ABN Amro sparen

Informatie over ABN Amro sparen

ABN Amro is een grote naam in de Nederlandse bankwereld. Naast een groot aantal financiële diensten die deze bank aan het bedrijfsleven biedt kunnen ook particulieren hier voor geldzaken heen. Bijvoorbeeld om geld op een spaarrekening te laten zetten. Kies je voor een spaarrekening van ABN Amro dan kies je voor één van de rekeningen met een vaste (basis)rente. Daarnaast bieden sommige spaarrekeningen van ABN Amro sparen ook nog een bonusrente.

Bezoek de ABN website en bekijk alle spaarproducten
Vergelijk het aanbod van ABN Amro met andere Spaarrekeningen

ABN Amro Sparen – De Vermogens Spaarrekening

ABN AMRO SparenWanneer je van plan bent om een bedrag op een spaarrekening te storten kan je bij ABN Amro sparen kiezen voor de Vermogens Spaarrekening. Deze rekening staat open voor particulieren. Bij deze rekening ontvang je tot een maximaal bedrag van 1 miljoen euro een rente van 0,90%. Dat lijkt misschien weinig, maar laat je het geld tot en met 30 december op je rekening staan dan ontvang je een extra rente van 0,50%.

Dat maakt het totale rentepercentage 1,40%. De extra rente wordt door ABN Amro sparen de bonusrente genoemd. Je kunt op elk moment dat jij dat wilt geld opnemen van de Vermogens Spaarrekening.

Direct Kwartaal Sparen bij ABN Amro

Ben jij iemand die niet helemaal zeker weet of hij zijn geld gedurende een jaar op een spaarrekening laat staan? Dan heb je bij de Vermogens Spaarrekening grote kans dat je de bonusrente misloopt. In dat geval kan je wellicht beter kiezen voor de rekening met Direct Kwartaal Sparen. Bij deze rekening zijn de regels met betrekking tot de bonusrente namelijk een stuk soepeler.

Bij het Direct Kwartaal Sparen ontvang je namelijk elk kwartaal een bonusrente over het bedrag dat op dat moment op de spaarrekening staat. Zelfs als je het geld pas op het eind van de maand stort. Er is wel een klein nadeel: de basisrente bedraagt 0,90% en de bonusrente is 0,20%. Een maximale rente van 1,10% dus.

De beleggers Spaarrekening van ABN Amro

Wanneer jij iemand bent die het leuk vindt om te beleggen dan is de Beleggers Spaarrekening van ABN Amro sparen een heel interessant gegeven. Bij deze rekening spaar je én beleg je vanaf dezelfde rekening. Dat bespaart je een hoop gedoe en je hoeft dus nooit meer opbrengsten uit je beleggingen over te boeken naar een andere spaarrekening. Je krijgt bij deze spaarrekening 1% rente. Zowel over de opbrengst van je beleggingen als over je spaartegoed. De aandelen of opties koop je ook gewoon vanaf je spaarrekening.

Een Spaardeposito van ABN Amro

Natuurlijk kan je er bij ABN Amro sparen ook voor kiezen om je geld een tijdje vast te laten staan. Daarvoor heeft ABN Amro een Spaar Deposito. De rente die je bij een deposito krijgt hangt natuurlijk af van de looptijd. Hoe langer je het bedrag vast laat staan, hoe hoger de rente. Bij een looptijd van 1 jaar ontvang je 0,30% rente, bij een looptijd van 3 jaar wordt dit al 0,50% en wanneer je voor 10 jaar vast kiest krijg je 1,70% rente.

Als je een deposito opent bij ABN Amro kan je er voor kiezen om je rente per maand uitgekeerd te krijgen. De looptijd van je deposito moet dan wel minimaal 2 jaar zijn. Let wel even op: wanneer je de rente maandelijks laat uitkeren ontvang je 0,25% minder rente dan wanneer je de rente op jaarbasis laat uitkeren.

De minimale inleg bij een Spaar Deposito van ABN Amro is minimaal 500 euro, elke volgende inleggen moet ook minimaal 500 euro zijn. Wil je rente per maand ontvangen dan geldt er voor de eerste en de volgende inleggen een minimaal bedrag van 5000 euro.

Groen Spaardeposito ABN Amro

Wanneer je een Spaar Deposito van ABN Amro overweegt te openen kunnen er meerdere redenen zijn om voor een Groen Spaar Deposito te kiezen. Bijvoorbeeld als je begaan bent met het milieu en het een goed idee vindt dat jouw geld wordt geïnvesteerd in groene projecten.

Een hele andere reden kan zijn dat een Groen Deposito jou belastingvoordelen oplevert. Dat zit zo: met een Groen Spaar Deposito betaal je geen vermogensrendementsheffing tot een bedrag van 56420 euro. Voor andere spaarrekeningen geldt meestal een bedrag van 21139 euro. Bij een depositobedrag dat tussen deze marge valt is een Groen Spaar Deposito dus mogelijk interessant. Is er ook nog minder goed nieuws? Helaas wel, de rente is slechts 0,20% over een vaste looptijd van 3 jaar.

3.4/512 ratings