Steeds meer verzekeraars accepteren bitcoin

Leestijd: 2 minuten

Niet alleen de manier waarop verzekeringen zijn ingericht verandert. Ook de manier waarop bijvoorbeeld de premies afgedragen worden kan veranderen. Zo beginnen de eerste bedrijven al bitcoin te accepteren als manier om te betalen. Dit is bijvoorbeeld in de Verenigde Staten al te zien. Een grote verzekeraar als AWR is hier al mee begonnen. Dit doet het bedrijf niet alleen om het voor klanten makkelijker te maken. Ook wil het ermee kijken naar de toekomst van het verzekeren en wat daarvoor nodig is. Daarin spelen de digitale valuta dan ook een belangrijke rol, zo denkt het.

Meer rendement bereiken

Een belangrijke reden waarom bitcoin een grotere rol gaat spelen, is de opbrengst van de cryptovaluta. De verzekeraars zijn van mening dat dit de manier is om het rendement te verhogen. Door bitcoin als betaalmiddel te accepteren, kan een verzekeraar direct ook het beleggingspotje versterken. Bitcoin wordt immers net zo goed als een belegging gezien en niet alleen als betaalmiddel. Door met grote partijen op dit gebied te werken, denken de verzekeraars te kunnen zorgen voor meer rendement op de contanten. Wat belangrijk kan zijn voor uitbetalingen in de toekomst.

Minder risico’s op de lange termijn

Voor verzekeraars is het belangrijk om op de lange termijn de risico’s zo klein als mogelijk te houden. Dat doet het dus door te investeren. Dat was altijd al het geval. Op dit moment denken veel verzekeraars dat juist investeringen in bitcoin een belangrijke rol kunnen spelen in het beperken van de risico’s. Dat moet uiteindelijk de verzekerden dan ook ten goede komen. Het lijkt er dan ook op dat bitcoin en mogelijk ook andere cryptomunten alleen maar belangrijker gaan worden in de wereld van het verzekeren. Daarom springen verzekeraars hier nu al op in.

De premie betalen als verzekerde

Het is niet alleen zo dat de verzekeraars die in bitcoin stappen met beleggingen proberen te investeren in de digitale munten. Het is juist ook zo dat er met cryptomunten betaald moet kunnen worden door de verzekerden. Het geeft de klanten van verzekeraars een betere garantie met betrekking tot de verzekering. Ook is het een manier om het bedrijf te moderniseren en mee te gaan met ontwikkelingen in de maatschappij. Hoe het effect uiteindelijk in de praktijk zal zijn, is nu nog niet te zeggen. Wel lijkt het erop dat dit ook in de toekomst steeds groter zal worden.

Hoe werkt het in Nederland?

Waar in andere landen steeds meer bestaande en nieuwe verzekeraars kijken naar deze moderne manier om het rendement op contanten te vergroten, daar wordt in Nederland op dit moment nog afgewacht. Het is nog niet zo dat er hier veel goede mogelijkheden zijn om met bitcoin te verzekeren. Wie op dit moment de zaken goed op orde wil hebben, kijkt vooral naar verzekeraars die zich wel aan de investeringszijde al storten op de nieuwe beleggingen. Toch lijkt het moment dat ook betalen met bitcoin in Nederland mogelijk wordt wel snel dichterbij te komen voor klanten.

Ben je van plan om Bitcoin of andere crypto te kopen? Maak dan gebruik van Finst, een Nederlandse crypto exchange. Klik hier voor onze uitgebreide Finst review.