Overzicht van beleggingen in elektriciteit & energie

Leestijd: 2 minuten

De elektriciteits- en verlichtingsindustrie speelt een belangrijke rol in het functioneren van de moderne samenleving.

Nu de wereld zich steeds meer richt op duurzame ontwikkelingen en energiebronnen, zijn er verschillende beleggingsideeën in de elektriciteitssector die het overwegen waard zijn.

Hernieuwbare energiebedrijven

Bedrijven die energie maken uit zon, wind, water en aarde zijn belangrijk. Ze helpen de wereld schoner en beter te maken.

Bedrijven zoals First Solar, SunRun of het TAN Index Fund (ETF) die werken met schone energie kunnen goede keuzes zijn om in te investeren.

Elektriciteitsbedrijven

Elektriciteitsbedrijven. Bedrijven die elektriciteit opwekken, transporteren en distribueren, verdienen ook de aandacht als het gaat om potentiële beleggingsmogelijkheden.

Deze bedrijven, zoals NextEra Energy, Dominion Energy en E.ON leveren elektriciteit aan residentiële, commerciële en industriële klanten.

Aangezien de vraag naar elektriciteit blijft groeien, vooral in de opkomende markten, kunnen energiebedrijven profiteren van de stabiele winstgevendheid en de potentiële groeimogelijkheden.

Energieopslagbedrijven

Energieopslagbedrijven zijn belangrijk omdat ze helpen met het opslaan van schone energie. Dit maakt het elektriciteitsnet stabieler.

Bedrijven zoals Tesla en AES Corporation die technologieën voor energieopslag maken, zijn misschien goede investeringen omdat er meer vraag naar deze technologieën komt door de toename van hernieuwbare energie.

Slimme netwerken en bedrijven voor energiebeheer

Slimme netwerken en bedrijven voor energiebeheer. Technologieën voor slimme netwerken en energiebeheer winnen aan belang, nu de energiesector steeds digitaler en gedecentraliseerder wordt.

Bedrijven zoals Schneider Electric, Siemens en ABB die slimme netwerken en energiebeheersoftware maken, zijn goede kansen om in te investeren.

Dit materiaal is afkomstig van Freedom24, een Europese aandelenbroker en onderdeel van de op de NASDAQ genoteerde Freedom Holding Corp.

Het beleggingsplatform biedt een grote verscheidenheid aan aandelen en ETF's van de belangrijkste beurzen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. De klanten van Freedom24 profiteren ook van de unieke D-spaaraccount met 2,5% rente op EUR (3% op USD) en een dagelijkse inkomstenopbouw.

Houd er rekening mee dat factoren zoals overheidsbeleid, regelgeving, technologische vooruitgang en marktdynamiek de prestaties van aandelen in de elektriciteits- en verlichtingsindustrie, kunnen beïnvloeden. Elke belegging gaat gepaard met het risico van het verlies van uw kapitaal.

Prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging verricht.