Persoonlijke Lening en het BKR

Persoonlijke Lening met BKR Registratie

De persoonlijke lening is waarschijnlijk de meest bekende leenvorm in Nederland. Je spreekt met je kredietverstrekker af hoe hoog het bedrag is dat je wilt lenen en de kredietverstrekker stort het geld op je rekening. In de voorwaarden van de persoonlijke lening worden een aantal voorwaarden afgesproken. Deze voorwaarden hebben betrekking op het aantal termijnen waarin de lening moet worden afgelost en de hoogte van het aflossingsbedrag.

Klik Hier om Online Persoonlijke Leningen te Vergelijken en aan te vragen

Bij het afsluiten van de lening wordt er een rentepercentage afgesproken dat moet worden voldaan. De rente wordt opgeteld bij het aflossingsbedrag per termijn. Op die manier bestaat het bedrag van een aflossingstermijn dus uit aflossing én rente. De meeste kredietverstrekkers checken de kredietwaardigheid van de persoon die de lening af wil sluiten bij het BKR (Bureau Kredietregistratie) in Tiel.

Persoonlijke lening met BKR

Persoonlijke Lening BKREen persoonlijke lening omvat meestal een leenbedrag van minimaal 2500 euro, terwijl het maximum meestal tussen de 50.000 en 75.000 euro ligt. Deze bedragen kunnen per kredietverstrekker enigszins verschillen. Bij het aanvragen van een lening wil de kredietverstrekker (meestal een bank) zo veel mogelijk weten over jouw financiële situatie en achtergrond. Aan de hand van deze gegevens stelt de bank een maximaal leenbedrag voor.

Kredietverstrekkers checken vrijwel altijd of je in het verleden schulden hebt gemaakt en of je deze keurig hebt afgelost. Dit doen ze bij het BKR. De meeste kredietverstrekkers weigeren een lening te verstrekken aan mensen met een registratie bij het BKR. Betekent dit dat het met een registratie absoluut onmogelijk is om een persoonlijke lening aan te vragen? Gelukkig niet! Dat zou overigens ook niet best zijn, bij het BKR zijn namelijk ongeveer 9 miljoen Nederlanders geregistreerd.

Kredietverstrekkers waar je bij kan lenen met een BKR-registratie

Er zijn verschillende manieren waarop je geregistreerd kunt staan bij het BKR. Je hebt de positieve en de negatieve registratie. Bij een positieve registratie is er bijvoorbeeld genoteerd dat je in het bezit bent van een creditcard. Daar is niets mis mee, en een positieve BKR-registratie heeft dan ook geen invloed op het wel of niet aan kunnen gaan van een persoonlijke lening. Een negatieve registratie maakt het al wat lastiger. Bij een negatieve registratie staat namelijk aangegeven dat je in het verleden één of meerdere keren niet aan je betalingsverplichtingen hebt voldaan. Wanneer dit het geval is zullen kredietverstrekkers jouw als een risicogeval zien en in de meeste gevallen geen lening verstrekken.

Een mogelijkheid om alsnog geld te lenen met een negatieve BKR-registratie is door contact op te nemen met de Gemeentelijke kredietbank (GKB). Deze organisatie is gespecialiseerd in het verstrekken van leningen aan “probleemgevallen”, zoals mensen met een negatieve BKR-registratie vaak worden gezien.

Persoonlijke lening zonder BKR

Heb jij een negatieve aantekening bij het BKR, maar wil je niet dat jouw kredietverstrekker dat weet? Er zijn mogelijkheden om te lenen bij kredietverstrekkers die geen BKR-check doen. Dit zijn meestal kredietverstrekkers die zogenaamde minileningen aanbieden. Dit zijn leningen met relatief kleine bedragen (maximaal tussen de 750 en 1000 euro). Het voordeel hierbij is dat er dus niet naar een BKR-registratie wordt gekeken. Toch zijn er ook een aantal forse nadelen. Zo moet de lening in korte tijd al weer worden afgelost, meestal binnen een maand. Daarnaast moet er meestal een hele forse rente worden betaald.

Hierbij moet je sowieso even goed opletten want de meeste verstrekkers die adverteren met het feit dat ze geen BKR-check doen zeggen dat ze geen rente vragen. Uiteraard zit hier een addertje onder het gras omdat deze verstrekkers ook winst willen maken. Technisch gezien wordt er in dit soort gevallen inderdaad geen rente gevraagd, maar wel zijn er ‘transactiekosten’. Deze transactiekosten zijn in veel gevallen zeer hoog. De beste manier om geld te lenen wanneer je een negatieve BKR-registratie aan je broek hebt is een onderhandse lening afsluiten bij familie of vrienden. Dat zulke gesprekken meestal een beetje beschamend zijn is vaak wel een bijkomstigheid.

4.6/515 ratings