Sim Only Vergelijken

Waarom Sim only vergelijken interessant is. Het aantal abonnementen dat verkrijgbaar is voor mobiele telefonie met internet is enorm. Bijzonder geliefd zijn de abonnementen zonder nieuw telefoontoestel. Deze sim only abonnementen behoren tot de goedkoopste. Dat komt doordat de maandelijkse aflossing van een ‘gratis toestel’ vervalt.

Vergelijker niet zichtbaar? Schakel dan je Adblocker uit voor deze pagina. Onze vergelijker werkt helaas niet wanneer je Adblocker actief is.

Sim only abonnementen worden gebruikt door mensen die tevreden zijn met hun oude telefoontoestel, of de vrijheid willen hebben om zelf een toestel te kopen. Maar de contracten rondom mobiele telefonie zijn ingewikkeld. Ze moeten voldoen aan strenge voorwaarden om jou als consument te beschermen. Om het je gemakkelijk te maken kun je online alle abonnementen met sim only vergelijken.

Waarom geen nieuw telefoontoestel?

Het is best leuk om tegelijk met een nieuw mobiel abonnement ook een nieuwe smartphone te nemen. Zo’n ‘gratis’ toestel, vaak het nieuwste model, krijg je ‘cadeau’ bij het abonnement. Maar gratis bestaat niet. De rekening van zo’n gratis toestel plus een risicodekking betaal je gedurende de looptijd van het abonnement.

Reken het maar na. Als je alle maandelijkse termijnen optelt is het bedrag dat je betaalt veel hoger dan de nieuwprijs van het toestel. Wie dat niet wil kan zelf in de winkel of online een los toestel te kopen. Daarmee heb je de vrijheid om precies die telefoon te kopen die je graag wilt.

Wat is wijs: overstappen of verlengen?

Vrijwel elke provider biedt wel contracten met sim only aan. Afhankelijk van je belgedrag en je internetverbruik kun je een bundel uitkiezen. Als je tevreden bent over je provider kun je besluiten om het abonnement te verlengen. Als je last hebt van netwerkstoringen, niet tevreden bent over de service of als je minder wilt betalen kun je overstappen naar een andere provider. Maar welk abonnement en welke provider zijn er allemaal? En hoe kun je abonnementen met sim only vergelijken? Dat kan op een vergelijkingssite. Op basis van jouw wensen doen zij suggesties. Daar kun je uit kiezen.

Sim only vergelijken: alle tarieven op een rij

Sim only abonnementHet is wettelijk geregeld dat providers tegenwoordig duidelijk moeten zijn over de prijzen van mobiele abonnementen. Daardoor word je niet geconfronteerd met verrassingen. Maar de randvoorwaarden zijn bij mobiele contracten best ingewikkeld. Dat zorgt voor flinke prijsverschillen tijdens het sim only vergelijken. Want de prijs wordt ten eerste beïnvloed door het tarief als je buiten de bundel belt. Ook de manier waarop gesprekken worden afgerond heeft invloed.

Providers gaan daarnaast anders om het tegoed dat niet wordt gebruikt. En bij overstappen naar een andere provider heb je te maken met aansluitkosten. Al deze kosten worden op een vergelijkingssite meegenomen en daardoor kun je eenvoudig sim only vergelijken.

Sim only vergelijken en je gebruik inschatten

De juiste inschatting van je eigen belgedrag tijdens het sim only vergelijken is het allerbelangrijkst voor een goede deal. Als je een bundel neemt met te weinig belminuten of MB’s hebt kost dat elke maand geld. Vaak betaal je dan een ‘buitenbundel tarief’. Let vooral op dat je niet automatisch een nieuwe bundel krijgt als de MB’s op zijn. Want de hele bundel moet je betalen, en hij vervalt alweer op eerste van de nieuwe maand. Je kunt veel beter een bundel nemen die ruim voldoende is voor jouw gebruik. Dat houd je wel wat minuten en MB’s over, maar voorkom je dat er extra kosten moeten worden betaald.

Aanbevelingen bij sim only vergelijken

Sim only vergelijken met een vergelijkingssite zoals Geld24.nl is erg handig. Om het verlengen van het abonnement of de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn hier nog een paar extra tips. Wees vooral op tijd. Regel je overstap twee maanden voor het einde van je huidige contract en laat de nieuwe provider het werk doen. Hij zegt je huidige abonnement op en zorgt ervoor dat je je nummer houdt. Voor hem is dat een fluitje van een cent. Als je het zelf gaat doen levert het vaak problemen op.

Hier kun je meer informatie vinden over de verschillende aanbieders die je tijdens het sim only vergelijken tegen komt:

Youfone

Youfone Sim onlyYoufone bestaat al sinds 2008 en is in Rotterdam opgericht. Zij zijn begonnen met het aanbieden van sim only producten. Youfone vindt het belangrijk dat zij altijd op zoek blijven gaan naar vernieuwende producten of diensten, die zij dan tegen een scherp tarief aan hun klanten kunnen aanbieden. Pas in 2017 is Youfone uitgebreid naar de Alles-in-1 pakketten, waarbij je naast sim only ook internet, bellen en televisie voor in jouw huis kunt afsluiten.

