Spaarrekeningen Vergelijken

Online Spaarrekeningen Vergelijken via Geld24.nl

Als je gaat kiezen welke spaarrekening het beste bij jouw (financiële) situatie past moet je tijdens het spaarrekeningen vergelijken rekening houden met een aantal verschillende zaken. Ten eerste de risico’s die je als spaarder mogelijk loopt, maar ook de hoogte van de rente, de hoogte van de verplichte inleg (dit is niet op elke spaarrekening van toepassing), de extra eisen die een bank mogelijk stelt en de mate waarin je direct mag beschikken over je geld.

 SpaarrekeningVestigingslandMaximale Rente 
Knab Kwartaal SparenNL0.8%Meer Informatie
Nationale Nederlanden InternetsparenNL0.8%Meer Informatie
Knab Flexibel SparenNL0.7%Meer Informatie
Moneyou Spaarrekening - 12 Maanden Vast
* Meest gekozen
NL0.5%Meer Informatie
Moneyou Spaarrekening - 6 Maanden VastNL0.5%Meer Informatie
NIBC Direct InternetspaarrekeningNL0.6%Meer Informatie
Moneyou SpaarrekeningNL0.5%Meer Informatie
Zwitserleven Internet SparenNL1%Niet aangesloten
Meer info
ABN Amro Royaal RekeningNL1.4%Niet aangesloten
Meer info
ABN Amro Vermogens SpaarrekeningNL1.4%Niet aangesloten
Meer info
Regiobank Spaar op maat VrijNL1.4%
Leaseplan Bank InternetsparenNL1.6%
Argenta InternetspaarrekeningBE1.65%
SNS MaxisparenNL1.65%
ING BonusrenterekeningNL1.5%
Ohra Internet SpaarrekeningNL1.5%
SNS Internet SparenNL1.5%
Centraal Beheer RenteplusrekeningNL1.45%
ATB Internet SpaarrekeningNL1.4%
Anadolubank Alfa SparenNL1.4%
ASN Bank IdeaalsparenNL1.4%
BLG Wonen Basis SpaarrekeningNL1.4%
Rabobank Periodesparen 90NL1.4%
Reaal KeuzesparenNL1.4%
Regiobank Eigen Huis SparenNL1.8%
The Economy Bank SpaarrekeningNL1.4%
ING Bank Oranje SpaarrekeningNL1.4%
ING Bank Spaarrekening voor UnicefNL1.4%
ASR Bank Internet SpaarrekeningNL1.35%
Delta Lloyd Internet SpaarrekeningNL1.3%
ATB SpaarrekeningNL1.3%
Anadolubank Alfa Rente DirectNL1.3%
Anadolubank SpaarrekeningNL1.3%
DHB Bank SaveonlineNL1.3%
Rabobank Periodesparen 30NL1.3%
Regiobank MaandsparenNL1.3%
Robeco RoparcoNL1.3%
Aegon Eneco BronsparenNL1.25%
Aegon Bank SpaarrekeningNL1.25%
Evi van Lanschot SpaarrekeningNL1.25%
Garantibank Gouden Internet RekeningNL1.25%
DHB Bank VoorspoedrekeningNL1.2%
Garantibank Gouden Klaver RekenningNL1.2%
ABN Amro Direct KwartaalsparenNL1.1%
Delta Lloyd Beleggins-Plus RekeningNL1.1%
Rabobank InternetsparenNL1.1%
ABN Amro Direct SparenNL1.05%
ING Bank ToprekeningNL1.05%
Regiobank Optima SparenNL1.05%
Rabobank SpaarrekeningNL0.9%
Spaarrekeningen Vergelijken
3.2 (63.08%) 13 stemmen

Spaarrekeningen Vergelijken, waar let ik op?

Spaarrekeningen vergelijken via Geld24De reden om je geld op een spaarrekening te zetten en niet in een ouwe sok te verstoppen is natuurlijk dat je bij de bank rente krijgt over het bedrag op je spaarrekening. Hoe hoger de rente, hoe interessanter over het algemeen. De rente over een ‘gewone’ spaarrekening (dus geen deposito) ligt meestal zo rond de 1,10% en bij de banken die van een hoge rente een speerpunt hebben gemaakt loopt dit percentage soms op naar circa 1,60%.

