Internet Vergelijken

Vergelijk Internet op Prijs, Snelheid en Service

Betaal je teveel voor je internet abonnement? Start hier met internet vergelijken en stap direct over.

Vergelijker niet zichtbaar? Schakel dan je Adblocker uit voor deze pagina. Onze vergelijker werkt helaas niet wanneer je Adblocker actief is.

Internet is thuis niet meer weg te denken. Je gebruikt het om e-mail te checken, te gamen, online boodschappen te doen, muziek te luisteren en online films of tv te kijken. Bij bijna alles wat je doet speelt internet een rol. Daarom moet je een internetabonnement zoeken dat daarbij past. Dat kun je vinden met een site waar ze internet vergelijken. Zo’n site is heel handig, want niet elke soort internet wordt overal in het land verkocht. Door je postcode en huisnummer in te voeren zie je precies welke mogelijkheden er op jouw adres beschikbaar zijn.

Internet vergelijken: hoe gebruik je internet?

Welk soort internetabonnement je nodig hebt is afhankelijk van wat je daarmee wilt doen. Als je af en toe wat op het net opzoekt, je e-mails checkt en appjes verstuurt heb je niet zo’n hoge snelheid nodig. Een wat goedkoper abonnement is dan waarschijnlijk wel voldoende. Maar als je films download, ondertussen fanatiek games speelt en bijna continu streaming muziek luistert heb je een snellere internetverbinding nodig. Die is uiteraard ook duurder. Zorg er daarom voor dat je weet wat voor type internetgebruiker je bent, voordat je gaat internet vergelijken. Dan weet je zeker dat het abonnement bij je past.

Drie soorten internetverbindingen

Internet vergelijken via Geld24.nl

In Nederland worden drie technieken gebruikt om internet te leveren. De oudste heet ADSL of VDSL. Bij ADSL wordt het internet geleverd via de ouderwetse telefoonlijn. Nederland ligt vol met deze koperen telefoonlijnen. Naast de telefoonaansluiting wordt er een modem in huis geïnstalleerd. Behalve een aansluiting voor de telefoon heb je dan ook een aansluiting voor het internet. Soms zit op het modem ook een aansluiting op voor digitale tv. ADSL is de goedkoopste internettechniek, maar de traagste. Bij ADSL neemt de snelheid van de verbinding af naarmate je verder van de centrale af zit.

Met kabelinternet wordt internet van een betere kwaliteit geleverd. Het is tien tot wel dertig keer zo snel als ADSL. Kabelinternet is wel duurder. Kabelinternet wordt verspreid via de televisiekabels, die in nagenoeg elke woning liggen. Dat zijn coaxkabels. Vroeger werd via die kabels het analoge tv-signaal verstuurd. Dat gebeurt nog steeds, maar nu worden ze dus ook gebruikt voor internet met hoge snelheid. Dat wordt vaak gecombineerd met digitale televisie en/of digitale telefonie. Een nadeel van kabelinternet is dat er keus is uit maar één providers. Meestal is het verplicht om bij internet ook een tv-abonnement af te sluiten.

Door gebruik te maken van glasvezelkabels kan verreweg het snelste internet worden geleverd. Glasvezel is twee tot drie keer zo snel als kabelinternet. Het is behalve voor snelle internetverbindingen ook geschikt voor HD televisie, zelfs met meer ontvangers tegelijk. Internet via glasvezel is ongeveer even duur als kabelinternet. Je kunt vaak kiezen uit enkele providers, maar het in Nederland slechts beperkt beschikbaar. Voor glasvezel moeten er kabels gegraven worden en dat is erg kostbaar. Met name in de grote steden blijft de beschikbaarheid behoorlijk achter.

Internet vergelijken: alle providers verzameld

Vergelijk internet providersJe kunt natuurlijk zelf bij de providers op zoek gaan naar een internetabonnement. Maar dat is ontzettend veel werk. Met internet vergelijken via een vergelijkingssite word je veel werk uit handen genomen. De vergelijkingssites weten tot in detail welk soort internet waar beschikbaar is en welke providers daar actief zijn.

Als je je postcode en huisnummer doorgeeft krijg je een keurig overzicht waarin precies te zien is wat de mogelijkheden zijn. Welk soort internet is leverbaar, uit welke providers kun je kiezen, wat zijn de abonnementskosten en wat is de te verwachten internetsnelheid.

Internet vergelijken op basis van klantbeoordelingen

Geld24 heeft ook gegevens over eventuele eenmalige kosten en kent de garantievoorwaarden. Geld24.nl weet of je de installatie zelf moet doen of dat er monteur langs kan komen. Je krijgt ook informatie over aanvullende services. Zoals abonnementen voor televisie met opties als begin gemist, programma’s terugkijken en online opnemen. Door de meningen van andere klanten te verzamelen krijg je bovendien een goede indruk van de klantvriendelijkheid van de providers. Internet vergelijken met een vergelijkingssite maakt het dus eenvoudig om het beste internet uit te kiezen.

4.2/518 ratings