Youfone is erg klantgericht en wil ook dat haar klanten zich thuis voelen bij dit bedrijf. Zo hebben zij altijd mooie acties en kan je zelfs als bestaande klant profiteren van de vele voordelen die zij je te bieden hebben, veel klanten kiezen na het sim only vergelijken dan ook voor Youfone.

Wat kan je als klant van Youfone verwachten?

Youfone wil haar klanten een zo vrij mogelijk gevoel geven. Dat uit zich in de mogelijkheid om jouw eigen pakket, geheel naar jouw wens samen te stellen. Op die manier betaal je nooit te veel geld. En je betaalt al helemaal niet voor minuten of data wat jij niet nodig hebt. Youfone wil dat het volledig om You draait. Zo hebben zij altijd mooie acties voor mogelijke en bestaande klanten lopen.

In de online MyYoufone omgeving is het mogelijk om deel te nemen aan het zogenoemde loyaliteitsprogramma. Dan kan je online shoppen en wanneer je iets afrekent, spaar je Youcoins op. En deze Youcoins kan je dan weer inleveren voor een mooie korting op jouw maandelijkse factuur, of zelfs voor extra data.

Dat is niet het enige wat Youfone te bieden heeft. Je kan bij hen ook refurbished Iphones kopen en je kiest altijd zelf de duur van jouw contract. Je kunt kiezen uit een maandelijks, jaarlijks of tweejarig contract. En wanneer je toch eerder wil overstappen naar een andere provider, kan je jouw contract ontbinden tegen een relatief kleine vergoeding. Op die manier bieden zij elke klant dus dat gevoel van vrijheid aan. Bij Youfone zit je alleen aan ze vast, als jij daar zelf voor kiest!

Bij Youfone heb je de optie om jouw nummer gratis te behouden

Wanneer je na het sim only vergelijken van jouw provider de overstap naar Youfone wil maken, gaat dat erg makkelijk. Je kunt bij Youfone zelfs jouw eigen nummer behouden en dat kost je geen extra geld. Wanneer je een sim only bij Youfone bestelt, kan je in het aanmeldformulier aangeven dat je jouw huidige nummer wil behouden. Youfone zorgt er op haar beurt voor dat jouw nummer kosteloos door hen wordt overgenomen. Wanneer het is gelukt, ontvang je een sms op het nummer dat je wil behouden. Hier zit een code in en daarmee kan je de voortgang van de nummer overname in de gaten houden.

Welk netwerk gebruikt Youfone?

Youfone werkt via het KPN-netwerk. Hiermee heb jij altijd en overal supersnel 4G internet. En wanneer je een sim only abonnement bij Youfone afsluit, ontvang je vaak ook dubbele data, waar je weer niets extra’s voor betaalt. Je betaalt overigens wel altijd eenmalige aansluitkosten op het moment dat je een sim only bij ze aanvraagt.

Simpel

SimpelSimpel bestaat al sinds 2007 en is expert op het gebied van sim only abonnementen. Zij streven ernaar om hun prijzen betaalbaar en toegankelijk voor iedereen te maken. Daarom voert Simpel ook geen kredietcheck uit op het moment dat je bij hen een abonnement wil afsluiten. Wel vragen ze je om de eerste factuur vooruit te betalen. Bij een sim only abonnement via Simpel krijg je altijd 4G internet en kan je goedkoop bellen en sms’en.

Daarnaast geven zij hun klanten volledige controle en inzicht in hun verbruik. Zo werkt Simpel met Plafondbedragen. Wat dit precies inhoudt lees je in de rest van dit artikel.

Simpel Sim Only vergelijken

Simpel biedt haar klanten een aantal voordelen. Wanneer je voor hun sim only’s kiest maak je namelijk altijd gebruik van erg snel internet op je mobiel en voor de mogelijkheid van 4G betaal je overigens niets extra’s. Daarnaast maakt Simpel gebruik van het T-Mobile netwerk. Hierdoor ben je gegarandeerd van veilig en betrouwbaar internet. Jouw bundel is altijd geldig binnen de EU en NL.

Je kunt een sim only abonnement bij Simpel maandelijks aanpassen naar meer of minder data. Belgesprekken die je hebt, ronden zij af per seconden, dus er gaan nooit hele minuten verloren als je aan de telefoon bent. En als laatste zijn hun simkaarten in ieder toestel te gebruiken.

Let wel: de simkaarten van Simpel doen er altijd twee werkdagen over om naar jouw huis gestuurd te worden. Het makkelijke aan Simpel is, dat je meerdere abonnementen vanuit één online account kunt beheren. Zo kan je alle abonnementen van jouw gezinsleden snel terugvinden en waar nodig aanpassen. Maar ook op het moment wanneer je een zakelijk sim only abonnement bij Simpel hebt, is dit erg handig. En wist je dat Simpel in 2021 de award voor Beste & Populairste website van het jaar heeft gewonnen? Dit zorgt ervoor dat de website ook erg gebruiksvriendelijk is, iets dat veel mensen na het sim only vergelijken aangeven als de reden van overstap.

Hoe werken de Plafondbedragen van Simpel?

