Findio

Geld lenen bij Findio.nl

Geld lenen kan op veel manieren zoals bij de bank. Maar als je van makkelijk houd en graag je zaken online doet dan is geld lenen bij Findio wellicht een goed idee. Findio biedt doorlopende kredieten en leningen aan. Die zijn in eenvoudige stappen digitaal aan te vragen.

Klik hier om Leningen te Vergelijken en Direct aan te vragen

Het aanvraag proces van het aanvragen van een krediet of lening bij Findio verloopt vrij snel. Kort nadat je de aanvraag hebt gedaan kan je al over het geld beschikken. Findio geeft aan dat je drie dagen na het aanvragen van de lening het geld al op je rekening kan staan.

Findio onderdeel van grote financiële organisatie

Findio.nl LeningenFindio is een onderdeel van het Franse Crédit Agricole, een van origine agrarische financiële organisatie die in Nederland opereert onder de naam Crédit Agricole Consumer Finance. Het bedrijf heeft veel ervaring en kennis in het aanbieden van financiële producten voor consumenten. Met Findio heeft de onderneming de lening- en kredietmarkt volledig digitaal gemaakt en hiermee een grote stap voorwaarts genomen in het laagdrempelig aanbieden van financiële services aan consumenten. Hierin zijn efficiency, snelheid en duidelijkheid absolute trefwoorden die de online geldaanbieder moeten helpen de om geld verlegen zittende consument te bereiken.

30 dagen termijn bedenktijd

Bij Findio staat de klant voorop. Er is voor een transparante aanpak gekozen waarbij jij zelf kiest, de taal zeer duidelijk is en er een bedenktijd is die verder loopt dan de wet voorschrijft. Volgens de Nederlandse wetgeving dient een lening verstrekker een 14 dagen termijn mee te geven zodat de klant zich kan bedenken. Findio lijkt heel zeker van haar zaak te zijn en hanteert een termijn van 30 dagen. Bij het aanvragen, dat je geheel digitaal doet op de site, krijg je geen advies. Je weet 30 seconden na het aanvragen of je überhaupt boor een lening in aanmerking komt.

Binnen 30 seconden duidelijkheid

Het online aanvragen van een lening of een krediet bij Findio kan snel. Meteen nadat jij op verzenden hebt geklikt wordt er een check bij het BKR gedaan. De informatie die hieruit wordt gehaald is bepalend voor de uitkomst van de aanvraag die je hebt gedaan. Als je namelijk een negatieve registratie bij het BKR in Tiel hebt staan dan zal de aanvraag worden afgekeurd. Net als dit het geval is bij elke andere financiële instelling waar je een lening kan aanvragen. Als er geen sprake is van een negatieve BKR registratie dan hoef je nergens over in te zitten en krijg je binnen 30 seconden de melding dat je voor een lening in aanmerking komt.

Twee vormen consumptieve kredieten

Afhankelijk van het doel van het geld dat je wilt lenen kun je kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Dit worden allebei consumptieve kredieten genoemd. Je kan zelf op de website van Findio ontdekken welke vorm het beste bij jou en bij het bestedingsdoel past. Bij het bepalen van het consumptieve krediet wordt er gekeken naar onder meer jouw persoonlijke profiel, de leenbehoefte, je leeftijd en de looptijd van de lening gekeken. Deze verschillende factoren zullen uiteindelijk een voorkeur voor één van de twee vormen van geld lenen aangeven.

Doorlopend krediet versus persoonlijke lening

Het verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening is voor veel mensen nogal wazig. Findio geeft op haar site aan dat je bij een persoonlijke lening per maand een aflossing doet die er voor zorgt dat er op einddatum van de geldlening overeenkomst geen schuld meer is. Je betaalt de persoonlijke lening die je aangaat bij Findio dus volledig af. Het doorlopend krediet los je niet af. Je kunt het krediet onbeperkt blijven gebruiken tot je de leeftijd van 60 jaar hebt bereikt. Vanaf dat moment wordt je geacht de uitstaande schuld af te lossen.

Altijd hulp en raad beschikbaar

De transparantie inzake de regels, rentes en opslagen bij Findio uit zich in de vorm van de duidelijke uitleg op de verschillend pagina’s op haar website. Als klant weet je exact waar je aan toe bent en kunnen er in principe geen vragen zijn. Toegevoegde waarde hierin is dat als je onverhoopt toch nog met vragen zou komen te zitten, of je wilt advies van een professional, dan kan je rechtstreeks contact maken met één van de Findio medewerkers. Uiteraard is er ook sectie met veel gestelde vragen waar je kan checken of jouw vraag daar misschien bij staat.

3.5/59 ratings