NIBC Direct Sparen

NIBC Direct Sparen Vergelijken

NIBC Direct Sparen is een Nederlandse bank die in 1945 werd opgericht onder de oorspronkelijke naam Nationale Investeringsbank. Deze bank richt zich bij het aanbieden van diensten aan particuliere klanten met name op het aanbieden van hypotheken en (online) spaarrekeningen.

Klik hier voor de NIBC Direct website

Zowel voor een internetspaarrekening als voor een termijndeposito of een jeugdspaarrekening kan je bij NIBC Bank prima terecht. Deze bank is misschien iets minder bekend dan bijvoorbeeld Rabo of ING, maar aan de kwaliteit van de geleverde diensten ligt dit in elk geval niet.

 SpaarrekeningVestigingslandMaximale Rente 
NIBC Direct InternetspaarrekeningNL1.15%Aanvragen >
NIBC Direct JeugdspaarrekeningNL1.5%Aanvragen >
Uitgebreid Spaarrekeningen Vergelijken? Start Hier

NIBC Direct Sparen Internetspaarrekening

NIBC Direct Sparen - Geld24.nlDe NIBC Direct Internetspaarrekening is de rekening die voor de meeste mensen het meest voor de hand ligt wanneer er gezocht moet worden naar een spaarrekening waarbij je zonder gedoe je geld tegen een aantrekkelijke rente weg wilt zetten, maar daarnaast het geld ook op elk gewenst moment vrij wilt kunnen opnemen.

Een NIBC Internetspaarrekening geeft aan elke klant hetzelfde rentepercentage, hierbij wordt dus niet gekeken naar het de hoogte van je spaarsaldo. Op dit moment is de rente op deze rekening 1,50% en deze (nominale) rente wordt elk jaar op 1 januari bijgeschreven.

Om de NIBC Direct Internetspaarrekening af te kunnen sluiten moet je in het bezit zijn van een tegenrekening. Deze tegenrekening mag een rekening van elke willekeurige bank zijn, mits het hier om een Nederlandse bank- of girorekening gaat. Als je door de recente economische crisis wat huiverig bent geworden als het om bankrekeningen gaat is het goed om te weten dat het saldo op je NIBC Internetrekening tot maximaal 100.000 euro gedekt wordt door het Nederlandse depositogarantiestelsel. Voor het afsluiten van deze rekening wordt geen minimale inleg gevraagd.

NIBC Bank Termijndeposito

Voor wie een gedeelte van zijn geld wel een tijdje kan missen en graag gebruik wil maken van een hogere rente kan bij NIBC Bank ook terecht voor een termijndeposito. Bij NIBC Direct Sparen kan je kiezen uit verschillende termijnen gedurende welke je geld vast staat. Hoe langer je het geld vastzet in een deposito hoe hoger de rente wordt. Besluit je bijvoorbeeld het geld voor een half jaar vast te zetten dan ontvang je een rente van 1,60%. Bij een termijn van 5 jaar loopt dit al op naar een rente van 2,20% en bij een depositotermijn van 10 jaar kan je rekenen op een rente van 3,00%.

Wie een termijndeposito wil openen bij NIBC Direct Sparen krijgt niet te maken met een minimale inleg, dat is prettig. Daar staat wel tegenover dat het geld dat vaststaat niet wordt uitgekeerd voordat de termijn is verstreken. Overigens is dit een gebruikelijke gang van zaken bij een termijndeposito. De enige manier waarop een termijndeposito bij NIBC Bank vroegtijdig kan worden beëindigd is wanneer er sprake is van bijzondere omstandigheden. Hierbij kan je denken aan werkloosheid, echtscheiding overlijden of arbeidsongeschiktheid. In die gevallen beoordeelt NIBC Direct Sparen of een deposito kan worden gestopt.

NIBC Direct Sparen de Jeugdspaarrekening

Steeds meer (jonge) ouders vinden het een goed idee om wat geld opzij te zetten op een bankrekening voor hun kind. En dat is ook een goed idee, omdat je bij een dergelijke constructie uiteraard rente ontvangt. De Jeugdspaarrekening van NIBC Bank is een rekening die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. De rekening moet worden door één van de wettelijke vertegenwoordigers van het kind. Meestal zijn dit de ouders, soms is dit een voogd.

Degene die de rekening opent voor het kind beheert de rekening totdat het kind voor wie de rekening is geopend de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. Vanaf dat moment kan hij of zij zelf over de rekening (en dus het geld) beschikken. De rente die je ontvangt over de spaarrekening is 1,50%. Wanneer je van plan bent om geld voor je kind te sparen zonder dat je het tussentijds opneemt is een termijndeposito (met een hogere rente) natuurlijk ook een optie.

NIBC Direct Sparen is een populaire keuze voor veel van onze bezoekers, de bank geeft een goede rente en heeft een product dat gemakkelijk online aan te vragen is.

3.3/56 ratings