Met Plafond van Simpel heb jij altijd en overal controle over jouw sim only kosten. Je kunt namelijk een maximumbedrag instellen tot waar jouw kosten kunnen oplopen. Dit is vooral handig voor ouders die de telefoonrekening van hun kinderen betalen. Door een Plafond in te stellen, kan er namelijk op een gecontroleerde manier buiten de bundel worden gegaan. Hierdoor kom je aan het einde van de maand niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Het Plafond van Simpel zorgt ervoor dat je elke maand een bericht ontvangt, als er 80% van de bundel is verbruikt. Wanneer de bundel en de Plafond kosten op zijn, wordt al het in- en uitgaande verkeer van de smartphone via 4G geblokkeerd.

Je kunt uiteraard nog gebruikmaken van de telefoon als je op wifi bent aangesloten. En je kunt als ouder zijnde maximaal 3 telefoonnummers instellen die in nood altijd nog gebeld kunnen worden. Bijvoorbeeld dat van papa, mama of opa. Er worden dan wel kosten in rekening gebracht, maar dan kan jouw kind je wel altijd nog bereiken, mocht dit nodig zijn.

Ben

BenBen is een relatief goedkopere sim only aanbieder op de Nederlandse markt. Sim only betekent voor hen dat je alleen betaalt voor jouw maandelijkse abonnement, zonder dat je extra kosten dient te betalen voor het toestel wat jij bij jouw abonnement hebt gekregen. Deze aanpak scheelt je op den duur een hoop geld.

Vooral op het moment dat je zelf jouw droom toestel hebt gekocht, is een sim only abonnement via Ben echt optimaal. Je betaalt alleen een maandelijks bedrag voor het aantal GB wat jij graag wil hebben en vaak zitten hier ook belminuten en sms’jes bij inbegrepen. Wanneer je na het sim only vergelijken jouw eigen sim only abonnement wil samenstellen, is Ben zeker iets voor jou!

De voorwaarden van een sim only abonnement via Ben

Via Ben kan je kiezen voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement. Maar wanneer je liever wat langer weet waar je aan toe bent, kan je ook voor een contract van 24 maanden gaan. Ben biedt je een scherp tarief aan op het moment dat jij jouw sim only abonnement per maand wil kunnen opzeggen. Maar wanneer je bij hen voor een contract van 24 maanden kiest, betaal je maandelijks een nog veel lagere prijs.

En wist je dat jij na het sim only vergelijken jouw huidige nummer gratis kunt aanhouden? Ben regelt namelijk gratis voor je dat jouw nummer wordt meegenomen naar jouw nieuwe abonnement.

Daarnaast kan je dus altijd jouw eigen abonnement samenstellen, waardoor je echt alleen betaalt voor de GB’s en belminuten die jij per maand nodig hebt. Het zou zonde zijn als je een groot abonnement afneemt, terwijl je een deel van jouw data niet eens opmaakt. Ben heeft geld gestoken in het versnellen van hun 4G netwerk. Zij werken samen met T-Mobile en hun netwerk is dit jaar als beste getest. Wanneer jij gebruik wil maken van ultrasnel 4G, betaal je er 1,50 euro extra voor per maand.

Speciale studentenkorting bij Ben

Wanneer jij 18 jaar of ouder bent en nog studeert, heeft Ben mooie acties voor je. Via Ben kan je overal en altijd online zijn, maar bespaar je wel geld wat je weer aan leuke dingen kunt uitgeven. Wanneer je jouw sim only abonnement naar keuze bestelt, kan je jouw studentennummer invullen. Je betaalt dan géén eenmalige aansluitkosten en je hebt ook gratis toegang tot hun ultrasnelle 4G optie. Wanneer je al een lopend Ben abonnement hebt, kan je deze ook verlengen met studentenkorting.

Wanneer je jouw nieuwe toestel of sim only abonnement afsluit, kan je aanvinken dat je al klant bent bij Ben. Dan worden jouw gegevens automatisch aan het nieuwe Ben Studentenpakket gekoppeld.

Verdien mooie kortingen op het moment dat jij nieuwe klanten aandraagt

Wanneer je vrienden laat weten dat je tevreden bent over jouw sim only abonnement van Ben, hebben zij extra leuke kortingen voor je. Zo kan je tot ruim 33 euro korting krijgen, voor elke vriend die door jou ook klant wordt van Ben. Je kunt jouw persoonlijke link voor vriendenvoordeel eenvoudig met jouw vrienden delen. En je kan de 33 euro die je hiervoor ontvangt, ook samen delen. Dat maakt de vriendenkorting van Ben nog leuker.

Hollandsnieuwe

HollandsnieuweHollandsnieuwe is een sim only aanbieder die de markt vooral eenvoudiger wil maken. Zij geven aan dat ze met een frisse blik naar de mogelijkheden kijken. Hollandsnieuwe definieert zichzelf als vooruitstrevend en anders dan de andere aanbieders. Ook hebben zij het begrip ‘voordeel’ hoog op hun prioriteitenlijst staan. Wanneer je een sim only abonnement afneemt via Hollandsnieuwe, weet je altijd waar je aan toe bent en hoe de vork in de steel steekt. Je hebt controle over jouw uitgaven en je kunt zelfs gebruik maken van een handige app. In dit artikel lees je meer over deze specifieke sim only aanbieder.

Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement bij Hollandsnieuwe?

Hollandsnieuwe is een relatief goedkope sim only aanbieder en is dan ook erg populair onder mensen die sim only vergelijken. Zij zorgen ervoor dat hun klanten altijd weten wat zij betalen en dat niemand voor onverwachte uitgaven komt te staan. Daarnaast kan je hun sim only abonnementen opwaarderen tot meer belminuten, data of sms’jes. Op die manier heb je zelf in de hand hoeveel je verbruikt en wat je precies nodig hebt.

Ook betaal je bij hun de bundel voor de nieuwe maand altijd vooraf. Dan weet je zeker dat je er niet overheen gaat. Tenzij je er zelf voor kiest en het abonnement handmatig opwaardeert. Daarnaast mag je de standaard bundel elke maand kosteloos omhoog of omlaag bijstellen.

Daarnaast maakt Hollandsnieuwe zich hard om alle sim only abonnementen scherp geprijsd te houden. Voor actuele prijzen en lopende acties kan je hun site bekijken. Je betaalt nooit extra geld voor snel internet en je maakt gebruik van het betrouwbare 4G netwerk van Vodafone. Eigenlijk heb je dus een betaalbaarder Vodafone abonnement op het moment dat je voor Hollandsnieuwe kiest.

De Hollandsnieuwe app

Zoals eerder uitgelegd, wil Hollandsnieuwe de sim only markt vooral makkelijker maken voor jou als consument. Vandaar dat zij hun eigen app hebben gelanceerd. De app is zowel in de App Store als de Google Play store te downloaden. En het grote voordeel van het gebruik van deze app, is dat je altijd weet hoeveel geld je uitgeeft en hoeveel data je nog voor de rest van de maand over hebt.

Wist je dat jij jouw sim only ook kunt opwaarderen als je net wat meer data nodig hebt? Dat kan ook heel makkelijk en snel met één druk op de knop via de app.

In de Hollandsnieuwe app zie je ook altijd hoe jouw sim only abonnement is opgebouwd. Je ziet namelijk jouw huidige tegoed, maar ook de data die je tot op dat moment al gebruikt hebt. Wanneer jouw bundel voorbij is, kan je makkelijk 5, 10 of 15 en zelfs 20 euro opwaarderen, waarmee je snel nieuwe MB’s kunt kopen. In de app vind je ook terug wanneer jij jouw sim only abonnement kunt verlengen.

En wanneer je vragen hebt over jouw telefoon of het abonnement, kan je direct een berichtje naar de klantenservice sturen. Er zit namelijk een goed werkende chatfunctie ingebouwd in de app.

Tele2

Tele2 Sim onlyTele2 is per 2021 samengesmolten met T-Mobile. Dit heeft een grote verandering teweeggebracht in de telecomwereld. Hun nieuwe missie is om met de kracht van beide bedrijven en een nieuw directieteam, de markt nog verder uit te dagen en bovenal ook te verbeteren. Tele2 heeft een aantal mooie awards in de wacht gesleept. Zo zijn zij uitgeroepen tot de goedkoopste provider en hebben zij al drie keer de prijs voor beste provider in de wacht gesleept voor 2017, 2018 en 2021.

Tele2 lijkt dus een goede optie op het moment dat je na het sim only vergelijken een sim only abonnement wil afsluiten. En hun gemiddelde rapportcijfer van een 9,3 bevestigd dat.

Tele2 sim only vergelijken

Wanneer je erg veel data gebruikt, is het natuurlijk wel fijn om te weten dat je de hele maand genoeg internet voor jouw bundel hebt. Bij Tele2 kan je voor een sim only abonnement vanaf 1 GB internet en 200 belminuten tot aan Unlimited data in Nederland kiezen. En wanneer je bij Tele2 een Unlimited abonnement afsluit, betekent dit dat je ook echt zoveel data kunt verbruiken als jij maar nodig hebt.

Op het moment dat je meer dan 5 GB per dag gebruikt, vragen zij je wel eenmalig om een Booster te activeren. Deze Booster zorgt er namelijk voor dat jouw internet op je smartphone telkens snel genoeg blijft.

Wanneer je na het sim only vergelijken jouw sim only abonnement bij Tele2 samenstelt, kies je zelf hoeveel data je maandelijks tot jouw beschikking wil hebben. En wanneer je er in de loop der tijd achter komt dat je toch iets minder of juist de Unlimited optie zou willen, kan je dit per maand gratis verhogen of juist verlagen.

Wanneer je ervoor kiest om jouw sim only abonnement te verhogen, gaat dit per direct in. En als je hem toch liever verlaagd, is het de maand erop van toepassing. Zo heb je altijd controle over jouw data en stel je het abonnement naar jouw wens samen.

Hoe zit dat met jouw internet binnen en buiten de EU?

Tele2 biedt je data aan wat je zowel binnen als buiten de EU kunt gebruiken. Let er wel op dat jouw huidige abonnement bruikbaar is in Nederland, de EU, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland. Zodra je naar een ander land vertrekt, krijg je de optie om speciale buitenlandbundels te activeren. Je ontvangt altijd een sms met informatie over jouw bundel als je in een ander land dan Nederland komt.

