Aegon Sparen

Aegon Sparen, de verschillende opties

Niet alleen Aegon Sparen. Aegon is een bekende naam als het gaat om het aanbieden van verzekeringen, net als de meeste financiële instellingen houdt de dienstverlening van Aegon echter niet op bij het aanbieden van alleen verzekeringen. Zo biedt Aegon ook de mogelijkheid om via deze instelling een spaarrekening te openen. Er zijn voor geïnteresseerde spaarders diverse mogelijkheden die Aegon aanbiedt. Zo kan er op de “reguliere” manier worden gespaard, maar zijn er ook mogelijkheden om een deposito te openen bij Aegon en ouders of grootouders die voor hun kind willen sparen kunnen ook bij Aegon terecht.

Vergelijk het aanbod van Aegon met andere Spaarrekeningen

Aegon Sparen via Internet

Aegon SparenDe Internetspaarrekening van Aegon sparen is de meest reguliere spaarrekening die deze onderneming aan een klant te bieden heeft. Als je een Internetspaarrekening opent bij Aegon sparen kan dat zonder dat je verplicht een bepaald minimumbedrag moet storten, ook als de rekening eenmaal is geopend wordt je niet verplicht om bepaalde stortingen te doen. Ook biedt een Internetspaarrekening van Aegon je alle vrijheid om over je geld te beschikken; er worden dus voor een opname geen extra kosten gerekend. Doordat de vrijheid bij deze spaarvorm zeer groot is zie je dat (helaas) terug in het rentepercentage dat je ontvangt over je saldo want het percentage bedraagt een schamele 1,25%.

Depositosparen bij Aegon

Ben jij niet tevreden met een rentepercentage van 1,25% en ben je in de gelegenheid om een bedrag een tijdje te kunnen missen? Dan kan je het vast laten zetten tegen een hogere rente. Dit kan bij het depositosparen dat Aegon aan zijn klanten aanbiedt. Hierbij zet je een bedrag vast voor een termijn die je zelf bepaalt. De minimale looptijd van een spaardeposito bij Aegon is 6 maanden, de maximale looptijd duurt 10 jaar. Uiteraard stijgt het rentepercentage naar mate je het geld langer vast laat staan. Krijg je bij een looptijd van 6 maanden een rente van 1,50%, bij een termijn van 5 jaar loopt dit al op tot 1,90% en het maximale rentepercentage dat je kunt ontvangen bij een termijndeposito is 2,60%. In dat laatste geval zet je het geld voor 10 jaar vast.

De reden voor een hoog rentepercentage is dat Aegon sparen er van uitgaat dat je het geld niet tussentijds opneemt. Dat kan dan ook niet, althans: je kunt geen gedeelte opnemen. Als je (bijvoorbeeld door overmacht) toch ineens je geld nodig hebt dan kan je de deposito beëindigen. Houdt er in dat geval wel rekening mee dat je een boete betaalt die door Aegon “opnamekosten” wordt genoemd. Bij een deposito van Aegon is tussentijds storten niet mogelijk, wat wel een groot voordeel is, is dat er geen minimale inleg wordt gevraagd. Dat is voor een deposito vrij uitzonderlijk.

Sparen voor je (klein)kind

Kan jij als ouder of ouder elke maand wat geld opzij zetten en lijkt het je een goed plan om dit ten bate van je kind of kleinkind te doen? Dat is inderdaad slim, omdat er op die manier gespaard kan worden voor uitgaven die het kind in kwestie moet gaan doen op het moment dat hij of zij 18 jaar oud wordt. Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan rijlessen, studie of een verhuizing omdat het kind uit huis gaat. Bij Aegon hebben ze, in tegenstelling tot wat bij veel andere banken het geval is, geen speciale spaarrekening voor dit doel. Toch zijn er mogelijkheden. Wanneer je een Internetspaarrekening op je eigen naam opent kan je de naam van je kind of kleinkind aan de rekening toevoegen. Deze handeling kan heel eenvoudig online worden uitgevoerd.

Aegon en het depositogarantiestelsel

Dat banken niet onkwetsbaar zijn hebben we in de afgelopen jaren kunnen zien. Het is daarom goed om te weten dat elke rekening bij Aegon tot een bedrag van 100.000 euro onder de dekking van het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank valt. op die manier heb je de zekerheid dat je geld veilig staat.

3/516 ratings