Jong beleggen gaat steeds meer lonen

Leestijd: 2 minuten

Jong beginnen met beleggen gaat steeds meer lonen. Dat het net zo gemakkelijk is geworden om een beleggingsrekening te openen als een betaal- of spaarrekening speelt daar ook een rol in. Specialisten roepen dan ook om jongeren al snel bekend te maken met het beleggen. Op de lange termijn is het nog altijd zo dat uit beleggen meer rendement te halen is dan uit sparen. Uit onderzoeken blijkt dat dit zelfs met terugwerkende kracht geld voor jongeren die bijvoorbeeld in de jaren ’90 al begonnen met beleggen.

Leren omgaan met geld

Een reden om al vroeg te beginnen met beleggen is omdat het ook mogelijkheden biedt om te leren omgaan met geld. Door te beleggen leer je wat je ermee kan doen. Dit kan een waardevolle les zijn. zo leer je bijvoorbeeld alleen te werken met geld dat je kan missen, zodat je geen onnodige risico’s neemt. Ook kan je leren hoe het werkt om kansen te spreiden. Door niet op één paard te wedden, maar verschillende trackers en aandelen een kans te geven, is er meer mogelijk. Dit maakt je kansen op succes een stuk groter. Het is belangrijk om dit al op jonge leeftijd te leren.

De lange termijn

Een andere belangrijke les is dat je naar de lange termijn leert kijken. Er zijn periodes waarin het voor beleggers gewoon niet goed zal lopen. Aan de andere kant krabbelt het vanzelf allemaal ook weer op. Je kan op die manier dus op de lange termijn altijd voordeel eruit halen. Daarnaast kan je zo nu en dan wat geld opnemen om op die manier te zorgen dat grote uitgaven kan financieren. Of je gebruikt het om vroeger te stoppen met werken. Dit soort zaken zijn goed bereikbaar wanneer je niet te veel naar de korte termijn kijkt en jong genoeg begint.

Gemakkelijker een rekening openen

Een reden waarom juist nu steeds meer aandacht komt voor het beleggen op jonge leeftijd, is omdat het gemakkelijker dan ooit is om een rekening te openen en daarmee om te gaan. Je kan namelijk alles heel simpel digitaal verzorgen. Je kan dit dus met enkele klikken al geregeld hebben. Je hebt niet veel meer nodig dan een app. Er zijn dan ook steeds meer jonge ouders die nu al een beleggingsrekening voor hun kinderen openen. Om daar dan straks op de lange termijn profijt van te hebben.

Meerdere keren plezier van hebben

Het is ook nog eens zo dat beleggen je op meerdere manieren plezier kan bieden. Het is leuk en spannend om ermee te beginnen. Je kan je helemaal verliezen in het ontdekken van de markt en het handelen in aandelen en trackers. Om dan uiteindelijk nog een keer plezier te beleven wanneer je er goed aan verdient en meer eruit haalt dan je er ooit in gestoken hebt. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om met een specialist aan de slag te gaan. Die kan je helpen om de juiste keuzes te maken hierbij.