Knab Bank

Sparen bij Knab Bank

Knab Bank is een bank waar u mogelijk al weleens van hebt gehoord. Deze financiële dienstverlener is namelijk nogal actief in het adverteren op televisie. Knab Bank is een bank die zijn services aan de consument online aanbiedt; zelf vindt Knab Bank dit een vanzelfsprekend onderdeel van hun missie om innovatie en klantgerichtheid voorop te stellen.

Het is natuurlijk niet zo vreemd voor een commerciële instelling om zichzelf positief voor te stellen, maar het moet gezegd worden: Knab Bank heeft in de afgelopen jaren al diverse prijzen gewonnen voor de financiële producten en diensten die deze bank aanbiedt. Op zich best knap voor een bank die pas in 2012 werd opgericht. De volledige online opererende bank is een onderdeel van AEGON en valt (uiteraard) onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Knab Bank bedient zowel zakelijke als particuliere klanten.

Spaarrekeningen vergelijken? Klik hierBekijk hier het aanbod van Knab Bank

Spaarrekeningen van Knab Bank

Knab BankParticulieren hebben een goede reden om te gaan sparen bij Knab. Tenminste wanneer er gekeken wordt naar het (recente) verleden. Dat biedt natuurlijk geen garanties voor de toekomst, maar toch. Het feit dat Knab Bank zowel in 2014, 2015 als in 2016 het Gouden Spaarvarken heeft gewonnen geeft zeker iets aan. Dat is namelijk de prijs voor de best renderende spaarrekening zonder beperkende voorwaarden.

Maar welke spaarmogelijkheden zijn er dan zoal bij Knab Bank? U kunt bij deze bank kiezen uit drie soorten spaarrekeningen. Die rekeningen hebben van Knab Bank de volgende namen meegekregen: “Flexibel Sparen”, “Kwartaal Sparen” en “Deposito Sparen”.

Flexibel Sparen

Wie zijn geld graag wegzet op een vrij opneembare spaarrekening kiest normaal gesproken voor de Flexibel Sparen-spaarrekening bij Knab. Aangezien er bij deze rekening geen beperkende voorwaarden van kracht zijn kunt u te allen tijde en onder alle omstandigheden uw geld weer van de rekening halen. Deze vrij standaard spaarrekening biedt aan de rekeninghouders een relatief hoge rente die op dit moment (peildatum mei 2017) 0,55 procent bedraagt. Dit is een variabele rente. Mocht het rentepercentage worden aangepast dan worden de rekeninghouders (indien gewenst) direct door Knab Bank geïnformeerd.

Kwartaal Sparen

Het kan natuurlijk goed zijn dat u een rente van 0,55 procent niet hoog genoeg vindt (vroeger was alles beter…), maar dat u tegelijkertijd uw geld niet voor lange tijd in een spaardeposito wilt stoppen. Knab Bank biedt met de Kwartaal Sparen-spaarrekening de perfecte middenweg. De naam Kwartaal Sparen dekt ook precies de lading: wie zijn geld minimaal een kwartaal op de rekening laat staan ontvangt een bonusrente van 0,25 procent. Die bonusrente komt bovenop de basisrente van 0,40 procent.

Deposito sparen bij Knab

Hebt u spaargeld dat u niet direct nodig hebt en dat prima een tijdje op een rekening geparkeerd kan worden? In dat geval is deposito sparen bij Knab Bank vast en zeker een interessante overweging. Bij Knab mag u zelf kiezen hoelang u het geld vastzet waarbij het natuurlijk zo is dat hoe langer u uw geld vastzet hoe hoger het rentepercentage is dat u ontvangt. Kiest u voor een deposito met een termijn van 5 tot 6 jaar dan krijgt u het maximale percentage van 1,05 procent rente. Bij een termijn van 2 tot 3 jaar is dat op dit moment (mei 2017) 0,75 procent. Het minimale inlegbedrag voor een deposito bij Knab Bank is 1000 euro.

Andere financiële producten van Knab

Naast de verschillende soorten spaarrekeningen kunt u bij Knab Bank ook nog voor andere financiële producten terecht. Uiteraard voor een betaalrekening (waarover u een rente van 0,15 procent ontvangt) waarbij u uw eigen pincode mag kiezen. Ook voor wie een creditcard wil aanvragen is Knab een optie. Bovendien biedt Knab de mogelijkheid om te beleggen. Zelfstandig vanaf een klein bedrag of door middel van vermogensbeheer vanaf 10.000 euro. En wie zich afvraagt of een hypotheek tot de mogelijkheden behoort en welke hypotheekverstrekker de beste voorwaarden biedt kan gebruikmaken van het onafhankelijke hypotheekadvies van de specialisten van Knab Bank.

3.9/58 ratings