Sim Only Vergelijken

Sim only abonnement vergelijken

Sim Only vergelijken? Een mobiele telefoon is een communicatiemiddel dat vrijwel iedereen in Nederland bezit. Juist omdat de vraag vanuit de consument zo overweldigend is zijn er ook ontzettend veel verschillende opties. Wat type telefoon betreft. Met betrekking tot het soort abonnement en ook het aantal providers waar uit gekozen kan worden is groot. Vaak wordt het abonnement samen met een bepaald type telefoon aangeschaft. Aan de ene kant is dat handig want de klant is direct voorzien van een toestel en van een aansluiting. Het beperkt de mogelijkheden wel enigszins.


Veel consumenten vinden het fijner als ze een telefoon aan kunnen schaffen los van het abonnement. Of ze hebben een gsm die het prima doet. Dan is de aanschaf van een nieuwe telefoon natuurlijk niet per se noodzakelijk. In dat soort gevallen is ‘sim only’ een interessante optie. De term dekt de lading: bij deze abonnementsvorm krijgt u als klant alleen een simkaart. De telefoon schaft u los van het abonnement aan. Of u gebruikt een telefoon die u toch al in bezit hebt.

Sim only providers

Sim only vergelijkenSim only vergelijken begint over het algemeen met het uitzoeken van de juiste provider. Wat dat betreft is er heel wat te kiezen. Sim only vergelijken is dan ook een bezigheid waar u de tijd voor moet nemen. Veel mogelijkheden vergroten de kans dat er een sim only abonnement precies op uw lijf geschreven is. Veel mogelijkheden maken de kans echter ook groter dat u te gehaast kiest en dus met een niet geheel passend abonnement thuiskomt.

Eigenlijk is het zo dat vrijwel elke telecomprovider momenteel ook sim only abonnementen aanbiedt. Denk hierbij aan de grote providers zoals KPN, T-Mobile en Vodafone. Maar (juist) ook aan de kleinere providers als Simyo, Hollands Nieuwe, en Youfone. De drie grote providers (KPN, T-Mobile en Vodafone maken gebruik van een eigen netwerk. De overige providers bieden hun diensten aan via het netwerk van een van de grote drie. Wanner u een sim only abonnement overweegt is de keuze voor het netwerk natuurlijk een punt dat u meeneemt wanneer u start met sim only vergelijken.

Sim only vergelijken: pakketten

Een sim only abonnement wijkt uiteraard wat af van een ‘gewoon’ abonnement. Maar in feite heeft dat alleen te maken met het ontbreken van een nieuwe telefoon in de deal. Voor het overige kan een sim only abonnement eigenlijk perfect worden vergeleken met een standaard abonnement van een mobiele telefoon. Dat betekent dat u kunt kiezen uit abonnementen met diverse mogelijkheden. Sim only vergelijken kan dus alleen op een goede manier op het moment dat u zelf weet wat voor type telefoongebruiker u bent.

Om het maar even simpel te houden: belt u een groot aantal minuten per maand? Dan zal u bij het sim only vergelijken ongetwijfeld bij een ander pakket uitkomen dan wanneer u veel zou sms’en of appen. Uiteraard bent u nu pas aan het begin van het vergelijkingscircuit. Zoals bij veel commerciële producten kan de prijs die door de verschillende aanbieders wordt gevraagd nogal verschillen. Zelfs wanneer het product (in dit geval het sim only pakket) qua inhoud vrijwel overeenkomt.

Sim only en het bereik

Over het feit dat er verschillende providers zijn die sim only abonnementen aanbieden hebben we het al gehad. Het is op dit punt niet alleen belangrijk om de onderlinge prijsverschillen te vergelijken. Minstens zo belangrijk is het om rekening te houden met de dekking van het netwerk. In theorie zou er met elk netwerk in heel Nederland gebeld moeten kunnen worden. In de praktijk is dit echter helaas niet altijd het geval. Het is een bekend fenomeen dat sommige netwerken op een bepaalde locatie minder goed functioneren als andere netwerken. Vanzelfsprekend is het verstandig om dit gegeven mee te laten wegen tijdens het sim only vergelijken.

Sim only abonnement vergelijken: internet

Sim only abonnement vergelijkenDe tijd dat een mobiele telefoon vooral aangeschaft werd om te bellen ligt al ver in het verleden. Tegenwoordig zijn telefoons in feite halve computers. En wat willen we met een (halve) computer? Juist! Online zijn! Inmiddels weet iedereen dat mobiele telefoons daar zonder problemen technisch toe in staat zijn. Voor veel mensen is het dan ook van groot belang dat ze snel internet tot hun beschikking hebben op hun telefoon. En natuurlijk tegen een lage prijs. Het sim only abonnement dat het meest geschikt is op dit punt hangt af van de eisen die u als consument aan uw internet stelt.

