Centraal Beheer Spaarrekening

Informatie over de Spaarrekeningen van Centraal Beheer

Centraal beheer Achmea uit Apeldoorn is één van de bekendste verzekeraars in Nederland, niet in de laatste plaats dankzij de succesvolle reclamecampagnes (“even Apeldoorn bellen…”) die regelmatig de Gouden Loeki, de prijs voor de beste televisiecommercial hebben gewonnen. Minder bekend is de Centraal Beheer spaarrekening die Centraal beheer naast verzekeringen ook aanbiedt.

Consumenten die interesse hebben in een internetspaarrekening met een variabele rente kunnen de RentePlus Rekening bij Centraal Beheer Achmea afsluiten, degene die meer voelt voor een rente met een vast rentepercentage kiest voor de RenteVast Rekening. Deze rekening is de depositorekening van Centraal Beheer Achmea. Een speciale Centraal Beheer spaarrekening is de Beleg- en Spaarrekening, deze rekening maakt beleggen mogelijk vanaf de spaarrekening. De Beleg- en Spaarrekening bestaat nog wel, maar kan vanaf 1 oktober 2013 niet meer worden afgesloten door nieuwe klanten.

Klik Hier om Spaarrekeningen te Vergelijken

Centraal Beheer Spaarrekening – De Renteplus Rekening

Centraal Beheer SpaarrekeningDe RentePlus Rekening van Centraal Beheer Achmea is een rekening met variabele rente. De RentePlus Rekening valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel en op die manier wordt een bedrag van 100.000 euro gegarandeerd in het geval Centraal Beheer Achmea in de problemen mocht komen. Wie een RentePlus Centraal Beheer spaarrekening afsluit krijgt de beschikking over een rekening die (alleen) online te beheren is. De rente die je ontvangt wordt maandelijks bijgeschreven.

Om de RentePlus Centraal beheer spaarrekening af te sluiten moet je gebruik maken van een tegenrekening, deze tegenrekening gebruik je om de inleg, het bedrag dat je op de spaarrekening stort, over te maken. De RentePlus Centraal beheer spaarrekening is een rekening waar je zonder extra kosten je geld kunt opnemen. Wat veel mensen ook erg prettig vinden is dat er bij deze spaarrekening geen minimum bedrag is vereist dat op de rekening moet worden gezet. De rente die je met de RentePlus Rekening ontvangt is momenteel 1,45%, maar kan, aangezien de rente variabel is, in de toekomst eventueel wijzigen.

RenteVast Rekening van Centraal Beheer Achmea

Wanneer je iemand bent die een bepaald bedrag wel een tijdje kan missen is de RenteVast  Centraal Beheer spaarrekening wellicht een interessantere optie dan de RentePlus Centraal Beheer spaarrekening. Net als de meeste andere aanbieders van een deposito heeft Centraal Beheer Achmea een “catchy” naam bedacht voor de rekening met een vaste rente, maar in feite komt het er gewoon op neer dat de RenteVast Rekening de depositorekening van Centraal Beheer Achmea is.

De maximale rente die je bij deze rekening kunt ontvangen is 3,10% hoewel dit uiteraard afhankelijk is van de looptijd van een termijndeposito. Net als bij de RentePlus Rekening kan het beheren van de RenteVast Rekening van Centraal Beheer Achmea alleen online. Voor een termijndeposito geldt meestal een minimale inleg, en bij de RenteVast Rekening is dat niet anders. Het minimale bedrag dat moet worden ingelegd is 500 euro.

De rentetarieven bij een RenteVast Rekening

Hoe langer de termijn duurt waarin jij je geld vastzet hoe hoger vanzelfsprekend de rente is die je ontvangt. De minimale looptijd van de RenteVast Rekening is 1 jaar, bij deze termijn ontvang je een rentepercentage van (slechts) 1,40%. Zet je het geld echter voor 5 jaar vast dan stijgt dit percentage al naar 2,30%. Voor een termijn van 10 jaar geldt zelfs een percentage van 3,10%.

De RenteVast Rekening tussentijds beëindigen

Het idee van een depositorekening is dat je het geld vastzet en tussentijds niet meer op kunt nemen. Bij de Centraal Beheer spaarrekening is dit ook het geval. Wil je toch echt bij je geld, dan is het mogelijk om de RenteVast Rekening tussentijds stop te zetten. Dit kan echter niet ongestraft: voor elk jaar dat je de rekening eerder opzegt betaal je 1,25% van de inleg. Er is één gelukje: het maximale percentage is 5% van de inleg. Bij bepaalde bijzondere omstandigheden, zoals werkloosheid worden er geen kosten in rekening gebracht.

4/56 ratings