Grote veranderingen in de verzekeringspremies

Leestijd: 2 minuten

Het is duidelijk dat er grote veranderingen in de verzekeringspremies gaan optreden. Dat is al te zien nu verschillende verzekeraars hun premies bekendmaken. Dat betekent dus ook dat je als consument op een andere manier naar de mogelijkheden moet gaan kijken. Zo is het slim om opnieuw zorgverzekeringen te gaan vergelijken. Daar kan dan weleens een verschil uit komen met eerdere jaren. Het is goed om te weten dat sommige verzekeraars er juist op vooruitgaan in de huidig situatie. Daar kan je als consument veel aan hebben. Zo kan je toch voor goede verzekeringen zorgen.

Het voordeel van online verzekeraars

Een groep verzekeraars die laat zien voordeel te hebben bij de huidige ontwikkelingen is de groep die online werkt. Denk dan bijvoorbeeld aan Ziezo. Dit is een afdeling van Zilveren Kruis. Daarvan is al bekend dat de premies niet gaan veranderen in 2022. De basisverzekering blijft gelijk en de iets uitgebreidere variant wordt zelfs iets voordeliger. Daardoor nestelt deze verzekeraar zich dus in 2022 ook ineens in de top van de lijstjes. Dat kan het dus juist ook heel aantrekkelijk maken voor veel consumenten. Kijk daarbij ook naar de voorwaarden. Die zijn ook van belang.

Mogelijkheden met het eigen risico

Door de mogelijkheden die een consument heeft met het eigen risico, is bovendien te zorgen dat de premie alleen maar gunstiger wordt. Denk bijvoorbeeld aan een bedrag van iets meer dan honderd euro bij een eigen risico van 385 euro. Dit kan dan al en premie worden die meer dan twintig euro lager wordt wanneer je het eigenrisico kan verhogen met 500 euro tot 885 euro. Het is wel heel fijn om te weten dat je zo goedkoop uit kunt zijn als je het slim aanpakt. Dit maakt het dan ook het overwegen waard.

Verschillen blijven beperkt

Hoewel de volgorde op de ranglijst van goedkoopste verzekeraars dus wel veranderd is, is het niet zo dat de verschillen heel veel groter zijn geworden. Ziezo steekt er wel enigszins bovenuit. De direct volgende concurrenten zitten allemaal tussen 110,40 en 112,25 aan premie. Dan is het dus juist ook extra interessant om te zien waar je dan meer voordeel uit de voorwaarden haalt. Dat is hoe je de kosten voor de premies in het juiste perspectief zet. Wel is hierbij altijd uitgegaan van 385 euro eigen risico. Bij 885 euro zijn de verschillen nog kleiner.

Nieuwe spelers in de top

Wie regelmatig vergelijkt zal zien dat er nieuwe spelers in de top van het klassement tevoorschijn zijn gekomen. De verzekeraars die het in recente jaren het best voor elkaar hadden voor beginners, zijn tegenwoordig niet meer pers de voordeligste aanbieders. Dat betekent dus ook dat voor een grotere groep consumenten dan ooit de aantrekkelijkheid van het overstappen aanwezig is. Sommige van de bekende voordelige aanbieders hebben dit jaar juist met een hele grote stijging in de premie te maken. Dit speelt hen dan zeker ook parten in de mogelijkheden die ze kunnen bieden. Dat weeg je ook mee.