Soms is het zo dat je in een land buiten de EU per MB gaat betalen. Dit is niet altijd even voordelig. Vandaar dat Tele2 met de Verre Landen bundel op de markt is gekomen.

De Verre Landen bundel biedt je een mooie deal aan op het moment dat je bijvoorbeeld in Indonesië, Turkije, de VS of Canada bent. Met deze landen heeft Tele2 een deal gesloten zodat je tegen een gunstiger tarief kunt blijven internetten op 4G. De Verre Landenbundel is altijd 31 dagen achter elkaar geldig. Daarna kan je het opnieuw activeren mocht je het nodig hebben.

Simyo

SimyoSimyo biedt haar klanten al meer dan 10 jaar de beste service. Zij willen hun klanten blij en tevreden houden door net dat stapje extra voor ze te zetten. Door deze positieve en klantgerichte instelling, heeft Simyo al de nodige Awards in de wacht gesleept. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het klantvriendelijkste telecombedrijf of de beste mobiele provider. Deze laatste titel hebben zij in de afgelopen jaren al 18 keer behaald. Simyo is een betrouwbare en zeer klantvriendelijke sim only provider.

Dus wanneer je het belangrijk vindt hoe men jou bejegend, kan je na het sim only vergelijken gerust voor Simyo kiezen.

Wat is het verschil tussen sim only en prepaid?

Prepaid kennen we allemaal nog van toen de mobiele telefoons net hun intrede deden in onze maatschappij. Wanneer je prepaid tegoed kocht, kon je voor dat bedrag bellen en sms’en en daarna ook internetten. Wanneer het tegoed op is, kan je hier geen gebruik meer van maken, tot je het tegoed opnieuw aanvult door een prepaid kaart te kopen. Sim only is daarentegen een abonnement.

Je kunt na het sim only vergelijken kiezen voor een maand, jaar of tweejarig abonnement. Sim only is goedkoper dan prepaid, doordat je een bundel samenstelt. En in deze bundels wordt het voor jou voordeliger op het moment dat je meer internet, belminuten of sms’jes wil gebruiken.

Het voordeel van prepaid is, ondanks dat je uiteindelijk iets meer betaald dan bij sim only, dat je wel naar een andere provider kunt stappen wanneer je maar wil. Je zit nergens aan vast en je betaalt ook geen geld als je jouw smartphone een tijdje niet gebruikt. Het voordeel van sim only is dat je de bundels elke maand naar jouw wens kunt samenstellen. En je bent altijd en overal bereikbaar, wat bij prepaid niet het geval is. Want wanneer je prepaid tegoed op is, kan je niks meer met je telefoon, tot je het opwaardeert. Terwijl je bij sim only altijd online blijft.

Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement bij Simyo?

Ten eerste ontvang je bij Simyo een hele goede en uitgebreide klantenservice. Daarnaast maak je met jouw sim only abonnement gebruik van het betrouwbare KPN-netwerk. Je kunt jouw bundel elke maand kosteloos verhogen of juist verlagen en je hebt overzicht in al jouw uitgaven en data met de Mijn Simyo app. Deze app kan je inzetten als jouw persoonlijke assistent. Je ziet in één keer hoeveel MB’s of belminuten en sms’jes je nog over hebt voor de resterende maand. Daarmee hou je controle over jouw uitgaven en dataverbruik.

In de app kan je ook MB’s bijkopen op het moment dat je net tekortkomt. Deze kosten zetten zij uiteindelijk op jouw factuur. Wanneer je het sim only abonnement van jouw kinderen beheert, kan je alle gegevens van hun verbruik ook terugvinden in de app.

Maak kennis met Simyo Compleet

Wanneer je na het sim only vergelijken voor Simyo compleet kiest, wordt jouw data iedere maand gratis verdubbelt. Je kunt gebruik maken van dit mooie voordeel op het moment dat je een KPN-thuis abonnement hebt. Doordat Simyo gebruikmaakt van het KPN-netwerk, kunnen zij je deze deal samen met KPN aanbieden.

Lebara

LebaraLebara staat bekend als een vooruitstrevende sim only provider. Je hebt ze vast weleens met hun bakfietsen in jouw stad zien staan? Ze dragen blauwe jassen en roepen dat je erg voordelig naar elk land buiten Europa kunt bellen. Lebara wil dat haar klanten een gevoel van vrijheid ervaren wanneer ze een sim only abonnement bij hen afsluiten. Ze geven aan dat ze grootse dromen en doelen hebben en dat zij van zich zullen laten horen in telecomwereld.

Verder maak je via Lebara gebruik van het betrouwbare KPN-netwerk. Kun je voordelig en zorgeloos internetten en kan je jouw huidige telefoon nummer gratis behouden.

Voordelig internationaal bellen met sim only van Lebara

Je kan tijdens het sim only vergelijken uit twee soorten bel sim only’s kiezen bij Lebara. Namelijk nationaal en internationaal. Met het nationale pakket bel je binnen Nederland en in Europa (min Zwitserland) tegen een scherp tarief. Wanneer je voor de internationale bundel kiest, kan je binnen Nederland, de EU en nog 17 andere landen voordelig bellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan landen als China, IJsland, Canada, de VS, Zuid-Afrika, Zwitserland, Marokko en nog veel meer.