In eerste instantie hebben we het dan over de snelheid. Het begrip 4G is natuurlijk wel bekend als snelle standaard voor mobiel internet. Uiteindelijk zegt dit begrip op zichzelf natuurlijk niet zoveel. Behalve dat het mobiele internet snel is. Toch is de snelheid per aanbieder en zelfs per bundel nogal verschillend. Misschien niet in eerste instantie, maar wel als er ‘buiten de bundel’ gebruik wordt gemaakt van mobiel internet. Dat zit als volgt: bij sommige aanbieders gaat de snelheid van het mobiele internet enorm omlaag op het moment dat een klant zijn internetbundel heeft opgebruikt. Wanneer dat iets is waar u niet op zit te wachten moet u zeker goed opletten bij het vergelijken van sim only abonnementen.

Sim only vergelijken: welke internetbundel?

De verschillende aanbieders van sim only abonnementen komen redelijk met elkaar overeen wat het type (internet)bundels betreft. In veruit de meeste gevallen is er de mogelijkheid om te kiezen uit een stuk of drie opties. Het verschil tussen de aangeboden pakketten heeft dan vaak te maken met het aantal MB’s aan internettegoed wat er per maand wordt aangeboden. Voor mensen die niet zo vaak online zijn en hun mobiele internet alleen gebruiken om af en toe een appje te sturen is een sim only abonnement met 500 MB over het algemeen ruim voldoende. Wie ook graag filmpjes of muziek wil kunnen afspelen op zijn telefoon (bijvoorbeeld via YouTube) heeft meer aan een databundel met bijvoorbeeld 1,5 Gigabyte (GB).

Sommige aanbieders gaan nog veel verder. Onbeperkt online zijn op de mobiele telefoon is gewoon mogelijk omdat er databundels van 12 tot soms wel 25 GB worden aangeboden. Wie prijsbewust op zoek is naar een sim only abonnement moet zich echter wel realiseren dat met de toename van het aantal beschikbare MB’s of GB’s ook de prijs behoorlijk oploopt. Een bijzonder uitgebreide databundel heeft natuurlijk totaal geen zin als u hem maandelijks maar voor de helft opmaakt. Sterker nog, dat is dan gewoon zonde van het geld.

Welke belbundel?

Internetten op een mobiele telefoon lijkt misschien wel het belangrijkste wat er is. Toch moeten we niet vergeten dat een telefoon in eerste instantie gemaakt is om mee te bellen. Voor wat betreft bellen geldt eigenlijk een beetje hetzelfde als voor internetten. De keuze uit de verschillende bundels (eventueel gecombineerd met internet) is enorm. Alle providers hebben een zeer ruim assortiment waaruit een keuze kan worden gemaakt. Ook hier geldt weer: om een goede keuze te maken moet u weten wat voor type beller u bent. Wie dagelijks drie kwartier met familie aan de lijn hangt heeft een ander abonnement nodig dan iemand die maar heel af en toe een belletje pleegt.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor sms’en. Sommige mensen vinden dit een prettige manier van communiceren, anderen vinden het eenvoudiger om korte tekstberichtjes via WhatsApp te verspreiden. Welke voorkeur u zelf hebt is eigenlijk alleen relevant wanneer u sim only abonnementen gaat vergelijken. Bij een sim only abonnement kunt u namelijk kiezen uit een bepaald aantal belminuten (of sms’jes) per maand. Ook hierbij geldt weer: hoe meer minuten, hoe hoger de prijs van het abonnement.

Veelgestelde Vragen tijdens het vergelijken

Wie op een goede manier sim only wil vergelijken moet wel een beetje weten waar het om draait. Een antwoord op veel gestelde vragen kan dan erg handig zijn. Hieronder sommen we daarom een aantal van de meest gestelde vragen met betrekking tot sim only vergelijken op. Uiteraard voorzien van een antwoord.

Ik maak veel gebruik van wifi. Maak ik dan ook gebruik van mijn internetbundel?

