Persoonlijke Lening Aanvragen

Online een Persoonlijke Lening Aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen kan tegenwoordig heel eenvoudig online. Elke bancaire instelling in Nederland biedt deze mogelijkheid aan mensen die hun geldzaken graag via internet regelen. Ben jij iemand die liever face to face met een financieel specialist praat over de mogelijkheden van een persoonlijke lening dan kan dat natuurlijk ook, door contact op te nemen met je bank.

Persoonlijke Lening Aanvragen? Vergelijk Hier en doe een online aanvraag

Direct een persoonlijke lening aanvragen

Persoonlijke Lening Aanvragen via Geld24.nlWanneer je online een persoonlijke lening aaan wilt vragen is het wel zo handig om de benodigde gegevens alvast bij de hand te hebben en om vooraf goed te weten welk bedrag je zou willen lenen. De bank zal je, via een veld dat je online in moet vullen, het hemd van het lijf vragen, ze willen immers geen risico lopen. Persoonlijke gegevens, gezinssamenstelling en inkomsten zijn zaken waar ze zeker naar zullen vragen. Je BSN-nummer en je loonstrookje moet je dus zeker bij de hand hebben. Op basis van de gegevens die je invult bekijkt de bank of je in aanmerking komt voor een persoonlijke lening, en zo ja, wat het maximumbedrag is dat ze jou willen lenen.

Ook kan het zijn dat de bank informatie over je opvraagt bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Dit laatste gebeurt in vrijwel alle gevallen waarbij sprake is van het afsluiten van een persoonlijke lening. Wat een bank sowieso doet is een melding sturen naar het BKR waarbij ze aangeven dat je een persoonlijke lening hebt afgesloten. Daarbij vermeldt de bank ook hoe hoog het geleende bedrag is. In de meeste gevallen moet je aan een aantal standaardvoorwaarden voldoen om überhaupt in aanmerking te komen voor een lening.

  • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn (bij sommige banken zelfs 21 of 25 jaar)
  • De aanvrager moet in Nederland wonen
  • Je mag niet ouder zijn dan de maximumleeftijd die bij de betreffende bank geldt ( meestal rond de 70 jaar oud)
  • Je moet een inkomen hebben en geen uitkering tijdens het persoonlijke lening aanvragen

Een afspraak maken bij de bank voor het afsluiten van een lening

Als je het prettiger vindt om een lening op een fysieke locatie bij de bank af te sluiten dan is dit zeker een goede optie. Het voordeel is dat je je op een veel betere manier kunt laten informeren over de mogelijkheden, maar ook over de eventuele risico’s die het lenen van geld met zich meebrengt.

Bij welke bank sluit je het beste een persoonlijke lening af?

Net als bij elk product is het ook bij een persoonlijke lening nooit verkeerd om eerst eens goed alle mogelijkheden te vergelijken. Dat doe je door de verschillende banken op basis van een aantal criteria naast elkaar te leggen. Vaak zal het maximaal te lenen bedrag een criterium zijn, terwijl ook de rente en de periode waarin de lening moet worden afgelost belangrijke punten vormen. Een punt waar je bij de vergelijking goed rekening mee moet houden is dat de meeste banken de eis stellen dat je al klant bij hen bent voordat ze je een lening willen verstrekken. Het komt er dus op neer dat je bij de bank waar je de lening af wilt sluiten ook een rekening moet hebben lopen. Wil je een lening afsluiten bij een andere dan je eigen bank dan zal je dus over moeten stappen of een extra rekening moeten openen.

Mensen die een persoonlijke lening aanvragen denken daar meestal goed over na. Dat moet ook, want in Nederland komen nog steeds veel mensen in de problemen doordat ze hun verplichtingen niet na kunnen komen. Neem dus geen onnodige risico’s, meer informatie omtrent de risico’s kun je hier vinden.

Persoonlijke Lening Aanvragen
4.1 (82.5%) 8 stemmen