Minilening zonder BKR

Minilening zonder BKR aanvragen via Geld24.nl

Klik Hier om Minileningen te Vergelijken en aan te vragen
Wat is een minilening zonder bkr? Waarschijnlijk hebben de meeste mensen de afkorting BKR wel eens horen vallen. Meestal worden deze drie letters genoemd als het over lenen gaat. Maar wat is het BKR nu eigenlijk, en wat hebben ze met leningen te maken? Het BKR is het Bureau Kredietregistratie in Tiel. Hier worden bijna alle kredieten geregistreerd die in Nederland worden afgesloten. Dit geldt voor creditcards, online aankopen die je pas later betaalt, persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Dat er een registratie plaatsvindt is niet zo bijzonder en al helemaal niet iets waar jij je druk over zou moeten maken. Dat wordt anders als je een negatieve aantekening krijgt van het BKR.

Minilening zonder BKREen negatieve aantekening houdt in dat je ergens een betalingsachterstand hebt opgelopen en dat wordt gezien door het BKR. Met de negatieve aantekening wordt er in feite gezegd: “dit is een onbetrouwbare consument”. Die opmerking is natuurlijk wel heel kort door de bocht, maar helaas nemen veel financiële instellingen, bijvoorbeeld banken, deze opmerking van het BKR uiterst serieus. Het resultaat is dat een bank je geen persoonlijke lening of doorlopend krediet wil verstrekken als je een negatieve aantekening hebt.

Maar nu komen we bij de minilening zonder BKR! De minilening is namelijk zo ongeveer de enige lening die kan worden afgesloten zonder dat er een BKR-check plaatsvindt. Een minilening zonder bkr is namelijk kleiner dan 1000 euro en omdat er onder de 1000 euro geen wettelijke verplichting is om een check te doen gebeurt dit door de aanbieders van minileningen ook niet.

Minilening zonder BKR Aanvragen

Bij een minilening zonder BKR wordt er door de verstrekker dus nooit gevraagd naar jouw status bij het BKR, dus wanneer je geen negatieve BKR-registratie hebt wordt je niet anders behandeld dan iemand die dat wel heeft. Wat is dan de reden om toch een minilening aan te gaan terwijl je misschien bij jouw bank ook wel een lening kunt afsluiten? Die redenen kunnen divers zijn.

Bijvoorbeeld omdat je er niets voor voelt om je loonstrookje te laten zien als een bankmedewerker, of omdat je heel snel (binnen enkele minuten) een bedrag nodig hebt. Heb je geen haast en is het opgeven van wat privacy niet zo’n probleem dan ben je bij een bank meestal wel goedkoper uit. Waarschijnlijk is de reden dat je op deze pagina bent dan ook dat je gewoon helemaal geen BKR-check wilt hebben. En dat is wel het prettige van een minilening: de reden maakt niet uit, een BKR-check wordt hoe dan ook niet gedaan.

Minilening Aanvragen en een negatieve BKR Registratie

Heb je een negatieve BKR-registratie dan kan de minilening dé manier zijn om toch geld te lenen. Bedragen die je met een persoonlijke lening bij een bank kunt lenen zijn wel veel groter dan de bedragen van een minilening, maar een persoonlijke lening zit er nu eenmaal dankzij de werknemers van het BKR niet in. Bedenk wel heel goed dat een minilening zonder BKR één van de duurdere leenvarianten is.

De transactiekosten die de verstrekker hanteert kunnen vrij fors zijn. Daarnaast geeft het feit dat je een negatieve BKR-registratie hebt al aan dat je minstens één keer in je leven moeite had om een krediet terug te betalen. Let er op dat dit niet gebeurt met je minilening want de kosten die er dan in rekening worden gebracht zijn echt heel hoog.

Er zijn enkele nadelen van de minilening genoemd, maar daar staan ook voordelen tegenover natuurlijk. Zo is de minilening zonder BKR vaak de enige manier om überhaupt geld te lenen met een negatieve BKR-registratie en daarnaast worden er helemaal geen vragen gesteld. Of je nu wel of niet in het systeem van het Bureau Kredietregistratie voorkomt maakt voor de verstrekker niet uit. Dat kan je dus lekker helemaal voor jezelf houden. En zeg nu zelf: privacy op dit gebied is ook wel wat waard.

Een Minilening zonder BKR registratie is mogelijk door goed te zoeken en minilening aanbieders met elkaar te vergelijken.

3.7/525 ratings