Lang doorsparen kost je geld?

Persoonlijke Lening BKR
Lang doorsparen kost je geld?

Ben je van plan om binnenkort je geld opzij te zetten op een spaarrekening om zodoende te kunnen profiteren van de rente die je daarover ontvangt? Sparen levert je altijd geld op. Daarom is de titel van dit blog ook een beetje misleidend. Maar een spaarrekening levert je lang niet altijd datgene op wat je vooraf had verwacht. In bepaalde gevallen kost sparen je zoveel geld dat het nauwelijks meer loont om een spaarrekening af te sluiten. In dit blog brengen we jou meer duidelijkheid, zodat je straks toch optimaal kunt profiteren van je spaargeld en dit bij de juiste bank, op de beste spaarrekening en gedurende de juiste periode stalt.

Deposito sparen wordt duurder

Banken vragen steeds meer geld aan spaarders die hun geld parkeren op z.g. ‘deposito spaarrekeningen’. Bij de meeste banken moet je je spaarcenten gedurende minimaal 3 tot 5 jaar laten staan. Alleen dan ga je er op vooruit in vergelijking met o.a. de vrij opneembare spaarrekeningen.

Geld vast laten zetten kost geld

Het komt erop neer dat het vastzetten van je spaargeld gedurende een langere periode je feitelijk juist geld kost. Banken belonen steeds vaker juist de spaarders die hun spaargeld op een vrij opneembare spaarrekening zetten. De ervaring leert ze dat deze spaarders hun geld meestal langer op een dergelijke lening laten staan dan de spaarders die hun gespaarde geld op een kortlopende depositospaarrekening zetten. Met andere woorden: Dit type spaarder biedt meer zekerheid en de bank kan dan ook gedurende een langere periode over het geld beschikken.

Vrij opneembare spaarrekening of deposito nemen?

Op dit moment zijn de rentes laag. De verwachting is dat de rentes nog verder zullen zakken. In dit geval is het raadzaam om nog steeds voor deposito sparen te gaan, aangezien je dan alleen de zekerheid hebt dat je gedurende de looptijd hetzelfde rentetarief ontvangt.

Lang doorsparen kost je geld?
4 (80%) 3 stemmen
Gerelateerde artikelen