Let wel, om voordelig te kunnen bellen dien je voor sommige landen wel naar vaste lijnen te bellen. Wanneer je toch mobiel belt, betaal je extra geld. Welke landen dit zijn lees je terug op de site van Lebara.

Wanneer kan jij je sim only abonnement van Lebara gebruiken?

Hier komt het begrip vrijheid weer om de hoek kijken. Je bepaalt bij Lebara namelijk helemaal zelf wanneer jij jouw sim only abonnement activeert. Wanneer je de bestelling bij hen plaatst en deze door Lebara bevestigd wordt, kan je de simkaart via de link in de mail activeren. Wanneer je gebruik wil maken van de gratis dienst voor nummerbehoud, kan je het abonnement het beste op de dag van jouw nummer overgang activeren.

Bij Lebara kan je voor een sim only abonnement per maand of per 24 maanden kiezen. Wanneer je na het sim only vergelijken voor het abonnement van 1 maand kiest, kan je het maandelijks weer opzeggen en heb je weer de vrijheid die Lebara je belooft. Bij het contract van 24 maanden kan je niet zomaar opzeggen, maar je krijgt wel meer voordeel.

Wat is de gemiddelde snelheid van het 4G internet via Lebara?

Zoals eerder genoemd maakt Lebara gebruik van het betrouwbare KPN-netwerk. De gemiddelde downloadsnelheid is tot wel 25 MB/s, terwijl je kunt uploaden tegen een gemiddelde snelheid van 10 MB/s. Daarnaast heeft de snelheid van het 4G internet via Lebara te maken met de drukte op het netwerk van andere gebruikers, welke versie of welk merk smartphone je hebt en de locatie waarop jij je bevindt. Let er ook op dat Lebara je buiten de EU alleen 3G internet kan bieden. Het is maar net of je hier genoegen mee neemt.

Hoe controleer jij jouw kosten met Lebara?

Je kunt altijd gebruik maken van de Lebara app. Hier zie je precies hoeveel data je nog over hebt en wat je voor die periode al gebruikt hebt. Je kunt instellen dat je niet meer dan 10 euro buiten je bundel kunt gaan. Dat is ook wel een groot voordeel.

Vodafone

VodafoneVodafone is een heel bekende telecom provider in Nederland. Zij staan vooral bekend om hun Vodafone Red pakketten. Hierbij betaal je geld voor een maandelijks abonnement met een contract van 1 of 2 jaar. En dien je ook nog eens bij te betalen voor de telefoon die je erbij kiest. Niet iedereen wil de nieuwste toestellen. En laten we eerlijk zijn, de smartphones gaan zeker wel een jaar of 6 mee. Vandaar dat veel mensen helemaal nog geen nieuwe telefoon willen na dat 1 of 2-jarig contract.

Wat dan een stuk voordeliger kan zijn, is een sim only abonnement. Dan kan je na het sim only vergelijken gewoon jouw huidige smartphone behouden en ben je per maand ook nog eens minder geld kwijt.

Vodafone sim only vergelijken

Prepaid bij Vodafone betekent dat je in ieder geval nergens aan vastzit. Via Vodafone kan je een prepaid simkaart kopen, die je zelf met een bedrag naar keuze opwaardeert. En dit doe je telkens opnieuw op het moment dat de kaart leeg is. Wanneer je voor een prepaid kaart van de Vodafone kiest, ben je per maand duurder uit dan wanneer je voor hun sim only pakketten zou gaan. Prepaid via Vodafone geeft je toegang tot het 4G netwerk in Europa en dan betaal je nooit extra kosten.

Het prepaid pakket van Vodafone heb je in drie groottes. Die van 1, 2 of 3 GB internet. Dit zorgt ervoor dat jouw internet snel opraakt als je dit veel gebruikt. Op dat moment kan je beter voor een sim only abonnement gaan.

Sim only van Vodafone is namelijk veel uitgebreider en hier ontvang je ook meer voordeel mee dan wanneer je voor de prepaid versie gaat. Wanneer je ook een abonnement bij Ziggo hebt, ben je al helemaal goedkoper uit als je voor de sim only optie van Vodafone kiest. Dan krijg je namelijk een vast bedrag per maand aan korting op jouw factuur. Sim Only via Vodafone kan je voor 1 of 2 jaar afsluiten. Je kan zelf kiezen voor welk bedrag per maand je de sim only afsluit.

Vodafone biedt je voordelige sim only’s voor in het buitenland

Wanneer je op vakantie gaat kan je ook gebruik blijven maken van jouw sim only abonnement bij Vodafone. Let er dan wel op dat je binnen jouw bundel blijft en dat je in een Europees land op vakantie bent. Op de site van Vodafone zelf vind je terug in welke landen jij jouw sim only abonnement kunt gebruiken. Vodafone garandeert je dat je binnen Nederland en de EU altijd gebruikmaakt van 4G internet.

Dus je kan overal supersnel internetten en foto’s met het thuisfront delen. Als je toch wat meer data nodig hebt, kan je dit handmatig aanvragen via Vodafone.

