Savedo

Savedo Nederland

Savedo is een financiële dienstverlener die het mogelijk maakt om uw spaargeld op een spaarrekening te zetten. Eigenlijk net zoals dat bij vrijwel elke bank kan. Toch is deze aanbieder geen bank, maar een spaarplatform. Wat houdt dat in? Wie of wat is Savedo? En is dit een interessante partij om mee in zee te gaan als u een beetje moedeloos wordt van de lage rentepercentages die (Nederlandse) banken hanteren. Tijd om eens kennis te maken met deze interessante partij.

Spaardeposito vergelijken? Klik hierBekijk hier het aanbod van Savedo

Wie of wat is Savedo?

SavedoSavedo is een van oorsprong Duits platform dat zich toelegt op het aanbieden van spaardeposito’s met een (relatief) hoog rentepercentage. Deze spaardeposito’s zijn producten van andere Europese banken; de zogenaamde partnerbanken. Dit bedrijf is de vertegenwoordiger van deze partnerbanken en zorgt ervoor dat Nederlandse klanten op een overzichtelijke manier geïnformeerd worden over de deposito’s die beschikbaar zijn of die door de klant al zijn afgesloten.

Hoe sluit ik via Savedo een deposito af?

Om een deposito af te sluiten bij een buitenlandse bank moet u vaak relatief veel moeite doen. Al was het maar omdat de meeste informatie bij een buitenlandse bank niet in het Nederlands beschikbaar is. Savedo biedt aan geïnteresseerde spaarders dus een goede service. Namelijk de noodzakelijke informatie in de Nederlandse taal. Om van de diensten gebruikt te kunnen sluit u een rekening af bij deze partij.

Dat kan heel eenvoudig. Selecteer een spaardeposito uit het aanbod en vul het aanvraagformulier in. Vervolgens moet u het nog wel even uitprinten en opsturen, maar dan is het ook geregeld. Om de laatste administratieve details af te handelen maakt u een fysieke afspraak op een locatie en een moment die u goed uitkomen. U kunt daarna het geld overmaken naar uw rekening en Savedo zorgt ervoor dat uw geld terechtkomt in het deposito dat u gekozen hebt.

Waarom is een deposito afsluiten via Savedo interessant?

Een deposito afsluiten is een gebruikelijke vorm van sparen. Vooral wanneer het betreffende bedrag een tijdje gemist kan worden. En een spaardeposito heeft een hogere rente dan een “gewone” spaarrekening. Vrijwel elke bank in Nederland biedt consumenten de mogelijkheid om een spaardeposito af te sluiten. Maar waarom zou u dan overwegen gebruik te gaan maken van de diensten van deze aanbieder?

Op zich is daar een behoorlijk goed argument voor aan te dragen. De deposito’s die worden aangeboden zijn deposito’s uit andere Europese landen. In veel van die landen hanteren de banken (op dit moment) een hoger rentepercentage dan de banken in Nederland doen. Wie gebruikmaakt van de mogelijkheden die dit bedrijf biedt krijgt dus een hogere rente uitgekeerd over het spaargeld dat in het deposito wordt gestald. De verschillende aanbieders hanteren meestal een minimuminleg; houd daar rekening mee.

Uit welke landen zijn de deposito’s afkomstig?

Wie door middel van een rekening bij Savedo een deposito af wil sluiten kan kiezen uit verschillende opties. Een behoorlijk aantal Europese banken is partner van deze partij, en dat maakt het mogelijk om te kiezen voor deposito’s uit verschillende landen. Te denken valt aan landen als Italië, Kroatië, Portugal of Tsjechië. Doordat de economische omstandigheden in een aantal van deze landen anders zijn dan in Nederland is het vaak zo dat ook het spaarrentepercentage verschilt van dat in Nederland. Vaak in positieve zin.

Bovendien loopt u als klant van Savedo weinig risico’s. Alle aangeboden spaardeposito’s zijn namelijk gedekt onder een depositogarantiestelsel. Tot een bedrag van 100.000 euro (per deposito) krijgt u uw geld dus gegarandeerd terug. Zelfs wanneer de betreffende bank onverhoopt om zou vallen.

Wanneer u uw geld via Savedo in een buitenlands deposito stalt krijgt u van Savedo relevante ondersteuning. Zo is er uiteraard een Nederlandstalige klantenservice en ook zorgt deze partij ervoor dat alle relevante documenten (bijvoorbeeld voor de belastingaangifte) keurig voor u in het Nederlands vertaald zijn.

4.3/524 ratings