Jongeren gebruiken vaak creditcard van hun ouders

Jongeren gebruiken vaak creditcard van hun ouders
Jongeren gebruiken vaak creditcard van hun ouders

Dat het betalen met een creditcard grote voordelen met zich meebrengt is een stelling waar de meeste Nederlanders niets tegenin zullen brengen. Alleen al het voordeel dat je niet met veel contant geld op zak over straat moet is reden genoeg om een dergelijke kaart aan te schaffen. Daar komt dan nog eens bij dat er (vooral voor ondernemers) een aantal grote voordelen meespelen die betrekking hebben op de administratie. De jongere generatie heeft het gemak van de creditcard inmiddels ook onderkend, maar voor jongeren is het vaak ingewikkeld om aan de voorwaarden te voldoen die door de creditcardmaatschappij worden gesteld om in aanmerking te komen voor zo’n kaart. Hoe wordt dit door hen opgelost?

Studentencreditcard en prepaid creditcard

Er is een groep jongeren die kiest voor een speciale studentencreditcard. Voorwaarde om een studentencreditcard aan te vragen is dat de aanvrager (de student dus) een studentenrekening heeft bij de bank waar hij de aanvraag doet. Op dat punt is er dus niet zo veel te kiezen, tenzij er speciaal voor de creditcard wordt overgestapt. Een studentencreditcard heeft in de meeste gevallen een lagere limiet dan een ‘gewone’ creditcard. Dit kan problemen opleveren als er grotere bedragen moeten worden afgerekend. Ook moeten ouders of verzorgers vaak borg staan. Een andere optie voor jongeren is de aanvraag van een prepaid creditcard. Hier moet van te voren geld op worden gestort, en alleen dat bedrag kan worden opgenomen. Ergens is de naam creditcard dus een beetje misleidend voor dit type kaart omdat er eigenlijk geen sprake is van een krediet verstrekt door een derde.

Creditcard lenen

Dat er voor jongeren de nodige haken en ogen aan het aanvragen van een eigen creditcard zitten is na bovenstaande uiteenzetting wel duidelijk. De meeste jongeren kiezen daarom voor een relatief simpele oplossing wanneer ze een keer gebruik moeten maken van een creditcard, bijvoorbeeld bij het boeken van een reis: ze lenen de creditcard van hun ouders. 3V Cash heeft onderzoek onder jongeren uitgevoerd naar deze praktijk, en uit dit onderzoek bleek dat 70 procent wel eens een creditcard van ouders of andere volwassenen leent. Op zich kan dit natuurlijk prima, maar wanneer er ergens iets misloopt levert dit vaak een hoop gedoe op. Verschillende aanbieders geven daarom ook expliciet in hun algemene voorwaarden aan dat de creditcard strikt persoonlijk is. Wordt er misbruik van de kaart gemaakt dan is degene op wiens naam de kaart staat degene die met de gebakken peren zit.

Jongeren gebruiken vaak creditcard van hun ouders
4.5 (90%) 2 stemmen
Gerelateerde artikelen
Meer in Creditcard Online
FIOD is belastingfraude met creditcards op het spoor
FIOD is belastingfraude met creditcards op het spoor

Dat creditcards voor misdadigers een aantrekkelijk doelwit vormen om te gebruiken bij het uitvoeren van criminele activiteiten is een bekend...

Sluiten