Reaal Banksparen

Meer informatie over Reaal Banksparen

Reaal banksparen is bij veel mensen waarschijnlijk bekender onder de naam SNS Reaal. Dat is niet gek, want tot begin 2014 was dat de naam van de combinatie die bank- en verzekeringszaken op de markt bracht. Onder meer door de kredietcrisis die er ook bij (SNS) Reaal stevig in hakte werd besloten om wederom af te splitsen van SNS.

Helemaal vrijwillig ging dit overigens niet omdat ook de Europese Commissie nog een stevige vinger in de pap had. De uiteindelijke uitkomst van alle wijzigingen was dat Reaal op dit moment weer min of meer zelfstandig aan het worden is en dat klanten op dit moment bij Reaal hun rekeningen en verzekeringen (online) af kunnen sluiten.

Vergelijk Reaal Sparen met andere Banken

Wie op dit moment een spaarrekening wil openen bij Reaal banksparen kan kiezen tussen een keuzespaarrekening, een spaarrekening speciaal bedoeld om je pensioen aan te vullen en een spaarrekening waarbij je een ontslagvergoeding gebruikt om te sparen. Daarnaast is er ook nog een speciale beleggingsrekening voor mensen die sparen en beleggen willen combineren. Alle rekeningen van Reaal vallen onder het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank.

Vrij Sparen met een variabele rente bij Reaal

Reaal BanksparenReaal banksparen noemt het keuzesparen, maar deze term geeft eigenlijk alleen maar aan dat particulieren bij Reaal kunnen kiezen tussen verschillende soorten spaarrekeningen. Uiteraard is er de meest bekende spaarvorm waarbij je tegen een relatief lage variabele rente geld kunt sparen. Deze spaarvorm wordt bij Reaal Vrij Sparen genoemd. Bij deze spaarrekening hoef je je niet druk te maken over een minimale inleg, want die is er niet.

Ook wanneer je onbeperkt over je geld wilt kunnen beschikken is deze spaarrekening ideaal omdat je het geld altijd op kunt nemen terwijl hiervoor geen extra kosten in rekening worden gebracht. De rente bedraagt momenteel 1,40% maar doordat de rente variabel is kan dit uiteraard wijzigen op het moment dat Reaal daar aanleiding toe ziet.

Reaal Banksparen via een Deposito

Uiteraard kunnen ook particulieren die liever sparen via een deposito bij Reaal banksparen terecht. Bij deze vorm van sparen geldt echter wel een minimum inleg die 500 euro bedraagt. De rente die je over het ingelegde geld ontvangt hangt vanzelfsprekend samen met de termijn die je kiest voor het deposito. De minimale termijn is 1 jaar en hierbij ontvang je een rente van 0,80%. Heb je een termijn van vijf jaar dan ontvang je al 1,50% rente en kies je voor de maximale looptijd van tien jaar dan ontvang je een rente van 2,50%. Het idee van depositosparen is natuurlijk dat je niet bij je geld kunt gedurende de looptijd van een deposito.

Mocht je echter toch met alle geweld bij je geld willen dan is dit bij Reaal banksparen mogelijk door extra kosten te betalen. Voor elk jaar betaal je in dat geval 1,25% van de inleg. Het maximale percentage dat je in zo’n geval zal moeten betalen is 4,5%. Uiteraard zijn er omstandigheden waarbij deze “boete” niet wordt opgelegd, dit is bijvoorbeeld het geval bij overlijden (hoewel je er dan zelf niets meer aan hebt), maar ook als je een eigen huis koopt mag je bij je geld zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Klimrentesparen bij Reaal

Reaal banksparen heeft een rekening in het assortiment die tegemoet komt aan mensen die twijfelen tussen een Vrij Sparen rekening en een depositorekening. Er zit namelijk een rekening tussen de Vrij Sparen rekening en de depositorekening in, en dat is de Klimrentespaarrekening. Bij de klimrentespaarrekening kan je op elk gewenst moment bij je geld, en het opnemen hiervan brengt geen extra kosten met zich mee.

Wel is er een voordeel als je het geld mooi laat staan omdat je elk jaar een iets hogere rente over het totaalbedrag krijgt bijgeschreven. De rente klimt elk jaar namelijk met een bepaald percentage. Dit loopt overigens stevig op want je begint bij deze rekening met een percentage van 0,85% in het eerste jaar terwijl je na 5 jaar al 3,40% (!) rente over je inleg ontvangt.

3.5/58 ratings