Gouden Spaarvarken voor Knab

Gouden Spaarvarken voor Knab
Gouden Spaarvarken voor Knab

Vrijwel elke bank in Nederland presenteert zich als de bank waarbij spaarders de hoogste rente krijgen op hun spaarrekening. Bij nadere beschouwen kan echter worden vastgesteld dat zeer hoge spaarrentes meestal alleen worden gegeven als er aan een aantal beperkende voorwaarden wordt voldaan. Een voorbeeld van een dergelijke beperking is bijvoorbeeld dat een spaarder gedurende een bepaalde periode geen geld op mag nemen. Voor spaarrekeningen waarbij geen beperkende voorwaarden van kracht zijn is in elk geval duidelijk dat kleinere banken vaak een hogere rente bieden dan grote banken.

Knab heeft de hoogste rente van 2014

De grote banken in Nederland zoals Rabobank, ING en ABN Amro boden hun klanten in 2014 gemiddeld 1,1 procent rente bij een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden. Dat ze daarmee niet in aanmerking komen voor ‘het Gouden Spaarvarken’ is duidelijk. Deze prijs wordt namelijk uitgereikt aan de bank met de hoogste rente. Nu is het natuurlijk zo dat de grote banken niet echt wakker liggen van een dergelijke award, dus valt niet te verwachten dat één van de grote drie in 2015 plotseling wel tot de toppers behoort. Een van de banken die zich duidelijk wel inspannen om uit te blinken met een hoge spaarrente is Knab. In 2014 is dat goed gelukt want met een rente van 1,74 procent was deze bank de glorieuze winnaar van het Gouden Spaarvarken.

Nationale Nederlanden zakt weg

Deed Knab het in 2014 uitstekend, de winnaar van het Gouden Spaarvarken in 2013, Nationale Nederlanden zakte wat weg. In 2014 kwam de spaarrekening “Internetsparen” van Nationale Nederlanden uit op een rentepercentage van 1,70 procent. Met dit percentage behaalde NN een derde plaats. Naast Knab moest Nationale Nederlanden ook de Internet Spaarrekening van Argenta voor laten gaan. Met een rentepercentage van 1,71 procent behaalde Argenta namelijk de tweede plaats.

Sparen leverde dit jaar geld op

Het goede nieuws voor spaarders was dat sparen via een spaarrekening in 2014 geld opleverde. Dat lijkt logisch, want dat is nu net de reden dat er gespaard wordt. Toch is winst niet zo vanzelfsprekend. Dit heeft alles te maken met de hoogte van de inflatie. Wanneer het percentage van de inflatie hoger ligt dan het percentage van de spaarrente gaan spaarders er financieel op achteruit. In 2013 was dit voor het laatst het geval toen de inflatie uitkwam op 2,6 procent. Omdat de inflatie in 2014 uitkomt rond de 1 procent en de gemiddelde rente op een spaarrekening 1,1 procent bedraagt wordt de inflatie in 2014 dus gecompenseerd.

Gouden Spaarvarken voor Knab
4 (80%) 2 stemmen
Gerelateerde artikelen
Meer in Sparen
Spaarrekening buitenland
Spaarrekening in het buitenland? Betaal je belasting!

Wie een aardig sommetje spaargeld heeft gaat over het algemeen eens goed nadenken over de plek waar dit geld moet...

Sluiten