Bigbank

Informatie over Bigbank Deposito Sparen

Bigbank is waarschijnlijk bij veel Nederlanders niet de eerste naam die hen te binnen schiet als er naar een bank wordt gevraagd. Het zou goed kunnen dat deze (relatieve) onbekendheid te maken heeft met het feit dat Bigbank zich in Nederland eigenlijk alleen bezighoudt met het aanbieden van deposito’s.

Klik hier om het aanbod van Bigbank te vergelijken met andere Spaardeposito's

Het feit dat Bigbank zich alleen maar op deposito sparen richt zorgt er aan de ene kant voor dat de diensten van Bigbank redelijk beperkt zijn (er valt minder te kiezen dan bij veel andere banken), maar tegelijkertijd zorgt de focus op deposito’s er ook voor dat de expertise van Bigbank op dit specifieke gebied bijzonder groot is. Voor de consument die geïnteresseerd is in een deposito overeenkomst is dit laatste gegeven natuurlijk bijzonder aansprekend.

 SpaardepositoRente 2 JaarRente 5 JaarRente 10 JaarMinimum Inleg 
Bigbank Deposito
* Rente op jaarbasis
1.1%1.5%2.1%€ 1000Aanvragen >

Bigbank in Europa

Bigbank SpaardepositoBigbank is niet alleen in Nederland actief op het gebied van deposito’s, ook in diverse andere landen biedt dit bedrijf deposito’s (en in sommige gevallen ook consumentenleningen) aan. Met name in de Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen) is Bigbank bekend. Geen wonder, de roots van deze financiële dienstverlener liggen hier. Inmiddels heeft deze partij zijn vleugels ook uitgeslagen richting Duitsland, Spanje, Zweden en Oostenrijk.

Een deposito bij Bigbank

Voor de Nederlandse consument is het aanbod bij deze bank erg overzichtelijk. U kunt bij deze bank terecht voor een deposito. Om af te kunnen wegen of dat wat voor u is moet u natuurlijk eerst even helder hebben wat een deposito eigenlijk is. En op welke vlakken een deposito afwijkt van een “gewone” spaarrekening.

Eigenlijk is het basisprincipe vrij simpel: bij een deposito (officieel spaardeposito) wordt uw spaargeld op een rekening gestort. Vervolgens zijn er echter voorwaarden met betrekking tot de mogelijkheden om het geld weer uit het deposito te halen. Er wordt een termijn afgesproken waarbinnen het bedrag op de rekening blijft staan. U kunt er dus tijdens de looptijd niet zomaar gebruik van maken. Daar staat (gelukkig) wel iets tegenover. De rente die u ontvangt (het rentepercentage) is bij een spaardeposito vaak een stuk hoger dan bij een “standaard” spaarrekening. De voorwaarden kunnen per aanbieder overigens enigszins verschillen.

Bigbank deposito afsluiten: voordelen

Een deposito afsluiten is dus een interessante optie voor diegene die een wat hogere spaarrente wil ontvangen. Tenminste als het geen bezwaar oplevert dat het geld in het deposito enige tijd ‘onbereikbaar’ is. Een spaardeposito bij Bigbank werkt kort gezegd als volgt: U beslist welk bedrag u in het deposito wilt storten. Dit bedrag is minimaal 1000 euro en maximaal 100.000 euro.

Het maximum van 100.000 euro wordt gehanteerd omdat dit het maximale bedrag is dat door het depositogarantiefonds in Estland (waar Bigbank is geregistreerd) wordt gegarandeerd. Mocht u toch een bedrag hoger dan 100.000 euro willen storten dan is dat onder voorwaarden mogelijk en moet u hiertoe een speciaal verzoek indienen.

Uiteraard moet u ook een looptijd voor het spaardeposito kiezen. Hoe langer u het bedrag “vast laat staan” in het deposito hoe hoger de rente. Het minimale rentepercentage bedraagt 1 procent (bij een looptijd van 1 jaar), het maximale rentepercentage bedraagt 2 procent (bij een maximale looptijd van 10 jaar). Mocht u uw geld na de afgesproken looptijd nog wat langer vast willen laten staan dan kan dat geregeld worden. Sterker nog: wanneer u hiervoor kiest krijgt u een bonusrente van 0,1 procent toegekend.

Bigbank deposito: nadelen?

Zijn er nadelen verbonden aan het afsluiten van een spaardeposito bij Bigbank? Eigenlijk niet meer dan de “nadelen” die bij elk spaardeposito opspelen. Bijvoorbeeld het simpele feit dat u uw geld voor een bepaalde termijn uit handen geeft zonder dat u er zomaar bij kunt. Maar goed, dat is simpelweg de essentie van een spaardeposito. Wanneer u dit niet ziet zitten kunt u beter een standaard spaarrekening openen. Dan nog het feit dat Bigbank geen Nederlandse bank is.

Sommige mensen vinden het geen prettig idee dat hun geld in het buitenland op een rekening staat. Dit argument is echter in grote mate een kwestie van gevoel, en niet gebaseerd op de werkelijkheid. Wat is namelijk het geval? Estland is ‘gewoon’ lid van de Europese Unie, en dus moeten de banken uit Estland (waaronder Bigbank) voldoen aan dezelfde Europese richtlijnen als een Nederlandse bank. Ook betekent het dat het Estland een depositogarantiestelsel kent. Mocht er een bank omvallen dan staat de Overheid garant voor het spaargeld van de consument. De limiet voor het depositogarantiestelsel staat in Estland op 100.000 euro, dus tot dat bedrag is er niets aan de hand; zelfs in de meest onverwachte economische omstandigheden.

5/515 ratings