WestlandUtrecht Sparen

Sparen bij WestlandUtrecht

Wie WestlandUtrecht Bank zegt denkt waarschijnlijk in eerste instantie aan hypotheken, en dat is niet zo gek. Het verstrekken van hypotheken is namelijk de corebusiness van WestlandUtrecht. Of eigenlijk moeten we zeggen, dat was het vroeger, want WestlandUtrecht Bank verstrekt sinds 1 december geen hypotheken meer en ook kan je hier niet langer terecht voor een spaarrekening of deposito.

Spaarrekening Vergelijken? Klik hier voor een uitgebreide vergelijking

Sparen en WestlandUtrecht: hoe zit het nou?

WestlandUtrecht SparenBij WestlandUtrecht kan je als particulier dus sinds eind 2012 niet meer terecht als je een spaarrekening wilt openen. Betekent dit dat deze producten nu uit de markt zijn gehaald? Niet helemaal: in augustus 2014 is er namelijk een nieuwe stap gezet door Nationale Nederlanden die zich over de spaarproducten van WestlandUtrecht heeft ontfermt. In feite is er hier gewoon sprake van een overname en in augustus 2014 zijn de administraties van WestlandUtrecht en Nationale Nederlanden samengevoegd. Dit betekent dat de spaarrekeningen (de SpaarOnline Rekening) en spaardeposito’s (Spaardeposito) uiterlijk op 26 oktober 2014 zijn omgezet naar respectievelijk een internetspaarrekening en een deposito van Nationale Nederlanden.

Internetsparen bij Nationale Nederlanden

Wie een online spaarrekening opent bij Nationale Nederlanden maakt gebruik van een variabele rente die hoger is dan bij de meeste andere banken. Momenteel bedraagt de variabele rente op deze spaarrekening namelijk 1,65%. Dat is overigens niet de enige reden waarom het openen van een spaarrekening bij Nationale Nederlanden het overwegen waard is. zo hanteert deze financiële dienstverlener geen minimum inleg dat je verplicht moet storten bij het openen van de rekening en je kunt altijd bij je geld zonder hiervoor extra kosten te moeten betalen. Op deze rekening krijg je tot een maximumbedrag van 1.000.000 euro een rentevergoeding.

Dat deze spaarrekening populair én goed is blijkt wel uit het feit dat de Internetspaarrekening van Nationale Nederlanden in 2013 is bekroond met de “Gouden Spaarrente Award” die wordt uitgereikt aan de beste spaarrekening op het gebied van rente en klantbeoordeling. Ook het Gouden Spaarvarken mocht in 2013 mee naar het kantoor van Nationale Nederlanden.

Sparen via een deposito bij Nationale Nederlanden

Dat WestlandUtrecht Bank is overgenomen door Nationale Nederlanden heeft ook als consequentie dat je een deposito tegenwoordig af moet sluiten bij de laatstgenoemde partij. Gelukkig is dat geen enkel probleem. De maximale rente die je ontvangt bij een deposito van Nationale Nederlanden is 2,80%. De minimale looptijd van een deposito bij deze partij is 1 jaar en bij een dergelijke looptijd ontvang je 1,40% rente. De maximale looptijd van een deposito bij Nationale Nederlanden is 10 jaar, hierbij ontvang je vanzelfsprekend de hoogste rente. Een deposito van 6 jaar levert je alsnog een rente op van 2,00%.

Wie bij Nationale Nederlanden een deposito wil afsluiten moet rekening houden met een minimale inleg van 1000 euro per deposito. De maximale inleg is 1.000.000 euro. Tijdens de looptijd van je deposito krijg je één keer per jaar het rentebedrag bijgeschreven op je internetspaarrekening, het is dus noodzakelijk om een tegenrekening te hebben die ook bij Nationale Nederlanden is afgesloten. Gedurende de complete looptijd is er geen mogelijkheid om tussentijds geld op te nemen vanaf het deposito.

Wanneer je toch echt je geld wilt hebben kan je er voor kiezen om te stoppen met je deposito, dit is echter zeer af te raden omdat dit je een forse smak geld kan kosten. Bij een deposito van 25.000 euro met een looptijd van 10 jaar kan een voortijdige beëindiging van het deposito je duizenden euro’s kosten. Nationale Nederland noemt deze boete overigens met een keurig woord “opnamekosten”. Alle zaken met betrekking tot de deposito’s van Nationale Nederlanden kunnen overigens online geregeld worden, dat is dan wel weer fijn.

Naast de Internetspaarrekening en het deposito heeft Nationale Nederlanden ook financiële producten voor aanvullend pensioensparen of zakelijk sparen.

WestlandUtrecht Sparen
3.5 (70%) 2 stemmen