtuigen dekt. Fijn om te weten, hoewel de kans dat zoiets u overkomt natuurlijk nihil is…

FBTO Allriskverzekering

Bezit u een auto die een leeftijd heeft van minder dan zeven jaar? Dan is de dagwaarde van auto waarschijnlijk zo hoog dat het de moeite waard is om het voertuig allrisk te verzekeren. Bij de FBTO autoverzekering is dit uiteraard mogelijk. FBTO biedt de allriskverzekering aan onder de naam WA-Cascoverzekering en dat houdt in dat u in feite verzekerd bent voor alle schade die aan uw auto (en de auto van anderen) ontstaat. Uiteraard zijn er uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer u zonder rijbewijs rijdt of dronken achter het stuur zit; maar wanneer u geen strafbare feiten pleegt bent u gewoon volledig verzekerd met de allrisk optie van de FBTO autoverzekering.

5/52 ratings