Spotcap: nieuwe online kredietverstrekker in Nederland

Doorlopend Krediet aanvragen
Spotcap: nieuwe online kredietverstrekker in Nederland

De economie trekt heel voorzichtig steeds wat verder aan en als gevolg daarvan is het Midden- en Kleinbedrijf in Nederland weer wat positiever als het aankomt op investeren. Direct gevolg daarvan is dat de kredietbehoefte stijgt. Om in deze behoefte te voorzien wenden bedrijven uit het MKB zich vaak tot banken, maar steeds vaker ook tot gespecialiseerde (online) kredietverstrekkers. Een nieuwe naam op deze markt is die van het bedrijf Spotcap. Spotcap maakte begin maart 2015 zijn entree op de Nederlandse markt en dat ging niet ongemerkt voorbij. Een grote investeerder, Kreos Capital, was dermate onder de indruk van de plannen van Spotcap dat het de nieuwe online kredietverstrekker een kapitaalinjectie van 5 miljoen euro gaf.

Succesvolle start voor Spotcap Nederland

Spotcap neemt de zaken direct serieus, en daar hoort natuurlijk een goede locatie voor het kantoor bij. Die locatie is inmiddels gevonden aan de Keizersgracht in Amsterdam. Dat de kapitaalinjectie die Spotcap van Kreos ontving heeft bijgedragen aan een soepele opstartfase erkent Niels Turfboer Managing Director van Spotcap Benelux & UK. “Dankzij deze kapitaalinjectie kunnen we de activiteiten in Nederland verder uitbouwen en onze groei hier versnellen” verklaart hij. Direct in de eerste twee weken stonden MKB’ers en ZZP’ers al te dringen om van de kredieten van Spotcap gebruik te kunnen maken. Dit resulteerde in zo’n 500 aanvragen. “Inmiddels is er al voor tonnen aan MKBkrediet verstrekt” zegt Turfboer daarover.

Investeerder Kreos

Een groot stuk van de succesvolle start-up die Spotcap heeft doorgemaakt kan op het conto van investeerder Kreos worden geschreven. Zij waren immers de partij die 5 miljoen euro investeerde. Wat zag Kreos eigenlijk precies in Spotcap? “Wij beschouwen Spotcap als een pionier op het gebied van alternatieve financiering; vanwege haar unieke business model, innovatieve ‘big data’-technologie en groeipotentieel” is de reactie van Marten Vading, partner bij Kreos Capital. Overigens is Kreos niet de enige partij die heeft geïnvesteerd in Spotcap. Eerder waren er al een aantal andere investeerders gevonden die geld in het laadje brachten.

De toekomst van Spotcap in Nederland

Spotcap ziet de toekomst zonnig in, en dat heeft vooral te maken met het feit dat ze een gat in de markt hebben gevonden. Onderzoek dat werd uitgevoerd door de Kamer van Koophandel liet namelijk zien dat het vinden van een zakelijke kredietverstrekker voor MKB en ZZP’ers een groot probleem is. de meeste kredietverstrekkers vinden het risico bij deze groepen namelijk te groot. Het resultaat is dat meer dan 50 procent van de kredietaanvragen niet wordt gehonoreerd. Juist daarin wil Spotcap verandering gaan brengen.

Klik hier om de website van Spotcap Nederland te bezoeken>

Spotcap: nieuwe online kredietverstrekker in Nederland
4.5 (90.59%) 17 stemmen
Gerelateerde artikelen
Meer in Lenen
Meer mensen kunnen lening niet op tijd terugbetalen
Meer mensen kunnen lening niet op tijd terugbetalen

Hoewel er steeds vaker wat bemoedigende berichten zijn te lezen over de economie die zich toch langzaam maar zeker lijkt...

Sluiten