Is het nog nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten?

Leestijd: 2 minuten

Voor veel mensen is het nog altijd de vraag hoe belangrijk het is om aanvullende verzekeringen voor de autoverzekering af te sluiten. Er verandert dan ook voortdurend het nodige in de samenstelling van de verzekeringen. Het gaat dan bijvoorbeeld om pechhulp, rechtsbijstand en schade inzittenden. Het is nuttig om te weten hoe deze zaken er in het komende jaar voorstaan. Het gaat dan niet om de autoverzekering zelf, maar om de verzekering die je erbij afsluit. Op deze plek nemen we deze één voor één door.

Een verzekering voor pechhulp

Het belangrijkste als het gaat om aanvullende autoverzekeringen is de verzekering voor pechhulp. Wanneer je met pech langs de kant staat, dan wordt de auto ter plaatse gerepareerd. Tenzij meer nodig is, dan kan je er zeker van zijn dat de auto en de inzittenden naar de garage worden gebracht. Het is aan de andere kant ook de aanvullende verzekering die het meest flexibel is. Het is dus ook belangrijk om de polisvoorwaarden te kennen. Zo is het bijvoorbeeld vaak zo dat de pechhulp vergoed wordt, maar de reparaties zelf betaald moeten worden. Pechhulp is vooral handig wanneer je een auto hebt die al wat ouder is.

Een verzekering voor rechtsbijstand

Een andere aanvullende verzekering om goed naar te kijken is de rechtsbijstandsverzekering. Dit is er voor juridische hulp. Dit is namelijk een onderwerp waarop voor veel mensen de kennis beperkt is. Wanneer je een WA of WA+ autoverzekering hebt, dan kan rechtsbijstand een goede aanvulling zijn. Het claimen van de schade komt dan op het bordje van jouw verzekeraar. Dit is namelijk geen gemakkelijke taak en met de juridische hulp kan je dit op een goede manier laten verzorgen. Is er een advocaat nodig? Dan kan je daar ook de kosten voor vergoed krijgen. Dit kan je ook helpen bij problemen met het garagebedrijf, zelfs bij aanschaf of onderhoudsbeurten.

Een verzekering voor schade inzittenden

Wanneer je met een auto-ongeluk te maken krijgt, dan wil je natuurlijk zonder kleerscheuren ervan af komen. Dit is echter lang niet altijd het geval. Ook voor de andere inzittenden kan het vervelend aflopen. Dan is het belangrijk om een verzekering te hebben die deze kosten opvangt. Het gaat dan om de kosten voor schade aan spullen, zoals kleerscheuren of een kapotte smartphone. Veel belangrijker is dat het ook nog eens om de medische kosten gaat. Wie een kwetsuur oploopt door een ongeluk zal ook moeten herstellen. Zelfs bij een overlijden wordt er het nodige uitgekeerd.

Wat voegt het toe?

Nu je weet wat er nog allemaal mogelijk is, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat deze aanvullende verzekeringen echt toevoegen. Het is natuurlijk logisch dat je wilt dat iedereen veilig bij jou in de auto zit. Zeker wanneer je passagiers bij je hebt die geen directe familie van je zijn. Het is dan slim om op zoek te gaan naar de beste optie, die past bij jouw auto en gebruik.