Snel geld lenen

Snel een lening aanvragen

afm-lenen-kost-geld
Iedereen maakt het wel eens mee: plotseling blijkt de maand toch duurder uit te vallen dan u van te voren had ingeschat. Of u krijgt te maken met een financiële tegenvaller omdat bijvoorbeeld de wasmachine het plotseling laat afweten. Op zo’n moment is het prettig als er een financiële oplossing mogelijk is om deze lastige situatie te boven te komen. Geld lenen kan dan noodzakelijk zijn, en snel geld lenen is in zo’n geval helemaal prettig. Hiervoor zijn gelukkig diverse mogelijkheden en in Nederland zijn er verschillende leningverstrekkers die voor u klaar zijn om u in zo’n situatie uit de brand te helpen. Snel geld lenen brengt overigens (zoals elke vorm van geld lenen) wel kosten met zich mee. Met name rentekosten, en soms ook nog overige kosten zoals administratiekosten. Besluit u snel geld te lenen houd hier dan altijd rekening mee.

 

Kies hier je type lening en vraag gratis een offerte aan

Een lening is er namelijk om u financieel te helpen, en natuurlijk niet om in een financieel moeras terecht te komen. Een goede afweging of u een lening zonder al te veel moeite kunt terug betalen is dus altijd noodzakelijk.

Snel geld lenen: klein bedrag

Snel geld lenenHebt u echt op stel en sprong geld nodig en gaat het om een relatief klein bedrag? In dat geval kan een minilening of flitskrediet uitkomst bieden. Dit zijn leningen met een korte looptijd, en meestal gaat het hier om een klein bedrag. Vaak is de looptijd ongeveer een maand en de hoogte van de lening kan variëren van 100 euro tot ongeveer 1000 euro. het voordeel van een flitskrediet of minilening is dat het geld razendsnel op u rekening staat. In sommige gevallen zelfs al binnen 10 minuten, maar in veruit de meeste gevallen in elk geval de volgende dag. Dat klinkt heel aantrekkelijk, en dat is het ook als u heel snel geld nodig hebt. Er zit bij snel geld lenen echter wel een addertje onder het gras.

Omdat de aanbieders van een dergelijke lening relatief veel risico lopen is het rentepercentage dat wordt bedongen over een dergelijke lening behoorlijk hoog. Dat is op zich ook wel logisch, want mensen die een minilening aanvragen zitten vaak in acute financiële moeilijkheden en als tegenprestatie die de verstrekker loopt wil hij dat er iets tegenover staat: een hoge rente dus. Waar u ook rekening mee moet houden is de korte looptijd van dit soort leningen.

Wanneer u de lening afsluit moet u er zeker van zijn dat u de lening (inclusief rente) op tijd kunt terugbetalen. Vaak moet dat de volgende maand al. Een minilening afsluiten is dus niet verstandig wanneer u verwacht dat de volgende maand ook een financieel moeilijk verhaal voor u gaat worden.

Grotere bedragen: persoonlijke lening

Het kan zijn dat u behoefte hebt aan een lening met een groter bedrag dan mogelijk is bij een minilening. Stel dat u bijvoorbeeld 5000 euro nodig hebt dan zit een flitskrediet er meestal niet in. Toch zijn er dan nog voldoende mogelijkheden om de gewenste lening af te sluiten. Zo is er de persoonlijke lening. Deze leenvorm is een veel gebruikte vorm in Nederland, en staat bekend om zijn overzichtelijkheid. U sluit een lening voor een bepaald bedrag af bij een leningaanbieder en u betaalt een vast percentage aan rente. Vaak is het rentepercentage van dit soort leningen ongeveer 5 procent. De looptijd bij dit soort leningen is vaak wel vrij lang. Dat betekent dus dat u voor langere tijd een financiële verplichting richting de verstrekker aangaat. Houdt er dus rekening mee dat u in de jaren die komen elke maand een bepaald bedrag opzij moet zetten.

Snel geld lenen kan met de persoonlijke lening nog steeds, maar het gaat iets minder snel dan bij een flitslening het geval is. toch zijn er diverse aanbieders die het bedrag van een persoonlijke lening direct op je rekening storten. Als alle formaliteiten zijn afgehandeld kan je over dat geld beschikken. In de praktijk betekent dit dat je meestal binnen een dag of vier het geld krijgt overgemaakt. Houd er overigens rekening mee dat er bij het afsluiten van een persoonlijke lening in de meeste gevallen een BKR-toetsing door de leningverstrekker wordt uitgevoerd.

Snel geld lenen: doorlopend krediet

Wie snel geld wil lenen zonder dat je voor een hele lange termijn vastzit aan het (met rente) aflossen van die lening kan een doorlopend krediet overwegen. Die overweging is alleen nuttig wanneer het om een relatief groot bedrag gaat. Deze leenvorm is namelijk niet echt geschikt voor een lening van bijvoorbeeld 500 of 1000 euro. Het doorlopend krediet is een bijzondere leenvorm omdat u steeds dat gedeelte van het bedrag op kunt nemen dat u nodig hebt. U betaalt dan ook alleen rente over het opgenomen bedrag. Waar u wel op moet letten bij het afsluiten van een doorlopend krediet is de variabele rente. De rente kan du hoger (of lager) worden als de omstandigheden op de financiële markten veranderen.

De looptijd van een doorlopend krediet is theoretisch. Dat houdt in dat er wel een looptijd wordt afgesproken (bijvoorbeeld 50 maanden), maar die doet er eigenlijk niet echt toe. U kunt namelijk ook eerder (gedeeltelijk) aflossen. Afgeloste bedragen kunt u ook weer opnieuw opnemen. Ook bij het doorlopend krediet zijn er diverse aanbieders die het geld snel op uw rekening storten. Afhankelijk van de snelheid van uw eigen bank beschikt u meestal al binnen vier dagen over het geld. Omdat het hier over relatief grote bedragen gaat is een BKR-toetsing overigens een vrij standaard procedure.

Snel geld lenen
5 (100%) 1 stemmen