Veilig betalen met je Creditcard

Veilig betalen met je Creditcard
Veilig betalen met je Creditcard

Of je nu op vakantie gaat of in eigen land uit eten gaat: Betalen met een creditcard is handig en veilig. Maar het kan nooit veilig genoeg zijn. Daarom besteden we in dit blog extra aandacht aan veilig betalen met de creditcard en bespreken we direct de ontwikkeling van een nieuw soort kaart van MasterCard, waarmee houders binnenkort met een vingerafdruk kunnen betalen.

Controleer je Creditcard

In Nederland maar vooral in het buitenland moet je altijd bepaalde zaken controleren voordat je betaalt. Let uiteraard op het geldbedrag: Klopt de hoogte van dit bedrag? Betaal je in de juiste valuta? Wanneer je de creditcard afgeeft: Blijft je creditcard in zicht? En wanneer je de kaart terug hebt gekregen is het verstandig om te controleren dat het daadwerkelijk jouw kaart is en dat de creditcard niet is ingewisseld voor een andere kaart. Indien je betaalt via internet doe je dit alleen wanneer het webadres begint met ‘https’. ‘Https’ is een beveiligde websiteomgeving en hackers en fraudeurs kunnen via een dergelijke omgeving geen gegevens achterhalen. Let dus hier speciaal op wanneer je via internet een betaling doet.

Een creditcard met pincode

Betalen met een creditcard wordt steeds veiliger. Zo zijn al veel kaarten voorzien van een pincodemogelijkheid en voldoet alleen een handtekening niet meer. Je toetst gewoon je eigen pincode in wanneer je een transactie doet. Een handtekening zetten is niet meer nodig. Let op: Geef deze pincode nooit af!

Blijf je afschriften controleren

Het is raadzaam om eens in de zoveel tijd al je bankafschriften te controleren.

Ingebouwde vingerafdrukscanner van MasterCard

MasterCard heeft een creditcard ontwikkelt die voorzien is van een vingerafdrukscanner. Klanten kunnen met deze kaart pinnen en betalen met hun eigen, persoonlijke vingerafdruk. Deze vingerafdruk wordt in de kaart zelf opgeslagen. Overigens kun je met deze veilige creditcard ook blijven betalen doormiddel van de ingebouwde chip. Deze speciale creditcards van MasterCard zijn naar verwachting in 2015 beschikbaar.

Veilig betalen met je Creditcard
4 (80%) 3 stemmen
Gerelateerde artikelen
Meer in Creditcard Online
Restschuld hypotheek steeds vaker meegefinancierd
Tips voor het kiezen van de juiste Creditcard

Creditcards worden over het algemeen aangeboden door financiële instellingen zoals banken. De laatste tijd beginnen echter ook andere ondernemingen zich...

Sluiten