Sim Only-abonnement vanaf 1 mei 2017 extra interessant

Sim Only-abonnement vanaf 1 mei 2017 extra interessant
Sim Only-abonnement vanaf 1 mei 2017 extra interessant

Dat er met betrekking tot het aanbieden van “gratis telefoons” bij een abonnement in mei 2017 wat zou gaan veranderen hebben veel consumenten wel ergens opgevangen. Nu is het dan zo ver? Maar wat is er sinds 1 mei nu eigenlijk precies veranderd? En wat heeft dat voor consequenties als u de afweging moet gaan maken welke telefoon en welk abonnement u wilt aanschaffen?

Nu het aanschaffen van een telefoon kan leiden tot een check bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) is het goed om de belangrijkste gevolgen nog even op een rijtje te zetten. Een ding is zeker: voor een bepaalde groep consumenten wordt het aanschaffen van een sim only-abonnement een optie die als gevolg van de nieuwe regelgeving.

Direct Sim Only Vergelijken

Gratis telefoon wordt lening

Het belangrijkste punt dat er sinds 1 mei is veranderd met betrekking tot “gratis telefoons” is het feit dat de Overheid de regels op dit punt heeft aangescherpt. Technisch gezien was een zogenaamde gratis telefoon natuurlijk al een (verkapte) lening. De kosten die het apparaat met zich meebracht waren namelijk keurig verwerkt in het bedrag dat er bij een abonnement maandelijks moest worden betaald. Feitelijk werd er dus afgelost op de aanschaf van de telefoon.

Veel consumenten beseften dat echter niet voldoende en dat was de reden dat vanaf 1 mei 2017 abonnementen met “gratis telefoon” officieel als lening worden aangemerkt. Concreet betekent dit dat het Bureau Kredietregistratie (BKR) een aantekening maakt wanneer er een telefoon als onderdeel van een abonnement wordt aangeschaft. Heeft dit gevolgen? Zeer zeker! Een abonnement met een gratis telefoon heeft vanaf nu invloed op het maximale bedrag dat geleend kan worden bij de aanvraag van een hypotheek.

Geldt dit voor elk abonnement met telefoon?

Waar de Overheid wetten maakt zijn er vaak ook uitzonderingen op de regel. Is dat in dit geval ook zo? Het antwoord is bevestigend. Wanneer de telefoon die bij een abonnement wordt geleverd een waarde heeft van minder dan 250 euro hoeft er geen kredietcheck met aantekening van het BKR plaats te vinden. In dat geval wordt (volgens de regels) een abonnement met telefoon dus niet als lening gezien. Wie een enigszins moderne iPhone prefereert heeft aan deze uitzondering echter weinig. De nieuwste smartphones overstijgen qua waarde met gemak de 250 euro en dus is een aantekening van het BKR bij dit soort toestellen onvermijdelijk.

Waarom is een sim only-abonnement nu extra aantrekkelijk?

Dat een sim only-abonnement plotseling een stuk aantrekkelijker wordt als gevolg van de aangescherpte regels met betrekking tot een abonnement inclusief telefoon mag duidelijk zijn. Maar wat maakt een sim only-abonnement nu precies zo aantrekkelijk? Heel simpel. Wie niet (met betrekking tot zijn mobiele telefoon) geregistreerd wil worden bij het BKR voorkomt die registratie door het aanschaffen van een sim only-abonnement. Bent u iemand die binnenkort een huis wil kopen dan is er nog een extra reden. Zoals al eerder benoemd heeft een abonnement die als lening staat geregistreerd een negatief effect op uw kredietwaardigheid. Met een sim only-abonnement voorkomt u dat. Geloof het of niet, maar dat scheelt u letterlijk duizenden euro’s bij een de aanvraag van een hypotheek.

Sim Only-abonnement vanaf 1 mei 2017 extra interessant
4 (80%) 4 stemmen
Gerelateerde artikelen
Informatie over Bitcoins
Alles over Bitcoins ( 27 okt,2016 )
Meer in Geldzaken
Wat betekent Sim Only en hoe werkt het?
Wat betekent Sim Only en hoe werkt het?

Het lijkt zo eenvoudig. Omdat er nu eenmaal gebeld moet worden zoek je een telefoon met bijpassend abonnement uit. Wie...

Sluiten