 • Veel mensen denken dat er op elk moment dat er gebruik wordt gemaakt van mobiel internet ‘betaald’ moet worden met MB’s uit hun internetbundel. Dat is echter niet het geval. Verbinding via een wifi-punt heeft geen effect op de databundel. Wanneer u het grootste deel van de tijd op wifi aangesloten bent hoeft u dus geen heel uitgebreide internetbundel aan te schaffen.

Stel dat sim only me niet bevalt. Kan ik dan zomaar overstappen naar een ‘gewoon’ abonnement?

 • Een sim only abonnement is vergelijkbaar met een ‘gewoon’ abonnement. Dat betekent dat u zich wat overstappen betreft aan de voorwaarden uit het abonnement moet houden. Sommige aanbieders hanteren echter soepele regels voor een overstap. Dit kan per aanbieder verschillen.

Is elke telefoon geschikt voor sim only?

 • In principe is elke mobiele telefoon geschikt om te gebruiken in combinatie met een sim only abonnement. U hoeft namelijk alleen maar de simkaart te (laten) verwisselen. Wanneer u een bijzonder oude telefoon hebt kan het zo zijn dat de telefoon niet geschikt is voor een sim only abonnement. Dit komt tegenwoordig echter zelden meer voor.

Moet mijn telefoon simlock-vrij gemaakt worden?

 • In sommige telefoons (eigenlijk de meeste) zit een zogenaamde simlock. Hiermee wordt voorkomen dat een ‘onbekende’ simkaart in het toestel wordt geplaatst. Feitelijk een beetje vreemd, want op het moment dat u de telefoon koopt bent u de eigenaar van de telefoon en mag u ermee doen wat u wilt. Maar dat neemt niet weg dat een simlock vaak gewoon een realiteit is. Wanneer uw telefoon voorzien is van een simlock moet u die laten verwijderen.

Hoe maak ik mijn telefoon simlock-vrij?

 • Een telefoon simlock-vrij maken kan op verschillende manieren. Hebt u de telefoon al langer dan een jaar? In dat geval kunt u de provider bellen of mailen en vragen om een deblokkeringscode. De provider is verplicht om die te geven. Is de telefoon nog geen jaar oud dan kan de provider een vergoeding vragen voor het afgeven van de code. Wilt u geen vergoeding betalen dan kunt u de telefoon ook simlock-vrij laten maken bij een telecomwinkel. Dit is volgens de wet gewoon toegestaan. Zelfs de rechter heeft (al in 2002) bepaald dat dit niet verboden is.

Ik heb nog belminuten over. Ben ik die kwijt aan het eind van de maand?

 • Of u belminuten uit de bundel mee kan nemen naar een volgende maand ligt aan de voorwaarden die uw provider hanteert. Bij sommige providers is dit mogelijk, bij andere providers bestaat deze mogelijkheid niet.

Ik wil overstappen naar sim only. Kan ik mijn nummer behouden?

 • Uw huidige telefoonnummer behouden bij een overstap is geen enkel probleem. Die mogelijkheid is namelijk wettelijk vastgelegd. Het is wel verstandig om uw huidige abonnement niet direct op te zeggen als u uw nummer wilt behouden. Geef eerst aan de nieuwe provider door dat u wilt overstappen met nummerbehoud, de overstap wordt dan voor u geregeld.

Ik wil overstappen met nummerbehoud maar ik heb nog een doorlopend contract. Wat nu?

 • Is uw huidige nummer dat u wilt blijven gebruiken nog gekoppeld aan een doorlopend contract? Dan kan u uw nummer niet zomaar meenemen. U moet wachten tot het contract afloopt. Een andere mogelijkheid is meestal om het lopende contract af te kopen.

Kan je met sim only in het buitenland bellen?

 • In principe is het gewoon mogelijk om met een sim only abonnement in het buitenland te bellen. Ook kan u in het buitenland gebeld worden met een sim only abonnement. Wel zijn de kosten voor bellen en gebeld worden in het buitenland vaak een stuk hoger dan in Nederland. Let hier een beetje op, want anders komt u voor vervelende (en kostbare) verrassingen te staan.

Hoe lang loopt een sim only-contract?

 • Een sim only-contract heeft de looptijd die in het contract vermeld staat. U kunt kiezen uit verschillende abonnementen. Een abonnement dat 1 jaar (12 maanden) of 2 jaar (24 maanden) loopt is vrij gebruikelijk. Sommige providers bieden echter ook contracten aan die maandelijks opzegbaar zijn. Hoe langer een contract loopt, hoe goedkoper per maand u over het algemeen belt.
  Sim Only Vergelijken
  4.5 (90%) 4 stemmen