Incasso machtigen bij ING nu online mogelijk

Incasso machtigen bij ING nu online mogelijk
Incasso machtigen bij ING nu online mogelijk

Wie het machtigen van een incasso maar een ingewikkelde bezigheid vindt kan vanaf juni wat meer ontspannen, althans als diegene klant is bij ING. De bank maakt het vanaf dat moment namelijk mogelijk om op digitale wijze een incasso te machtigen. Naast het feit dat de digitalisering van deze dienst papier bespaart (goed voor het imago van ING) is het voor de klant vooral een werkwijze die het machtigen een stuk eenvoudiger maakt dan op dit moment nog het geval is.

Papieren incassomachtiging

De digitale incassomogelijkheid die ING aan haar klanten gaat bieden is behoorlijk baanbrekend. Bij eigenlijk alle andere banken in Nederland moet een incassomachtiging namelijk nog steeds schriftelijk (dus op papier) worden afgehandeld. Dit kost consumenten vaak behoorlijk wat tijd terwijl ook de verwerking van de machtiging relatief lang duurt. Door gebruik te maken van de mogelijkheid om digitaal incasso’s te machtigen wordt het afsluiten van abonnementen een stuk eenvoudiger en de werking een stuk sneller.

Rechtsgeldigheid

De mogelijkheid om digitaal een incasso te machtigen is gebaseerd op een standaard van Betaalvereniging Nederland. De kwaliteit van deze standaard zorgt ervoor dat de rechtsgeldigheid van een online gemachtigde incasso dezelfde is als dat bij een papieren incassomachtiging het geval is. de standaard zorgt er, althans volgens ING, ook voor dat het voor andere Nederlandse banken eenvoudig is om deze vorm van betalen ook aan te gaan bieden.

Beveiliging

Volgens ING hoeven klanten die vanaf juni gebruik willen maken van de nieuwe mogelijkheden niet bang te zijn dat de beveiliging van deze financiële dienst niet goed is geregeld. De incasso moet namelijk met een TAN-code bevestigd worden, die de klant via sms van de bank krijgt toegezonden. Wat dat betreft is de manier van werken vergelijkbaar met de manier waarop tegenwoordig via iDeal betaald wordt.

Banken die online incassomachtigen gaan aanbieden

Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat digitaal incasso machtigen voor iedereen met een Nederlandse bankrekening tot de mogelijkheden gaat behoren. Betaalvereniging Nederland laat weten dat de volgende banken bezig zijn om het nieuwe systeem te integreren: ABN AMRO, Rabobank, ASN Bank, BNG, Deutsche Bank, Knab, RBS, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank, Van Lanschot en NWB Bank.

Aangezien vrijwel alle banken ING zullen gaan volgen ligt het voor de hand dat commerciële ondernemingen de mogelijkheden tot digitaal incassomachtigen snel zullen gaan invoeren. De verwachting van Betaalvereniging Nederland is dat webshops, verzekeringsbedrijven en energieaanbieders deze betaalmogelijkheid nog voor het eind van dit jaar aan hun klanten zullen gaan aanbieden.

Incasso machtigen bij ING nu online mogelijk
3 (60%) 1 stemmen
Gerelateerde artikelen
Brexit is een feit
Brexit is een feit ( 24 jun,2016 )
Meer in Geldzaken
Restschuld hypotheek steeds vaker meegefinancierd
Restschuld hypotheek steeds vaker meegefinancierd

Voor veel woningbezitters met verhuisplannen was het een nachtmerrie. Een huis dat onder water stond doordat de schuld van de...

Sluiten