Ben jij een echte globetrotter en ga je liever wat verder weg op het moment dat je vakantie viert? Dan kan je bij Vodafone dagbundels aanschaffen. Je betaalt per dag een bedrag voor ongeveer 30 belminuten, 30 MB internet of 30 sms’jes. Dit gaat je wel aardig wat geld kosten dus hou altijd goed in de gaten hoeveel MB je telkens verbruikt. Voor je met een torenhoge telefoonrekening terugkomt van jouw welverdiende vakantie.

T-Mobile

T-MobileT-Mobile is een betrouwbare en goede telecom provider. Los van hun algemene abonnementen kan je bij hen ook een sim only abonnement afsluiten. Sim only houdt in dat je geen toestel bij je abonnement hoeft te nemen en betalen. Je betaalt bij een sim only abonnement via T-Mobile alleen de kosten voor jouw data, belminuten en als je dat zou willen nog wat sms’jes. En het leuke aan een sim only abonnement is dat jij hem helemaal naar jouw smaak en wens kunt vormgeven.

Je bepaalt bijvoorbeeld zelf het aantal GB wat je per maand wil kunnen gebruiken. Hetgeen wat je wel zelf dient te regelen, is de telefoon.

Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement bij T-Mobile?

Bij T-Mobile kan je als klant tevreden zijn met jouw huidige smartphone. Wellicht werkt hij nog supergoed en is de telefoon ook niet langzamer geworden dan eerst. Het is natuurlijk zonde om zo een goed werkende telefoon weg te doen. Vandaar dat je de keuze kunt maken om jouw huidige telefoon te houden. Maar jij haalt natuurlijk alleen het volledige plezier uit jouw smartphone, wanneer je hem ook naar hartenlust kunt gebruiken. Dus dan kan je kiezen voor één van de sim only abonnementen van T-Mobile. Bij T-Mobile, stel je het sim only abonnement samen wat het beste bij je past. Je kunt namelijk kiezen uit 5, 10 of Unlimited GB aan data.

Zelfs wanneer jouw bundel op is, blijf je bij T-Mobile gratis online, maar dan wel met een veel lagere internetsnelheid dan je gewend bent. Gelukkig kan je ervoor kiezen om jouw sim only abonnement per maand omhoog of omlaag bij te stellen. Hierdoor kan je eerst testen wat jouw verbruik is, waarna je precies weet wat er bij jouw telefoongebruik past. En dit alles gebeurt allemaal op het snelste 4G-netwerk in Nederland. T-Mobile is namelijk al meerdere jaren op rij, de best geteste provider als het op hun netwerk aankomt.

Wat houdt het Unlimited sim only abonnement van T-Mobile precies in?

Ten eerste betekent het Unlimited sim only abonnement dat je veel meer vrijheid krijgt als het op up- en downloaden aankomt. En het mooie is dat je bij dit abonnement ook nog eens onbeperkt kunt bellen en sms’en. Dit alles heeft wel een prijskaartje, namelijk rond de 35 euro per maand. Maar dan ben je er in ieder geval zeker van dat je nooit zonder data komt te zitten. En met het Unlimited pakket heb je altijd toegang tot 4G internet, een hoge internetsnelheid die rond de 65 MB/s ligt en heb je bijna overal bereik doordat er veel masten van T-Mobile te vinden zijn.

Bestaat er ook sim only voor andere apparaten dan een smartphone?

Zeker, bij T-mobile is het zelfs mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten voor jouw smartphone, laptop en tablet. Dit heet het 3-1 pakket en deze optie kan je via de website van T-Mobile online bestellen. Dan ben je ervan verzekerd dat je altijd, overal en op elk apparaat toegang tot het internet hebt.

Budget Mobiel

Budget MobielDe naam zegt het al, bij Budget Mobiel kan je een sim only abonnement tegen een laag budget aanschaffen. En laat Budget Mobiel nou net de specialist zijn op het gebied van onbeperkte sim only abonnementen. Kies je na het sim only vergelijken voor Budget Mobiel? Dan ontvang je ongelimiteerde MB’s, belminuten en sms’jes, wanneer je voor hun Budget Mobiel Onbeperkt abonnement kiest.

En wist je dat je met sim only van Budget Mobiel altijd gebruik maakt van het betrouwbare KPN-netwerk? Dan weet je in ieder geval zeker dat je overal en altijd online kunt zijn. Wanneer je toch niet zoveel data gebruikt, heeft Budget Mobiel ook andere scherpe aanbiedingen voor je. In dit artikel lees je meer over hun sim only aanbod.

Budget Mobiel sim only vergelijken

Bij Budget Mobiel staan ze voor eenvoud en gemak. Vandaar dat je bij hen tijdens het sim only vergelijken maar uit twee sim only abonnementen kunt kiezen. De eerste is het Budget Mobiel Onbeperkt abonnement. Hiermee kan je de hele maand ongelimiteerd bellen, sms’en en internetten voor 20 euro per maand. Het voordeel hiervan is dat je nooit bang hoeft te zijn of je wel genoeg data hebt. Maar wanneer je toch online wil zijn en je veel minder data nodig hebt, kan je ook kiezen voor het Budget Mobiel Basis sim only abonnement.

