Ferratum

Ferratum.nl minileningen

Een minilening aanvragen heeft vaak nogal wat voeten in de aarde. Voordat het geld op uw rekening staat zijn er meestal al de nodige dagen verstreken. Dat kan vervelend zijn: zeker wanneer u het liefst zo snel mogelijk over een financiële oppepper moet kunnen beschikken. Zijn er dan geen mogelijkheden om binnen 24 uur over een lening van een paar honderd euro te beschikken? Jazeker wel! En één van die mogelijkheden wordt geboden door Ferratum.

 ProductMax. 1e LeningMax. LeningMax. LooptijdStorting 
Ferratum minilening€400€80045 Dagen24 UurAanvragen >
Vergelijk Ferratum met andere aanbieders

Ferratum Group

Ferratum.nl minileningenAanbieders van zogenaamde minileningen zijn vaak nogal dubieuze instellingen waarbij het voor de doorsnee lener niet zo eenvoudig is om erachter te komen hoe de onderneming in elkaar steekt. Ferratum is hier een prettige uitzondering op want deze financier staat bekend vanwege zijn transparantie. Oorspronkelijk is de Ferratum Group opgericht in Finland, en momenteel is deze kredietverstrekker Europees marktleider. Het feit dat Ferratum al sinds 2005 actief is geeft wel aan dat dit een betrouwbare aanbieder van minileningen is. Daarbij komt nog eens dat Ferratum sinds 2015 beursgenoteerd is aan de DAX in Frankfurt; een gegeven dat de betrouwbaarheid van dit bedrijf nog groter maakt.

Minilening met garantstelling

Om de minilening van twee kanten goed te laten verlopen (vanzelfsprekend wil deze aanbieder ook dat de lening weer wordt afbetaald) wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘garantiestelling’. U sluit een garantie af door bijvoorbeeld een familielid garant te laten staan. Wanneer u zelf niet de mogelijkheid hebt om terug te betalen wordt het uitstaande bedrag op de garantsteller (in dit geval dus het familielid) verhaald.

Wanneer u echter geen familieleden of vrienden garant wilt laten staan, bijvoorbeeld omdat u vindt dat zij niet hoeven te weten dat u geld leent, kunt u er voor kiezen om het bedrijf Global Guarantee garant te laten staan. Kiest u voor de optie om Global Guarantee garant te laten staan dan brengt deze onderneming een garantieprijs in rekening. Wanneer u een minilening afsluit bij Ferratum.nl kunt u tijdens het afsluitproces zien hoe hoog de garantieprijs is wanneer u Global Guarantee garant laat staan.

Spelregels minilening Ferratum

De looptijd van de lening hangt bij Ferratum sterk samen met de hoogte van het bedrag dat u wilt lenen. Wanneer u een relatief klein bedrag wilt lenen (bijvoorbeeld 100 euro) kunt u kiezen tussen een looptijd van 15 of 30 dagen. Wilt u 400 euro of meer lenen dan is een looptijd van 15 dagen niet meer mogelijk en bedraagt deze minimaal 30 dagen.

Bij een leenbedrag van 600 euro of meer bedraagt de looptijd sowieso 45 dagen. Leent u voor het eerst bij Ferratum dan kunt u ‘slechts’ het bedrag van 400 euro aanvragen. Let op! Een aanvraag van 400 euro betekent niet dat Ferratum u dit bedrag ook daadwerkelijk zal lenen. Bij een eerste aanvraag wordt er namelijk een kredietbeoordeling uitgevoerd waarbij het risico van overkreditering wordt uitgesloten.

Om het bankrekeningnummer te controleren maakt Ferratum 0,01 euro over als u een rekening bij ABN Amro hebt. Hebt u een rekening bij een andere bank dan moet u 0,01 euro overmaken voor het testen van uw bankrekening. Het aanvragen van de daadwerkelijke lening kan op de website van Ferratum waar u door een overzichtelijk stappenplan wordt geleid. In de meeste gevallen staat het geld in het geval van de eerste lening binnen 24 uur op uw bankrekening. Hebt u al vaker bij deze aanbieder geleend dan wordt de transactie meestal al binnen een half uur doorgevoerd. Uiteraard ligt het vervolgens aan de verwerkingstijd van uw bank binnen welke termijn u over het geld kunt beschikken.

3.8/553 ratings