Hoe meer geld je op je rekening hebt staan hoe gunstiger het dus is om te kiezen voor een bank met een hoger rentepercentage. Sommige banken geven naast de basisspaarrente ook nog een bonusrente wanneer jij gedurende een bepaalde periode je geld op de rekening laat staan. Daarbij moeten we wel vermelden dat een deposito waar je geld gedurende een bepaalde periode vast staat voor wat betreft het rentepercentage meestal nog veel interessanter is, het nadeel bij een deposito is wel dat je niet zomaar bij je geld kan.

De verplichte inleg van een spaarrekening

Sommige spaarrekeningen kan je alleen openen als je een minimaal vastgesteld bedrag inlegt. Vaak bieden rekeningen met een dergelijk vereiste een iets hogere rente dan rekeningen waar deze eis niet geldt, let hier dus goed op tijdens het spaarrekeningen vergelijken. De minimale inleg kan eenmalig zijn, maar soms is het zo dat je geacht wordt maandelijks een inleg te doen. De bedragen die gekoppeld zijn aan de minimale inleg kunnen verschillen. Soms is een inleg van 500 euro al voldoende, maar bij sommige rekeningen is ook een (eerste) inleg van 5000 of zelfs 10.000 euro vereist. Overigens is het zo dat een verplichte inleg bij een deposito vrijwel altijd voorkomt, terwijl bij veel gewone spaarrekeningen een verplichte inleg niet aan de orde is.

Geld opnemen met of zonder bijkomende kosten

Een spaarrekening is natuurlijk in eerste instantie bedoeld om je geld een tijdje op te parkeren zodat je er rente over krijgt uitgekeerd. Toch kan het zo zijn dat je om de één of andere reden het geld van je spaarrekening nodig hebt. Dit gegeven is belangrijk om in je achterhoofd te houden tijdens het spaarrekeningen vergelijken. Wat is namelijk het geval? Bij sommige spaarrekeningen kan je alleen je geld opnemen als je extra transactiekosten betaalt. Ook komt het soms voor dat je de bonusrente (een gedeelte van het rentetarief) niet ontvangt als je een gedeelte van je geld opneemt. Er zijn bepaalde rekeningen (bijvoorbeeld de PeriodeSparen rekening van de Rabobank) waarbij je vooraf aankondigt dat je geld op wilt nemen. Vanaf dan gaat er een termijn lopen (bijvoorbeeld 90 dagen) waarna je kosteloos over je geld kunt beschikken.

Een tegenrekening openen

In de meeste gevallen stelt een bank als eis dat een klant naast een spaarrekening nog een zogenaamde tegenrekening moet openen. In feite houdt dit in dat een klant alleen een spaarrekening kan open als er daarnaast een betaalrekening wordt geopend. Met de betaalrekening maak je vervolgens geld, bijvoorbeeld je loon, over naar de spaarrekening. Bij een aantal banken ben je verplicht om een betaalrekening te openen bij de bank zelf. Als voorbeeld: wie een spaarrekening wil openen bij ABN Amro sluit verplicht een betaalrekening af bij deze bank. Niet elke bank is zo strikt, er zijn een aantal banken die het voldoende vinden als je überhaupt een tegenrekening hebt bij een bank in Nederland. Dit mag in dat geval dus best een concurrent zijn, de regels omtrent de tegenrekening kun je tijdens het spaarrekeningen vergelijken terugvinden in het overzicht.

De kosten van het afsluiten van een spaarrekening

Sommige banken brengen voor het afsluiten van een spaarrekening een bepaald bedrag in rekening. De meeste banken doen dit echter niet. Zij verdienen namelijk al geld aan het feit dat je een betaalrekening of betaalpakket hebt afgenomen.

Financiële risico’s bij het openen en aanhouden van een spaarrekening

In principe brengt elke financiële investering een bepaalde vorm van risico met zich mee. Wel is het zodat bepaalde handelingen een stuk risicovoller zijn dan andere. Een bankrekening openen om geld op te sparen en rente over het bedrag te verkrijgen is één van de minst risicovolle financiële handelingen die je kunt uitvoeren. De Nederlandsche Bank staat namelijk garant voor maximaal 100.000 euro op een spaarrekening. Zelfs als de bank waar jij je rekening hebt lopen failliet gaat ben je dat geld dus niet kwijt. Overigens geld dit alleen als je een rekening hebt lopen bij een Nederlandse bank. Biedt een bank in het buitenland extreem hoge rentes, denk dan nog een keer goed na of je dat risico wilt nemen. De klanten van de IJslandse bank Icesave (Landsbanki) zitten nog steeds op de blaren.

Spaarrekeningen Vergelijken alvorens een Spaarrekening te openen is altijd aan te raden om er zo voor te zorgen dat je het beste rendement krijgt op je spaargeld.