Doorlopend Krediet Vergelijken

Uitgebreid Doorlopend Krediet Vergelijken via Geld24.nl

Doorlopend Krediet Vergelijken? Met de handige vergelijkingstool van Geld24 kun je in enkele stappen je doorlopend krediet.

Een lening die in Nederland regelmatig wordt afgesloten is het doorlopend krediet. Deze lening is, net als een persoonlijke lening, een consumptief krediet. Deze term geeft aan dat een doorlopend krediet wordt gebruikt voor de aanschaf van consumptiegoederen. Dit in tegenstelling tot een hypothecaire lening waarbij geld wordt geleend voor onroerend goed (een huis). Een doorlopend krediet is een lening waarbij je een bepaald bedrag kan lenen dat in de overeenkomst wordt vastgelegd.

>> Bekijk hier het meest gekozen krediet van 2020 <<
 ProductMin. RenteMax. Rente 
DEFAM Premium Huiseigenaar
Berekenen >
4.6%7.7%Offerte Aanvragen >
DEFAM Premium DK
Berekenen >
4.7%7.8%Offerte Aanvragen >
Qander
Berekenen >
4.9%9.4%Offerte Aanvragen >
DEFAM DK
Berekenen >
4.9%10.5%Offerte Aanvragen >
InterBank
Berekenen >
5.1%11.7%Offerte Aanvragen >
Santander
Berekenen >
6.9%10.1%Offerte Aanvragen >

In tegenstelling tot de persoonlijke lening krijg je bij een doorlopend krediet niet de totale som in één keer gestort. Je neemt een bepaald bedrag op wanneer je dat nodig hebt (bijvoorbeeld 500 euro) en dit kan je dus meerdere keren doen. Er wordt na het doorlopend krediet vergelijken wel een kredietlimiet afgesproken waar je niet boven mag komen, iets wat belangrijk is om op te letten tijdens het doorlopend krediet vergelijken.

Doorlopend Krediet Vergelijken, Waar let ik op?

Doorlopend Krediet vergelijken via Geld24.nlEen doorlopend krediet heeft in principe geen vaste looptijd. Als je een doorlopend krediet aanvraagt wordt er in de overeenkomst echter wel een looptijd vastgelegd omdat er anders officieel geen sprake is van een lening. De looptijd die je ziet bij het doorlopend krediet vergelijken wordt daarom een theoretische looptijd genoemd. Omdat een doorlopend krediet veel flexibeler is dan een persoonlijke lening wordt de rente bij deze vorm van lenen dan ook op een andere manier berekend. Er wordt gewerkt met een variabele rente, dat wil zeggen: een rente die afhankelijk is van het bedrag dat je hebt opgenomen van je doorlopend krediet. Over het openstaande saldo wordt namelijk een percentage berekend.

Rekenvoorbeeld doorlopende krediet vergelijken

Kredietbedrag (€)5.00010.00025.00050.000100.000
Looptijd (Maanden)5957555555
Rente (%)6.95.64.44.44.5
Totaal Kredietbedrag (€)5.87811.37227.60855.216110.697

> Bovenstaande voorbeelden zijn inclusief het Jaarlijks Kostenpercentage.

Krijg je direct beschikking over het hele bedrag?

Een doorlopend krediet is ontwikkeld voor mensen die juist niet in één keer de beschikking willen hebben over het totale bedrag, maar dit in stapjes op willen nemen. Als je een totaalbedrag ineens gestort wilt hebben kan je dus beter een persoonlijke lening aanvragen. Toch is het bij bepaalde verstrekkers van een doorlopend krediet mogelijk om het gehele bedrag ineens op te nemen, een voorbeeld hiervan is het doorlopend krediet van de Rabobank.

Het bedrag dat je met een doorlopend krediet kunt lenen

Het bedrag dat je met een doorlopend krediet kunt lenen is bij veel financiële dienstverleners ongeveer gelijk aan het bedrag dat je met een persoonlijke lening kunt lenen. Dit houdt in dat het bedrag dat je kunt lenen ergens tussen de 2500 euro en de 75.000 euro zal liggen. Hoe hoger het bedrag is dat je leent hoe lager de variabele rentevoet is, en hoe minder rente je dus (procentueel!) betaalt.

Hoe werkt aflossen bij een doorlopend krediet?

Bij de meeste doorlopende kredieten begint de ontvanger van de lening met aflossen op het moment dat hij voor het eerst een bedrag van het doorlopend krediet opneemt. Omdat een doorlopend krediet geen vaste looptijd heeft (alleen een theoretische) kan je een bedrag dat je hebt afgelost altijd weer opnieuw opnemen. Wanneer je een doorlopend krediet wilt beëindigen moet je uiteraard het volledige bedrag inclusief de rente hebben afgelost. Let tijdens het doorlopend krediet vergelijken dan ook goed op extra kosten en voorwaarden.

Welk bedrag kan ik lenen?

Banken zijn de afgelopen paar jaar steeds voorzichtiger geworden met het afsluiten van leningen of hypotheken. Dat is niet zo gek want de schrik van de financiële crisis zit er goed in. Daarom wil een bank zeker weten dat je een lening die je afsluit ook echt kunt aflossen. Op basis van een check van je financiële situatie bepaalt de bank welk bedrag ze jou maximaal willen lenen als doorlopend krediet. Heb je relatief weinig inkomsten dan zal dit bedrag lager liggen dan wanneer je een hoog inkomen hebt.

Als voorbeeld: een bijstandsmoeder met twee kinderen zal nooit 75.000 euro kunnen lenen op een doorlopend krediet. Geef tijdens het doorlopend krediet vergelijken altijd eerlijk antwoord op vragen en verstrek de juiste informatie.

Weet je zeker dat je de financiële verplichtingen die bij een lening horen kunt nakomen? Dat is belangrijk om jezelf goed af te vragen tijdens het doorlopend krediet vergelijken en aanvragen. Een lening is namelijk een financieel product met een risico. Vanwege dat risico zal de bank ook een check uitvoeren bij het Bureau Kredietregistratie om te kijken of je achterstallige betalingen op je conto hebt staan.