Hiermee kan je overigens ook gewoon onbeperkt bellen en sms’en maar ontvang je 7 GB aan internet per maand.

Het makkelijke aan de Budget Mobiel sim only abonnementen, is dat je per maand vrij staat om het abonnement weer op te zeggen. Zo zit je nergens aan vast en kan je alsnog data gebruiken in Nederland en de rest van Europa. En wanneer je één van deze sim only abonnementen koopt, krijg jij jouw simkaart binnen twee werkdagen thuisgestuurd. Dus ook wanneer je wil overstappen van sim only aanbieder, is Budget Mobiel een goede en snelle keuze.

De voordelen van een sim only abonnement bij Budget Mobiel

Budget Mobiel kan je een goede prijs aanbieden voor hun sim only abonnementen, doordat je er geen toestel bij hoeft te kopen. Jij zorgt voor jouw eigen smartphone en de sim only simkaart van Budget Mobiel doet de rest. Je zit geen jaren vast aan een veel te duur contract en je bent toch online wanneer jij maar wil. Sim only is er voor alle mensen die nog tevreden zijn met hun huidige smartphone en die een mooie prijs per maand willen betalen om te kunnen bellen, internetten en sms’en.

En zelfs op het moment dat je onder bewind staat, is Budget Mobiel een goede optie voor je. Jouw kosten zijn namelijk elke maand exact hetzelfde. Dus je kan niet buiten je bundel gaan en hierdoor opeens meer geld moeten betalen. Sim only van Budget Mobiel is er voor iedereen!

Hoe weet ik of de Budget Mobiel simkaart in mijn smartphone past?

Elke smartphone heeft een andere maat simkaart. Vooral de oudere modellen kunnen alleen een wat groter formaat kwijt, terwijl nieuwere telefoons juist kleine micro- of nano sim kaarten ondersteunen. Budget Mobiel stuurt je een simkaart met 3 maten op. Zodat je de grootte van de simkaart zelf kunt bepalen.

KPN

KPN Sim OnlyKPN is één van de bekendste en beste Nederlandse telecom providers. Zij hebben zowel vaste abonnementen met de nieuwste smartphones, internet en televisie voor bij jou thuis, maar ook sim only abonnementen. En in dit artikel staan juist de sim only abonnementen van KPN centraal. Wist je namelijk dat een sim only abonnement, een abonnement zonder toestel is? Je ontvangt een losse simkaart van KPN, waarmee je kunt bellen, sms’en en internetten op de smartphone die je zelf al hebt. Je betaalt een bepaald bedrag per maand, maar de kosten zitten hem alleen in jouw data. Uiteindelijk ben je dan dus een stuk goedkoper uit.

KPN Sim Only Vergelijken

KPN biedt tijdens het sim only vergelijken haar klanten een flexibel sim only abonnement aan. Zo kan je bijvoorbeeld jouw data per maand 1 keer verhogen of juist verlagen. Ook kies jij altijd zelf welk sim only abonnement het beste bij je past. Ben je een interneter, dan kies je een abonnement met meer GB per maand. Hou je meer van persoonlijk contact en bel je veel? Dan kan je jouw pakket juist samenstellen met meer belminuten. Op die manier betaal je alleen voor wat jij echt belangrijk vindt. En een sim only abonnement kan je afsluiten voor 1 of voor 2 jaar.

Verder is een sim only abonnement via KPN volledig geschikt voor kinderen. Want jij als ouder hebt altijd inzicht in hun dataverbruik en er kan niet buiten de bundel worden gegaan. Je betaalt altijd een vast bedrag per maand voor de data van jouw kids. En zoveel hebben zij natuurlijk niet nodig, aangezien ze thuis vast wel gebruik kunnen maken van jullie wifinetwerk. Dit scheelt ook alweer in de maandelijkse kosten die je voor jouw kinderen kwijt zal zijn.

Hoe weet je of onbeperkte data ook echt onbeperkt is bij KPN?

Het klinkt natuurlijk erg mooi, zoveel internetten, bellen en sms’en als jij wil, tegen een vast bedrag per maand. Maar kan je wel echt alle data gebruiken die jij wil? Of dien je achteraf toch bij te betalen, omdat je echt veel data hebt gebruikt? Bij KPN verzekeren ze je ervan dat je nooit onverwachte kosten zult hebben, op het moment dat je een onbeperkt sim only abonnement bij hen afsluit. Wel is het zo, dat als je meer dan 5 GB per dag gebruikt (en dat is echt heel erg veel), je dan langzamer internet zal ervaren. Je kunt dit oplossen door dan 1 GB bij te kopen via MijnKPN. Maar dat komt echt maar sporadisch voor.

Maak kennis met het delen van MB’s bij KPN

Wanneer meerdere personen op jouw adres het Unlimited data sim only abonnement via KPN hebben afgesloten, kan je zelfs onderling van data wisselen of elkaar aanvullen. Zo kan je jouw MB’s delen met andere gezinsleden mochten zij even in nood komen te zitten. Dit maakt het leuk en ook nog handig, want zo worden jullie één team als het op jullie data aankomt. Er zit wel een limiet aan het aantal GB wat je per maand met andere gezinsleden kunt delen. Dit is namelijk maximaal 25 GB.